A Central-European University (CEU) visszautasítja Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Parlamentben (EP) szerdán az egyetemmel kapcsolatban tett kijelentéseit.

Az EP a magyarországi felsőoktatási törvény módosításáról, a civil szervezetekre vonatkozó jogszabályok tervezett szigorításáról, a menedékkérők automatikus őrizetbe vételéről, valamint a médiapluralizmusról és az igazságszolgáltatás függetlenségéről tartott vitát, amelyen Orbán Viktor is részt vett.

A CEU-nak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor az EP-ben azt állította, hogy a CEU elnök-rektora, Michael Ignatieff a diákoknak és tanároknak egy levélben azt írta: nem aggódik a Budapesten működő CEU bezárása miatt.

"Ez hamis állítás. Az idézett levélben a rektor azt írta, hogy az egyetem a legnehezebb körülmények között is működni fog. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a CEU magyarországi léte ne lenne veszélyben"

- tudatta az egyetem.

Véleményük szerint valótlan az is, hogy a törvénymódosítás privilégiumokat semmisít meg és a jogokat egyenlő módon újraosztja az egyetemek között. Már hetek óta kérdezik – írták –, hogy a CEU-nak milyen privilégiumai voltak a múltban és milyen új jogokat kaptak a magyar egyetemek a törvénymódosítás következtében.

A miniszterelnök most sem válaszolta meg ezeket a kérdéseket – tették hozzá. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a CEU megdolgozott az akkreditációjáért, és a diplomák kiadásának joga nem privilégium. A felsőoktatási törvény módosítását "tiltakozás fogadta a magyar felsőoktatási szektor szinte minden részében" – áll a közleményben, amely szerint a törvénymódosítás és elfogadásának módja "a magyar felsőoktatás és a tanszabadság iránti tiszteletlenséget mutat".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
feherhattyu1112
@Béla333: Kedves Béla! Kerekes szék a rokkant kocsi és nem kicsit beszédes dologaz hogy a fórumokon kerestek csápolókat a tüntetésekhez. Nem idevaló dolog.
justhpeter
Bele kell verni Orbán képébe a választ, mert az értelmes szóból nem ért.
Béla333
@feherhattyu1112: 19.33
Nem csápolókat, hanem idős korú honfitársakat egészségügyi sétára!
Valami olyan sétára, mint amikor a Fidesz székház felmentésére sereglettek a savas bácsik, hogy megmentsék a hont az egyik tüntetésnél! Emlékszel?
Hogy ez egy fórum vita oldalára való vagy sem, azt majd mindenki eldönti. Ha neked nem tetszik, akkor ne olvasd el!
a helység kalapácsa
@feherhattyu1112: Hát ezt sikerült jóóól félreértened, 555-1112 (ez vicc volt. van aki érti)

Ez nem tüntetésre toborzás volt, hanem szembesítés, hogy a sok elégedetlenkedő ne csak irkáljon, hanem TEGYEN is valamit mert annak van igazából látszatja, sorsfordító ereje.

Írd be a rokkantkocsit a vaterára, és meglátod mennyi találatod lesz.
Ebben az országban, amikor bődületeseket hazudnak az emberek arcába az ország vezetői(!), kifordulva magukból mindent kiforgatva, szó- és szereptévesztésben, nehogy már az legyen a legnagyobb problémád, hogy "rokkantkocsi" vagy "kerekesszék" - érted, "rokkantkocsi", és nem "rokkant kocsi", "kerekesszék", és nem "kerekes szék" (Lőrincze csókoltat - vagy nem)
Szerintem, a "kézi/elektromos hajtású gyógyászati segédeszköz" megnevezés lenne a legkevésbé sértő az érintettekre vonatkozóan (mert gondolom ez a problémád a "rokkantkocsi" megnevezéssel).
Béla333
@a helység kalapácsa: 20.00
"Ez nem tüntetésre toborzás volt, hanem szembesítés, hogy a sok elégedetlenkedő ne csak irkáljon, hanem TEGYEN is valamit mert annak van igazából látszatja, sorsfordító ereje."

Itt a pont! Beszélünk, szitkozódunk, panaszkodunk, de most már tenni kell(ene).
Mikor lesz már százezres tömeg a Kossuth téren?
feherhattyu1112
@a helység kalapácsa: a kerekesszékesek nem szeretik a rokkantkocsi kifejezést. Az elektromos hajtású gyógyeszköz helyett önhajtású kerekesszéket mondunk! Ezt tanuld meg tőlem, elvtárs/úr.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.