A mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája, arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után – hangsúlyozta az Ökopolisz Alapítvány szerdai budapesti rendezvényén.

Csepreghy Nándor azt mondta: nem világos, hogy a megújuló energiaforrások eljutnak-e addig a fejlődésben, hogy kiválthassák az atomenergiát, ugyanakkor Paks új blokkjai helyett szél- vagy naperőművel többször annyiba kerülne az áramtermelés.

Az államtitkár megemlítette: Paks a 2014-es választási kampány kiemelt témája volt, így a Fidesz két és negyedmillió szavazója a kormány energiapolitikájának támogatásáról is döntött. Hangsúlyozta, hogy a beruházás csökkenti az ország földgázfüggőségét.

Mint mondta, a vita arról is szól, hogyan alakulnak a jövőben az energiafelhasználási trendek, hiszen míg az LMP csökkenést prognosztizál, addig a nemzetközi folyamatok ennek az ellenkezőjét mutatják.

Vitapartnere, Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint a beruházással "függőséget függőségre cserél" az ország, és a sok ezer év alatt lebomló atomhulladék miatt a nukleáris energia valamennyi közül a "legkoszosabb".

Hangsúlyozta: nincsen olyan európai uniós becslés, amely szerint megtérülne a paksi beruházás. Bírálta, hogy a kormányzat adóval sújtja a napelemparkokat, adminisztratív eszközökkel szinte ellehetetleníti a szélerőműveket.

Az atomnak csak alternatívája van. Nem élhetünk együtt olyan energiaforrással, amelyet nem tudunk kontrollálni – jelentette ki az LMP-s politikus, aki szerint a paksi vita egyetlen lehetséges megoldása a kormányváltás.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a helység kalapácsa
Nehazuggy!!!

Ti száz évre akarjátok eladósítani Magyarországot, ráadásul az OROSZOKNAK, miközben extrém nemzetbiztonsági kockázatnak teszitek ki a magyar népet, és még mindig nincs KONKRÉT információ, hogy hol, melyik település közelében akarjátok tárolni a mérgező hulladékot!!!

E közben?

www.vg.hu/vallalatok/energia/olyan-olcso-lesz-a-napelem-mint-az-ujsagpapir-487815

És évről évre, ha nem hónapról hónapra jönnek majd az áttörések, az új hírek az egyre olcsóbbá, egyre hatékonyabbá váló megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban.

Nehazuggy, simaarcú, simanyelvű csepreghy!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@a helység kalapácsa: Gorbán nem szeret szakmázni. Neki elég egy tucat markos legény (Nyilatkozta) hogy elkormányozza az országot.
glorianna
@egyvandor: Olyan is a "kormányzása" :(
lópicigáspár
Jól van hülye gyerek, ülj le, egyes! Akkor talán magyarázd el légyszíves, a rothadó nyugaton miért állítják le sorban az atomerőműveket és váltják ki szél és napenergiával?
namihami
""Csepreghy szerint az atomenergiának nincs alternatívája""

Mint ahogy a leszedhető zsebszázaléknak sincs.
Az olimpia lett volna egy lehetséges alternatíva, de azt a Momentumos fiatalok kilőtték.
Ezen okból egyetlen változat maradt csak: az atomerőmű. Ebből kell minden, saját zsebre kihozható forintot összehozni. Főleg, hogy (talán) az EU is jobban a körmötökre fog nézni ezentúl.
Jozefina
Mihez ért ez a csepi??? Igen nagy baromságokat állít!!! Tutkó, hogy már előre le van zsírozva ki és mennyit fog zsebrevágni!!!
rdos
Az pedig külön öröm, hogy egy béta verziós típust álmodtak meg nekünk. :-(

VVER-1200-ra két tanulságos link.

hu.wikipedia.org/wiki/VVER

www.bte.hu/files/elindul_paks_2_elso_referenciablokkja.pdf

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.