Eddig biztosra mondták, most viszont már nem az, hogy a CEU Budapesten marad.

Erről az egyetem rektorhelyettese nyilatkozott az RTL Híradónak. Enyedi Zsolt szerint az is elképzelhető, hogy Budapesten csak egy felnőtt oktatási kurzus vagy a könyvtár egy része lesz, az érdemi oktatási tevékenység viszont más városba, például Prágába vagy Bécsbe kerülhet.

Azt mondja, nem akarnak költözni, már csak azért sem egy ilyen döntés a dolgozóikon és családtagjaikon keresztül akár tízezer ember életét befolyásolná. 

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Még az eddig itt maradó értelmiséget is száműzné a kormány, nem beszélve sok gyerek továbbtanulási szándékába rontana bele! Kevés szülőnek van arra pénze,-nem mindenki Orbán V, Áder J-hogy külföldön taníttassa gyermekét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
12 milliárdért épít magának egyetemet Matolcsy
A leendő egyetem oktatási programjáról még nem tudni részleteket, de sokat sejtető az a néhány nappal ezelőtt az egyik MNB-alapítvány kuratóriumi tagjának korábbi kijelentése, miszerint az egyetemeken azt kell oktatni, és a társadalommal is el kell fogadtatni, amit ő és Matolcsy gondol a világról, mert csak így nyerhet a Fidesz 2018-ban.
Az embereknek tudomásul kell venniük, mit akar a Fidesz, erre vannak az MNB-alapítványok
A Fidesz választási győzelmét segítik az MNB-alapítványok, a nép agyát ki kell mosni, a máshogy gondolkodókat ki kell iktatni.
Mindent át kell alakítani az országot el kell szigetelni.
Épülünk szépülünk mint Észak-Korea.
karma1
@Köb Jani: A szakmunkas jo , ha van, de nem fog teged megmenteni, ha szivrohamot kapsz. Nem fogjak az anyagi problemaidat sem egyszerusiteni, amig kuszaszem tobzodik a jegybank elen, mert ertelmes szakember nem kerul dontesi helyzetbe...
Ha nem kepeznek magyar gyogyszereszeket, orvosokat, mernokoket, es meg sok mas szakmat tudo embereket magas szinten - nemzetkozileg elismerve, amit a CEU eddig alapbol megadott - akkor az orszag Albanianal is melyebbre fog sullyedni. Es nem orban meg meszaros fog rinyakolni ezert, hanem Te, meg a tobbi atlagember.
El kellett mennem a dokihoz, aki egy Etiopiabol attelepedett , nagyon fekete ferfi, de piszok jo fej. Megkerdeztem tole, hogy kaphatok-e egy bizonyos kenocsot, mert az Magyarorszagon forgalomban volt, es nagyon jol mukodott. Beutotte a keresobe, es mondta, hogy sajnos, ez nalunk nem beszerezheto, talan csak Magyarorszagon. (Nem otthon elek). Amig keresett a neten, megjegyezte, hogy az edesapja Moszkvaban tanitott az orvosi egyetemen (! Fuj! Ezek az afrikai migransok!), es tole tudja, hogy amikor valami komoly problemat akartak gyogyitani, akkor csak Magyarorszagrol rendeltek meg a gyogyszert, mert olyan kivalo volt a magyar gyogyszergyartas. Erted, hogy mit jelent ez? Ma, egy etiop orvos mondja meg, hogy az edesapja Moszkvaban milyen jo gyogyszereket szerzett be a kivalo magyar gyogyszerpiacrol 20 evvel ezelott. Tortenik mindez 3 nappal ezelott, Uj-Zeland legdelibb reszen, 40 percre a Fold utolso emberlakta kisvarosatol
Tehat a sok-sok elvakult komcsizonak lehet pampogni, de bizonyos tenyeket nem lehet eltagadni.
Cicamama55
@gulyasgyula: Én ezt "globálisan" teljesen másképpen látom...Az jól jön, hogy a kvalitatív szervezetek támogatásával leveszi a terhet az állam válláról, vagy akkor azt is elutasítják? Nincs itt ilyen célokra pénz, kell a számtalan államtitkár, meg a többi eltartására... Lsd. Vörös iszap katasztrófa, ahol elsőként nyújtott valós segítséget...Érdekes, hogy a világban mindenhol tisztelettel néznek rá, csak nálunk ez a kormány lett allergiás Sorosra. Mindent és mindenkit elutasítanak ők, ahol a kormány munkáját értékelik, mérlegelik, számon kérik. Egyszerűen kilépnek, megszüntetnek ellenőrző szerveket, leírnak embereket. Mert amiről nem szereznek tudomást az emberek, az nincs...Szerintük. Erre szolgál a közmédia kiépítése is. Leamortizálják a gazdasági ágazatokat, miközben határon túl kórházakat, iskolákat építenek, komoly összegekkel, a mi közpénzünkkel támogatják. Kivel tesznek jót?! Nem velünk, az itt élő, országunkat építő dolgos emberekkel, az biztos! Száműzik a tisztán látó értelmiséget, s egy lebutított- Orbán Viktor szavaival élve homogenizált-nemzetet akarnak megalkotni. Már ha hagyjuk.
bencemacska
@Cefi: tegnap, 22:21
Nem is keresel rossz helyen!
Anno, a szocializmusban azért vették el a kollégiumot tőlünk, mert kellett a külföldi diákoknak.
És egyszer csak Bibó Kollégium lett belőle! A viperafészek székhelye.
Egyre kevésbé lehet lemosni, hogy Kádár helyére készült!
De, - mint a Liberális Internacionálé alelnöke - rájött , hogy inkább király akar lenni! (És ehhez kellene Erdély és Kárpátalja is. Ha az oroszok segítsége kell hozzá akkor azt vesszük igénybe!
VILÁGOS!?
bencemacska
@gulyasgyula: Ezt tanította a szocializmus élén a a foxi-maxi "egyetemmel"!!!
gulyasgyula
@Cicamama55: ...Teljesen igazad van , talán csak a Sorost témában nem értünk egyet Nézd meg a ""MENEKÜLT IPAR / /HIHETELEN //vagy a MENEKÜLT IPAR ll ..Az évszázad üzlete ..Nagyon érdekes , Egyébként az USA se mindenki tiszteli SOROST elég sok nyomort teremtett a pénzével ..Az ilyen ember soha nem segít önzetlenül ..Mindig van valami hátsó szándéka amivel pénz lehet keresni ..Hogy milyen áron az nem érdekli ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.