Eredetileg egy Oroszországban bebörtönzött magyar állampolgár hazaérkezése volt az apropója annak, hogy Szijjártó Péter húsvétkor felhívta az orosz külügyminisztert, Szergej Lavrovot – mondták magyar külügyminisztériumi források az Indexnek.

Mint írják, 2016. szeptember 27-én az ukrán határhoz közel eső Orjoli területen az M2-es úton az esti órákban egy magyar kamionsofőr, Varga Károly halálra gázolt egy orosz férfit. Az orosz egy házilag átalakított rotációs kapát vezetett ittasan, kivilágítatlanul, és bár az első pillanattól egyértelműnek kellett volna lennie, hogy a magyar sofőr vétlen, a vádat ellene pedig később vissza is vonták, mégis fél évet töltött oroszországi börtönben.

Információik szerint Szijjártó már Szergej Lavrov közbenjárását is kérte az ügyben, mégsem sikerült felgyorsítani a hazahozatalát. Varga ellen az oroszországi eljárást végül csak március végén szüntették meg és ekkor szabadult, majd csak április 10-én indult el haza, az elutazásánál a magyar moszkvai nagykövet is ott volt. Az orosz jogállam állapotáról sokat elmond, hogy a híradások szerint még Vargának kellett kifizetnie hárommillió forintnyi sérelemdíjat ahhoz, hogy szabadulhasson – teszik hozzá.

Szijjártó a kamionsofőr hazautazása után pár nappal hívta fel Szergej Lavrovot, az Index külügyes informátora szerint azért, hogy megköszönje a segítségét.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
asszem a magyar kamionsofőr soha nem tudja feldolgozni a lelkében sem a gázolást, sem a sittentartást, sem a huzavonát...ott ugyanis nem finomkodnak...

együttérzek vele...
vladimir putin
Da Szijjarto telefonalt.
Mondta hogy a serelemdijbol 40%-ot akar.
Vegul 30-ban egyeztunk meg.
Equus
és felvették a telefont?

El tudom képzelni:
Szargyártó:
- Te, Lavrov, vagy mi a geci a neved, csinálj valamit ennek a Vargának az ügyében, különben a felcsúti király szétrúgja a picsátokat.

Lavrov:
- Az egész orosz nép nevében elnézést kérek, kedves Szargyártó úr, kérem ne tessék haragudni ránk, azonnal inézkedek. Putyin úr kérdezteti: ha megtanulna teremfocizni, tetsze-e vele játszani egy csapatban.

Szargyártó:
- Hülye köcsög! Mondd meg a gazdádnak, h gyenge kisfiú ő az én csapatomhoz képest! Na, igyekezz azokkal a papírokkal!
dr. prédikátor
Te geci zselés!!! Miért nem akkor ugráltál amikor börtönbe zárták a sofört???Hülye fasz!!!Most már itthon van te majom!!!
simmering73
És ehhez a mocskos országhoz dörgölődzik Magyarország mocskos kormánya.
justhpeter
@simmering73: Igen ! Mocsok a mocsokhoz. Nálunk ez így dukál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.