Nigel Farage, az EU-ellenes Egyesült Királyság Függetlenség Pártja (UKIP) volt vezetője az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén azt kérte Orbán Viktortól, hogy Magyarországon is írjanak ki népszavazást az EU-kilépésről. Orbán az ülés utáni sajtótájékoztatóján válaszolt neki.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A másik idióta! Nem kéne egy lapon emlegetni a két ország lehetőségeit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
A másik idióta! Nem kéne egy lapon emlegetni a két ország lehetőségeit!
Szókrakész
Tökéletesen igaza van Farage-nak, ahogy az EU-t jellemzi.
Azon belül is Magyarország helyzetét jellemezte.
És elismerésem, ahogy a magyarokat és Orbánt megvédte.
És sajna tényleg igaz, hogy nekünk soha nem bocsájtanak meg, bármit tegyünk is.
Hogy semmi köze a Soros "egyetemnek" ehhez a mai balhéhoz.
Ahogy mondta is, Merkel banya migráncssimogatásának, kvótáknak a visszautasítása miatt vagyunk örök bűnösök.
Szókrakész
Mi van liberók?!?!?!
Levegőhöz se juttok?!?!?!

Egy másik lipsi cikk azt írta, ha Frexit lenne, akkor az EU-nak vége és Magyarországon hosszú ideig nem épűlne semmi.
Hát pont itt a visszaigazolás az ezzel kapcsolatos kommentemre, hogy előtte is épült az ország, csak a lipsikomcsit ellopták, most pedig épp UK ajánlja fel, hogy közös gazdasági és egyéb együttmúködést üthetnének nyélbe a Brexit Club tagjai.
Ami eleve a Frexit után még a franciákkal is gyarapodna.
Akkor a németek, Merkel banya ottmaradna a tök adós Olaszokkal, spanyolokkal, görögökkel, portugálokkal, ...
Akkor igencsak a kardjukba dőlhetnének.

Tehát a Huxit után is lenne gyarapodás, pénz, kereskedelem, élet, ...
solidedge
Egyetlen jó megoldást látok. A Fidesz megkapva Magyarország keleti arányos részét (közelebb az oroszokhoz) és kilép az Unióból. Mi meg kb. 6 millióan az ország többi részén bennmaradunk.De hatalmas kerítést építünk nehogy egyetlen Fideszes migráncs is megsértse határainkat.
Yoda69
@Szókrakész: A frexit elmarad. Az unio erosodik. Szerintem emigralj a ruszkikhoz ott biztos jol erezned magad a budos komcsi bolsik kozott.
Szókrakész
@Yoda69: A büdös komcsi bolsik most Brüsszelben vannak.
De ezt nem értenéd meg soha, ezért kár magyaráznom.
karma1
@Szókrakész: 00.30-ra: Igen, ott vannak, orban es bencsik vezetesevel...:o)))
Kulonben azt hittem, hogy legalabb Neked tobb eszed van... De erosen kezdek ketelkedni...
karma1
@solidedge: @Yoda69: A legnagyobb baj az, hogy ez a cinikus baromallat ezt komolyan ajanlja fel, es o keblere olelne ezt a diszf@szt... Hat olelje!
A skotok meg ki fogjak irni megegyszer a fuggetlensegi szavazast, mert ok is az Unioban akarnak maradni,. Ugyhogy az otleted kivalo! Vihetik a keleti vegeket, arra orban ugysem tart igenyt, mert csak a problemas sajat etnikuma el arrafele tobbsegben...
Majd csak a weboldal keszitommel kell meg beszelnem, mert o nyiregyhazi...:o))))
Yoda69
@Szókrakész: Joember, te remenytelenul megkeseredett vagy. Nem tudom mi okozta nalad ezt a lelki torest, de jo lenne ha kezeltetned magad mielott komolyabb bajt okozol magadnak es a korulotted eloknek.
Perwool
@Szókrakész: Kilépni?
Ja, és a határra kiplakátolni nagy kék táblákra:"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
Csak a többinek, velem az élen jobb lenne kimaradni belőle...
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy jobban szeretnék a hanyatló, csőd szélén lévő Európa szerencsétlen polgára lenni, mint zsinóros mentében, faekével szántani a bús magyar ugart, keserédes irredenta nótákat dalolgatva...
Szókrakész
@Perwool: Mert most is faekézünk, igaz?!?!?!
És az angolok is?!?!?!
Szókrakész
@Yoda69: Doktor úr!
Köszönöm aggódását és a gyógyszert bajaimra.
Nagyon sokat segített.
Már most érzem a hatást.
Azonnal kevesebbet gondolkodok.
Lassan elérem a liberó agyhasználat zéró, gyógyult állapotot.
Szókrakész
@karma1: Nem kell erősen.
Nehogy sérvet kapj.
Csak úgy lazán, amennyi megterhelés nélkül is jól esik.
Béla333
Orbánékat meglincseli az Istenadta nép, ha rádöbbennek arra, hogy a temérdek "felzárkóztatási" pénz ellopása után az országot kivezeti az Unióból és odalöki Putyin ölelő/szorító karjaiba.
Nessy
Nyugalom! Orbán az utolsó ellopható eurocentig "hűséges" az Unióhoz.
Ja, hogy közben ordít és toporzékol, hogy ide neki az oroszlánt is? A gyerek is addig hisztizik, ameddig hagyják! Ebben csak az a tragédia, hogy ebbe egy ország rokkan bele. Az "ország" viszont nem tesz semmit, ergo megérdemeljük! Aztán ha már nem lesz mit ellopni, a hívek szépen lelépnek a pénzzel, és utánuk a vízözön!
karma1
@Szókrakész: Nyuszika, most az egyszer erosen vesztesre allsz... Ne hasonlitsd ossze a brexitet velunk, mert az eroviszonyok nem ugyanazok. Ok nem fognak faekevel szantani, ellenben most azert lobbiznak Merkelnel, az Unional, az Oregistennel, hogy valahogy hadd maradjanak mar bent a kereskedelmi piacon, mert az unios vamok miatt eladhatatlanna valnak a produktumaik az europai orszagokban.'Hat egy nagy lof@szt, kedves Anglia, tetszett volna elobb meggondolni! Nane kotelezettseg, csak lefolozzuk a jot? Mert ez a genya farage megcsinalta a nagy kavart, a brexit kihirdetese napjan Anglia veszitett kapcsibol 56 millio fontot , de Magyarorszagnak ennyi penze csak meszarosnal, rogannal, garancsinal, vajnanal van, azok meg szarnak adni a nepnek ebbol. A mi orszagunk csorobb lett a csoronal, Varadi Andrastol a kicsi legelojet is elvettek, ha traktort akarsz berelni, - mert sajatot nem tudsz venni - akkor mehetsz valamelyik fideszes oligarchahoz, aki traktorkolcsonzesi bizniszben utazik. Mehetsz vetomagert meszaros valamelyik gazdaaruhazaba, permetezoszerek ugyanott.
Nade ilyen veszely nem fog erni, mert ugyis mukormosok , gazszerelok, meg miniszterelnok-feleseg ugyvedek tulajdonoljak a magyar foldet, es abban a parlagfu magatol is megterem... Nagyon remelem, hogy erre a baromsagra alszol meg egyet, es nagyon jol atgondolod. Ha nem, akkor most iratkozz be egy intenziv orosz nyelvtanfolyamra, mert csak annak fogod igazan hasznat venni...
1magyar
Azért ha a V4-ek kilépnének az unióból igencsak szarban lennének minden téren.
Béla333
@1magyar: 09.17
Álmodj királylány!
Mondjuk a csehekne vagy éppen a szlovákoknak miért lenne érdekükben hogy kilépjenek az Unióból?
Nem hülyék ők! Mindkét ország előrébb tart mint mi! Ott gondolkodó emberkék élnek, nem olyan (Orbán jellemzése szerint) félázsiai emberkék, akik szeretnek maguk felett valamiféle vezért látni!
1magyar
@Béla333: Miben tartanának előbb? Statisztika - tudod!
Szókrakész
@karma1: Már előtte írni akartam, csak nem volt időm.
Azért valld be, hogy elvileg nektek is xarul kéne élni, mert nem vagytok uniós tagok.
Eleve angol "uralom" alatt álltok, tehát most majd igencsak xar életetek lesz.
Mert ugye a világ legnagyobb cégei épp angol kézben vannak.
Csak olvasd el a Club of The Isles listáját.

Milyen "xar" lenne nekünk is annyit nélkülözni mint nektek, vagy az ausztráloknak.

Farage beszéde egyenlő egy "clubtagságio" meghívóval.
Az angol, az orosz, a kínai, USA, kanadai cégekkel, pénzzel a csúcsra katapulétálhatnánk, levágva ezzel a brüsszeli vízfejet.
Akkor ténylegesen a befektetéseknek profitorientáltnak kéne lennie, nem pedig csip-csup, haszontalan eu-s támogatásokat kapnánk.
Nem 40 millióért 40 centis kilátó lenne a kilátás.

Ezen is el lehetne gondolkodni.
De ehhez egy olyan kormány kell, amelyik ténylegesen az ország, azt emberek érdekeit tenné a No.1 helyre.
Mert ezt a bankárkasztot, az országokon átnyúló multikat megállítani nem lehet.
Akkor legalább hasznunk is legyen belőle.
Mert a mostani felállásban, eu-s tagként egy 138. senkik maradunk, akibe a nagyok a saját hibájukat kompenzálva mindig belénk törlik a mocskos lábbelijüket.
Akkor szabadon dönthetnénk migráncsügyben.
Mint teszi Új-Zéland, USA, Ausztrália, Canada, Izrael, Oroszország, Kína, ...
És mostantól a UK is.
karma1
@Szókrakész: Nyuszika, Neked ki mondta ezt a dezinformaciot??? Hat hogy a turoba nem voltunk Unios tagok??? Mi resze vagyunk a Commonwealth- nek, vagyis az Angol Nepkozossegnek, es ennek reven mi is benne voltunk a kedvezmenyekben, bulikban.
Most majd nekunk is egy kicsit szarabb lesz, de mi inkabb a kinaiakkal bizniszelunk, - sajna,...:o((((
Ugyhogy ha pl. Te idegyussz a jogositvanyoddal, akkor egy ev mulva csak a szemedet kell megvizsgaltatni az ujzelandi jogsihoz, mert elfogadjak a magyar , unios jogsit.
(2004-tol vonatkozott ez rank, magyarokra. Sajnos, nekem meg ki kellett toltenem minden tesztlapot, meg a lanyomnak is, mert O meg 2003-ban jott ki.) Most mar nem kell se tesztlap, se gyakorlati, csak a szemvizsgalat, amit a benzinkuton megcsinalnak azonnal.
A kinaiakat ne hozd be a kinalatba, mert egy keletinek sajnos azt sem hiszem el, amit kerdez, bar az itt elok tok normalisak - ok mar asszimilalodtak.
Mi viszont olyan szabadon dontunk migransugyben, hogy tavaly egesz evben 85 ezret fogadtunk be, iden ez a mai napig mar eleri a 76 ezret. Mi nem zavarjuk el a papir nelkul erkezoket, Ausztralia viszont bekemenyit - igaz, csak ideig oraig, aztan majd megint megenyhulnek, amikor rajonnek, hogy nincs eleg orvos, epitomunkas, mernok tanar az orszagban. Ez atlag 5 evenkent valtozik...
Kanadaval, USA-val nem nagyon tudsz komolyan es olcson kereskedni, mert nem igazan van szabad kijarasunk a tengerre, ahonnan az olcsobb hajoszallitasra lehetne a kikotokbe vinni az arut, es onnan fogadni. A Hunxit-tel elasnank magunkat egy eletre, mert csak a beszukult piacra tudnank szallitani. (Maradna a kies Mongolia, "Azerbadgan" , Kirgisztan, Gruzia, ...) Mert ugye azt nem kepzeled Te sem, hogy mi barmit tudnank Kinanak eladni, elelmiszeren kivul? (Mert abbol barmennyit felvasarolnak).
Béla333
@1magyar: 09.28
Csak úgy halkan súgom: neked ugyanannyi utánanézni, mint nekem, de hátha neked még ez sem megy, így:

Országok egy főre jutó GDP szerinti listája (nominális)
...
43. Csehország 17.570,-USD/fő
49. Szlovákia 15.979,-USD
59. Lengyelország 12.492,-USD
60./ Magyarország 12.240,-USD
Szókrakész
@karma1: "Mert ugye azt nem kepzeled Te sem, hogy mi barmit tudnank Kinanak eladni, elelmiszeren kivul? (Mert abbol barmennyit felvasarolnak)."

Nem is kéne más.
Mivel mezőgazdasági ország voltunk, vagyunk a mai napig.
Azt kéne csúcsra járatni.
Nem a Mercedes begyártást.
Attól még nem leszünk ipari ország.
És ha Kína, Oroszország, ...megvenne mindent és nem kellett volna az uniós szankciók miatt törölni az orosz piacot, miközben minket átbaxva a németek és a nagyok az Oroszokkal a nagyobbnál nagyobb boltokat csinálják, akkor nem cumiztunk volna ennyit.
Mert ugye most épül ki a szankciók ellenére egy újabb "északi" gázvezeték, még az osztrák ÖMV is résztvevő a buliban.
Mert mégtöbb gázt akarnak az oroszoktól, mert "szankciók" és hű meg hó.

Kész átverésshow az egész.
Csak minket kicsiket szívatnak vele.
És ha te ezt nem látod, mert..., akkor nagyon sajnálom, akkor az a benzinkúti szemvizsgálat annyit is ér.
Szókrakész
@karma1: A németek oroszokat büntetendő a nagy szankcióikkal miért nem csökkentették az oroszoknak exportált Mercedes, Audi, BMW és egyéb autók exportját, vagy gépeket, vagy vegyszerek, vegyi és egyéb anyagokét?!?!?!
A belgák a brüsszeli csipke exportot?!?!?!
A hollandok a vegyi anyagok, ...
.
.
.
.

Miért tőlük veszik a gázt, az olajat, a...?!?!?!
karma1
@Szókrakész: Ugye mar megint csak viccelsz??? Milyen mezogazdasagi orszag vagyunk? Babolna, Mezohegyes, meg a tobbi nagy, igazan jolmeno gazdasag szetverve, onallo gazdalkodas Magyarorszagon nem folyik, a legjobb koronaerteku foldek mukormosok meg panziosok, meg meszaros es sajatlabu recsolke tulajdonaban, akiknek eszuk agaban nincs foldet muvelni. (Egyebkent aruld el nekem, ki a rosseb muvelne meg a foldeket? A 80 eves Mari neni, vagy a 70 eves fellabu Pista bacsi? Mert mar csak ok maradtak otthon.)
Amirol Te beszelsz, az az 1900-as evek elejen volt, amikor kukoricaval, magyar buzaval, almaval, mas gyumolccsel lattuk el fel Europat.

En mindig biztosra megyek, es orvosnal csinaltatok vizsgalatot a szememre, mert masra is hasznalom, koszi, nemcsak vezetesre...
Neked annyi is eleg lenne, ha kinyitnad a Tiedet, es racsodalkoznal a valosagra...:o))
karma1
@Szókrakész: Most akkor dontsd el, hogy mi van, miert is tudnank mi annyira jol megelni az Unio nelkul?
Szókrakész
@karma1: " amikor kukoricaval, magyar buzaval, almaval, mas gyumolccsel lattuk el fel Europat."

Most is ugyanaz megy.

És elárulom, hogy itt a határ mellett az osztrákoknál nyáron olcsóbb a magyar paprika, vagy paradicsom, mint Magyarországon.
De te azt onnan honnan látnád.

Minden nyugatra megy, a sok selejt szar meg itt marad nekünk.
Csak nézd meg a multik kínálatát krumpliból, ...

Ideje látnod is nem csak nézni!

És pont emiatt.

Amúgy a UK eu-s részaránya 60%-ban a pénzügyi részvétel, hitelbiztosítás.
Magát a jobbkormányos talicskát, jobbkezes spaklit, gyufát kétkezeseknek nem az unióban adták el eddig se.
És ne felejtsd el a City of London szerepét a világban.
Ördögvadász
@karma1: te és az Únio, gyüttment a gyarmaton. A törzsõnök jól van, egyébként?
karma1
@Szókrakész: Kis naiv, hogyne latnam? Azt hiszed, hogy amikor otthon vagyok, akkor nem mozgok mas orszagokba? Nem megyek piacra? De azert az sem biztos, hogy az "magyar" paprika lenne,...:o)) De tudod, az IGAZI magyar paprika mindig vonzero...
Szókrakész
@karma1: Hidd el az.
Mert rengeteg infót kapok boltosoktól, fuvarozóktól.
Mivel rengeteg magyar dolgozik kint.
Szókrakész
@karma1: Amúgy egy keresztkérdés.

Ha már mi is eu-s tagok vagyunk, mint közvetve ti is, akkor nálunk miért 150 ezer+ egy jogsi, vagy átmenve Ausztriába miért nem tudom egy benzinkúton elintézni az átíratáshoz szükséges "látleletet"?
Miért kell B kategóriás új jogsira 800-1000+ Eurót fizetni(iskola válogatja), vagy átíratásra több mint 100 Eurót?!?!?!
Mit szólnátok, ha nálatok 1500-2000 dollár lenne egy jogsi?
Akkor most ki van szívatva, mint uniós, vagy nem uniós?!?!?!
És ez csak egy a sok közül!!!
karma1
@Szókrakész: Na varjunk csak. En a jogsimat meg az ATI munkakozossegeben szereztem, vagy 40 eve. Kijartam az akkori teszteket, gyakorlatot, vizsgat letettem. Mar a franc sem emlekszik, mennyit fizettem ezert, csak a vegso vizsgadijra emlekszem, hogy 1500 forint volt. Nem tudom, hogy ma mennyibe kerul egy vizsga otthon. Ha idejossz, akkor a helyi KRESZ ket kulonbozo, eleg vekonyka fuzetbol all, az egyik az urvezetoknek, a masik a komoly szakmasoknak szol teherautora meg az osszes tobbire. Ha itt kezdek tanulni, akkor lehet mar 15 eves koromtol tanulo jogsim, de ha nem akarok, nem kell tanfolyamra jarnom, "csak" a tesztkerdeseket kell kitoltenem, es ha az sikeres, akkor mehetek gyakorlati vizsgara. A tesztkerdeseket a kijelolt benzinkutaknal tehetem meg, kameraval felugyelten, elkulonitve, es azonnal megtudom az eredmenyet, erre persze valamennyi penzt kell fizetni, mar nem emlekszem, mennyi volt, es kulonben is valtozott azota. A gyakorlati oktatast elvegezheti BARKI, akinek teljes erteku urvezetoi jogsija van, ez lehet a mama, papam, betyam, szomszed neni, szoval BARKI. Potfeket az oktatashoz lehet igenyelni a benzinkuton, ahol a tesztet sikeresen megirtam. A gyak. vizsgara mehetek a sajat kocsimmal, vagy akievel akarok, a vizsgabiztos beul mellem, es az altalam ismert varosban korulvisz(em). Ha valamit eltolok, o azonnal cserel velem, es minden a magyar szokasok szerint megy, ujra kell vizsgazni es persze uj vizsgadijert. Mikor ez is sikeres, azonnal kiallitanak egy ideiglenes jogsit, (fenykep, minden nelkul, ez csak egy csekk nagysagu papir:), de azonnal megcsinaljak a fotomat es alairom a bianco jogsimat, amit 7-10 nap alatt kezhezkapok. A szemvizsgalat ugyanitt a benzinkuton, egy mikroszkopszeru valamibe kell belenezni, es csak ennyi.
Nekem kizarolag azert kellett 2002-ben, (amikor az egyeves nemzetkozi jogsim lejart) mindenbol levizsgaznom, mert akkor Magyarorszag meg csak kulsos volt.
karma1
@Szókrakész: Folyt. Ha mar akkor teljes jogu tagjai vagyunk az Unionak, csak gyakorlati kellett volna, mert itt a masik oldalon vezetunk.
Ha mindent beleszamolok, akkor egy jogsi megszerzese osszesen egy ujzelandi allampolgarnak kresz konyvvel, vizsgadijakkal, jogsi kivaltasaval 200 dollar korul van, ami durvan 40 ezer forint.
A kozlekedesre, jogositvanyszerzesre vonatkozo minden otthoni torvennyel a kormany kizarolag az autosokat es a magyarokat szivatja, de ez nekem nem uj...
Nehogy azt hidd, hogy ezt az Unio talalja ki, amikor a kormanynak valami lovera van szuksege, azonnal beall szivatni az autosokat, vagy eppen kiallitja a leglehetetlenebb helyekre az ertelmetlen tilto tablakat, traffipaxokat, mert kell a bevetel a rendorsegnek. Ez olyan, mint ahogy a mafia is hagyja az embereet egy bizonyos szinten rabolni, mert azzal sem az o zsebebol veszik ki a penzt.
A rendorseg is igy tartja meg a penzugyi egyensulyat.
Es az egeszben az a legagyafurtabb, hogy ezt soha a budos eletben nem tudod bebizonyitani, mert titkos belso utasitasok szerint mukodnek, ami nem publikus, nemztbiztonsagra hivatkozva, pedig csak egyszeru rablas a vedtelen autosoktol. (Mert azert az autosok 80 %-a nem Mercedeseken meg Audikon szaguldozik, hanem a munkajahoz MUSZAJ hasznalnia az autot).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.