CÖF-ös ellentüntetést is szerveztek a magyar tematikájú európai parlamenti ülés idejére. Az eseménnyel párhuzamosan egy CEU-párti tüntetés is zajlik. A CÖF tüntetői feleannyian lehettek, mint a CEU mellettiek – írja a hvg.hu.

Jelen volt Csizmadia László, a CÖF alapítója és szóvivője, valamint Stefka István, a jobboldali Pesti Srácok újságírója.

„Ha majd ötven éve dolgoztál!”

- kiabálta Csizmadia László vörös fejjel a CÖF brüsszeli tüntetésén egy CEU-párti bekiabálónak. Az illető azt akarta volna tudni, hol a CÖF vagyonbevallása. Stefka István is visszakiabált:

„a tiéd hol van?”

Úgy tűnik, a Fidesz pártalaptíványa által is támogatott civilek nem jelentették be a tüntetését, a rendőrök ugyanis felszólították őket a távozásra, és a zászlókat is el akarták rakatni velük. A CÖF-különítmény ekkor hátrébb ment, de nem akart feloszlani.

Miközben a kormánysajtó a tüntetők berepítéséről értekezett az elmúlt hetekben, Csizmadia és Stefka valóban repülővel érkezett Brüsszelbe – írja a hvg.hu tudósítója.

A rendőrök megpróbálták nekik elmagyarázni, hogy csak másnapra kértek engedélyt, de a tüntetők hiányos nyelvtudása miatt ezt nehezen értették.

A CÖF egyik tüntetője a CEU-párti demonstráció feloszlását látva azt kérdezte:

„csak ennyit fizetett Soros?”

Az a rendezvény azonban be volt jelentve, de épp egy óra hosszúra, így hivatalosan véget is ért.

Amikor a rendőrök kivezették a CÖF tüntetőit, megtapsolták őket az EP plenáris ülésére igyekvő emberek.

A CÖF-nek viszont nem ez a rosszul sikerült felhorgadása volt az egyetlen brüsszeli akciója: a társaság új gyülekezőt beszélt meg estére, és végül a rendőröknek engedelmeskedve, zászlókat elcsomagolva felosztott a délutánra.

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán délután tárgyalják a magyarországi helyzetet és az Európai Bizottságnak a lex CEU-ról készített jelentését. Ebből az alkalomból Orbán Viktor is odautazott.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
" rendőrök megpróbálták nekik elmagyarázni, hogy csak másnapra kértek engedélyt, de a tüntetők hiányos nyelvtudása miatt ezt nehezen értették."
Hát miért nem vitték magukkal a vadaildikót??? Vagy miért nem kértek tolmácsot???Hülye fasz gecik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Fiuk ott tisztelik A TÖRVÉNYT, ! Ott nem a magyar kormány dirigál, úgy lázszik a főnök rosszul szerveztt!
quadrocopter
Kékre-zöldre kellett volna veretni ezt a sunyi csordát a rendőrökkel, vagy megsúgni nekik, hogy iszlám államos is van köztük!
egyvandor
Az az érzésem ezek a cöfösök tényleg repülővel mentek, különben ragadt volna rájuk egy két szó útközben. :)
egyvandor
@evacica: Az ilyen dolgok szervezése a hivatalos fizetési listán nem szereplő egyedek feladata. Gorbán feladata csak a hős, a nemzeti, a harcos, a jóságos miniszterelnök szerepének alakítása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.