Jelentősen nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint, a gazdasági hírportál százas rangsorára 7,5 milliárd forint alatt nem lehetett fölkerülni.

"A 100 leggazdagabb 2017" című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál, reálértéken számítva több mint 20 százalékos az emelkedés egy év alatt.

A lista első helyén 260 milliárd forinttal idén is az OTP elnök-vezérigazgatója áll: a rangsort 2011 óta vezető Csányi Sándor vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal nőtt a napi.hu szerint. A második helyen álló Bige László 25 milliárd, a harmadik helyezett Gattyán György 84 milliárd, a negyedik Demján Sándor pedig 40 milliárd forinttal növelte a vagyonát egy év alatt – írták.

A legnagyobb ugrást Mészáros Lőrincnek sikerült elérnie: a polgármester-üzletember a tavalyi harmincegyedikről került az ötödik helyre, vagyonának elmúlt évi gyarapodását a napi.hu 100 milliárd forintra becsüli.

A százas rangsorban hét új szereplő bukkant föl idén: Fülöp Gábor (77.) a mezőgazdaságban, Fazekas Zsolt (87.) a kereskedelemben, Barkász Sándor (94.) a mélyépítésben, Kuna Tibor (97.) a kommunikációban, Gerendai Károly (98.) a szórakoztatóiparban, Fülöp László (99.) a környezetvédelmi iparban, Kovács Attila (100.) az ingatlanfejlesztésben érdekelt.

A napi.hu másfél évtizede minden évben elkészíti saját becslése alapján a leggazdagabbak rangsorát: a 2002-es összesítésben a 100 legnagyobb vagyon értéke – akkori áron – összesen 632 milliárd forint volt, a legelső listáról 26-an szerepelnek az idei kiadványban is.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mészéros enneki csak töredékét kapta, a többi az Orbán-családé!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hát igen. Van annak, aki meg tudja fogni a pénzt és ért az üzlethez.
Meg persze, egy megfelelő helyen lévő jóbarát se hátrány. Még a leadandó (a zöme) százalék esetén sem. Jut is, marad is.
quadrocopter
Mészéros enneki csak töredékét kapta, a többi az Orbán-családé!
Cefi
Azt hiszem szakmát váltok. Elmegyek víz-gáz szerelőnek. Inkább gáz.
RonaGyuri
Nem rózsaszál, de mindennél szebben beszél

„a Napi.hu gondozásában immár tizenhatodik alkalommal megjelenő kiadványból”

„Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-üzletember a 2016-os 31. helyről idén az ötödikre ugrott, becsült vagyona csaknem százmilliárd forinttal gyarapodott.”
Igen ez a mondat a „a 100 leggazdagabb listája 2017” kiadványból származik.

A dolog legfontosabb tanúsága, hogy durva csúsztatás volt az a politikai propaganda, hogy napi 5milliót keresne, hisz csak a gazdagodása ennek több mint az 50szerese, ami ha hiszünk a napi 12órás állításának, akkor az óránkénti is több mint a 4szerese! =))
lampa laz
Maradjunk annyiba, h mióta zorbán mészáros haverja, azóta az a tetű egy fillért sem keresett, mert ami a nevén van azt kapta, megőrzésre némi jutalék fejében.
Cefi
Mennyivel nőne a vagyona, ha visszavinné az üres üvegeket?
Jozefina
Tehát igaza van Botkának, hogy "Fizessenek a gazdagok" Nem kicsit, sokat!!!
Ludas Matyi
Szerintem az irigyei tevednek. Csak ra kell nezni az okos nezesere es leri rola zsenialitasa es az IQ 180! Egy ovodas gyereknek is ertelmesebb es tisztabb a tekintete, mint ennek a köcsögnek!
human
@béla kovács: Kizárt,hogy csak ezért lenne ennyi pénze. Szerintem a cigiről is leszokott.
Cicamama55
Ha már Mészáros Lőrinc ilyen jól tudja fialtatni a pénzét, Varga Mihály igazán tanácsot kérhetne tőle, hogy a nemzet vagyonának gyarapításához adjon neki hasznos ötleteket!
Nessy
Nem kellene Mészárosnak helyet cserélni a kormánnyal cakk,pakk?
dr. prédikátor
Rossz a cím!!!Viktor szopkin és pereputtya gyarapodott 100 milliárd forinttal .A mészaros csak egy kis zsebpénzt kapott belőle!!! Gecik!!!
Hellcat
Fel bírjátok ezt fogni basszus? 274 millió naponta...11 millió forint óránként a büdös kurva életbe ám. Negyed óránként keres annyit mint egy 220 ezres nettóval valaki EGÉSZ KIBASZOTT ÉVEBEN.
magyarbakancs
"100 milliárdot keresett egy év alatt Mészáros Lőrinc"
Arra lenék kíváncsi,hogy menyit jótékonykodott?
justhpeter
Szerintem dr. prédikátornál az igazság. Már csak azért is, mert Orbán igazi magyar szarrágó, s ha a "szomszédjának" 100 milliárdja lenne egy évben, neki pedig csak 700 ezer megtakarítása, egyből megütné a guta. Mondjuk egy próbát megérne.
RonaGyuri
@Nessy: & Cicamama55: tévedésben vagytok a csere esetén a Mészáros tömné pénzzel a Vargát! =))
volvós
Két lehetöség : Vagy bevonul egy kórházba ( persze egy lepukkantba )
vagy valaki a sötét felcsúti határban halálragázolja...Aztán viktorka
megint kereshet egy barmot, aki vigyáz a lopott pénzére...
Egyébként rohadjon el a disznó...
bakegya
Na kinél van a több ezer milliárdos EU PÉNZ???
ORBÁN VICCTOR a saját érdekét a NEMZET ÉRDEKE elé állítja ki...CSÁNYI a NEMKZET UZSORÁSA ÉS ÍGY ÁLLNAK SZÉPEN SORBA...A FELCSUTKAI MÉSZÁROS AZ IGAZÁN NAGY BOMBA 100 MILLIÁRDDAL JÖVŐRE MÁR AZ ELSŐ A SORBA!!!
solidedge
Mészáros növeli az átláthatóságot. Az EU-s pénzek nagy része nyomon követhető. Mészárosnál van.
F_Viktor
A "...című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál."

Ez nagyon alábecsült összeg, ez nem sokkal több az ellopott MANYUP vagyonnál!
Ha csak ennyi pénz "látható", akkor mennyi lehet külföldön? Ennek százszorosa?
Fradigege
100 milliárdot kerestettek vele a gazdái.
Veleda
Isten áldotta nagy tehetség. Nagy arca van, éppen beleférne egy palacsinta sütőbe
cikicakk55
Én marha meg rádumáltam a fiamat,hogy menjen mentőápolónak,ahelyett,hogy gázszerelőnek taníttattam volna. Ha egy vidéki gázszerelő egy kicsi faluban,ahol alig van gázzal teendő munka ennyit keres akkor mennyit kereshet egy városban élő gázszerelő? Mondjuk én ettől függetlenül nem szeretnék ennek a mangalicának a helyében lenni.Piszok nagyot lehet esni onnan ahol most van,főleg ha el is hiszi ez az IQ bajnok,hogy tényleg ennyi pénze van.
kisrigó
Remélem egyszer eljön az az idő, amikor a sok ellopott pénz "jutalmáért" versenyezhetnek! Ha egyszer valaki kiborítja a bilit... Megmutatkozhat a "jellemük!" Sajnos, közben felébredtem!!
human
Ha nekem is előre megsúgnák, hogy mibe fektessek, mert töménytelen állami támogatást fognak belenyomni akkor lehet, hogy én is olyan géniusz lehetnék, mint Mészáros. Bár megélhetném, hogy ennek a csótánynak egyszer újra valódi piaci versenyben kell majd teljesítenie.
simitata
Ez egy nagyon tehetséges ember. Egy igazi hűbéres. A tőkés társadalomban kevesek tudnak ilyen jól teljesíteni. Más kérdés, hogy becsület, önérzet, tudás, önrendelkezés semmit sem jelenthet számára. Állítólag a 100 milliárdból neki jutó milliók jól helyettesítik az alávetettséget.
egyvandor
... és tud róla?
A bevallásban benne lesz?
és ha megtudja mennyit adót kell ezután befizetni akkor következő alkalommal annyival bruttósít?
nyanya001
Utolsó aljas mocskos tolvaj a gazdaállattal együtt !
egyvandor
Mekkora nyereséget vallott be mondjuk 2009-ben? Akkor még miért nem volt ilyen zseniális vállalkozó?
Ennyi gyengeképességű vállalkozó él ebben az országban, hogy ez a féleszű simán ezer kört ver rájuk növekedésben?
egyvandor
@simitata: "becsület, önérzet, tudás,"
Nem tudja mi az. Ekkora intelligenciával nem áldotta meg a jó Isten. csak a Gorbán barátsága és a "szerencse". ... és mint látható neki van igaza. A fideszbirka még örül is neki.
egyvandor
@Cicamama55: "Varga Mihály igazán tanácsot kérhetne tőle, hogy a nemzet vagyonának gyarapításához adjon neki hasznos ötleteket"
A mészáros gazdaállata a nemzet. csak mi nem értünk fideszül.
egyvandor
@Nessy: "Nem kellene Mészárosnak helyet cserélni a kormánnyal cakk,pakk"
Szerinted ha megkérdeznék tőle melyik ország kormányának a tagja tudná?
egyvandor
@magyarbakancs: Nekem egy ilyen gátlástalan tolvaj ne jótékonykodjon!!! Ennél nincs visszataszítóbb.
Ha rá lennék szorulva sem fogadnék el egy ilyen ganétól egy centet sem.
percsi
Végre hallani, hogy nem csak koldusok élnek ebben az országban.
De jobban örülnék annak a hírnek, hogy az ország jobbá tételén kemény csatát vívó vezetők és családtagjaik, barátaik meztelen seggel megpróbálnak menekülni az igazságszolgáltatás és a nép haragja elől. A visszavett milliárdok félig, hacsak nem egészen, kihúznák az országot a slamasztikából. De hát még várunk, csak tudnám, hogy mire. Az ellenzéknek össze kellene fognia, mert a nélkül 2018-ban minden reményünk meghal.
Desischado
@magyarbakancs: Kifizette orbánék adósságát, és a felcsúti ovodára adott pénzt. De magánúton semmit. Kiváncsiságból írtam neki egy ajánlott levelet, és segítséget kértem a pajzsmirigy műtétem finanszírozásához, ami 900 000 ft. A levelem nem jött vissza, tehát célba ért, de egy sor választ nem kaptam, nemhogy segítséget. Ennyit erről a tolvaj parazitáról.
Azért nem semmi, hogy ez súlyos milliókat vág zsebre naponta, én meg sokan mások a létminimum alatt tengődünk. Szép igazság van ebben a nyomorult viklágban!
Ludas Matyi
@Szeparepa2: ezt mar halljuk evek ota. Mikor akarod elszamoltatnia kormanyodat? Talan a következö eletedben? Nem nagy Chancot latok, mig a honvedseg, rendörseg, adohivatal, MNB, hadd ne soroljam az Orban kormany kezeben van.
telegdilaci
És merje még valaki azt mondani hogy nem korrupt,gazember az egész,Fidesz brancs,hol voltak, ezek a Mészáros,Garancsi,Tiborc félék a Fidesz,kormányra kerülése előtt,azt sem tudtuk hogy a világon vannak! most meg milliárdosok? kedves agy mosott,hívek ugye kicsit sem bűzlik,itt semmi! minden a legnagyobb rendben,van,
kukac50
ha ilyen sokat keresett, akkor a Fidelitas 100 milliós reklámtábláit fizesse ki, Orbán ne az adófizetők pénzét pazarolja rá! 100 millió forintból vegyenek új gépeket a Kórházakba,vagy emeljék az orvosok ápolók fizetését olyan szintre,hogy itthon maradjanak,ne kelljen időpont után még félnapot a rendelőkben tölteni egy betegnek.
Lehetőséget kell adni a rákos betegeknek,hogy a drága gyógyszereket megkaphassák.
Ha 100 millió van plakátkampányra akkor erre is telik!
Ha van rezsicsökkentés akkor miért akarják a vízvezeték és a szennyvíz vezetéket 4,5 %-al meg adóztatni 2018-tól. Az áramszolgáltató a rendszer használati díjat az egekbe emelte, azért,hogy a CÖF- nek tudjon adni támogatást. Ez olyan jól sikerült lépés volt,hogy már azt a vízvezetéket akarják megadóztatni amire mi gyűjtöttük a pénzt éveken keresztül.
Adóbeszedés, ez Fidesz sunyisága!
Adóztassa meg Mészáros Lőrincet 50 % -os adóval akkor is marad Neki.
Zeta
Tud! Zseni! A Jó Isten a barátja! Annak meg O. Viktor parancsol Magyarországon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.