24 kiló marihuánát és dílereket kapcsolt le a rendőrség a Vérhalom utcában  Budapesten. Az egyik férfit ráadásul 2012 óta körözték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda három férfi ellen folytatott nyomozást, akiket azzal gyanúsítottak, hogy idén március óta többször is nagyobb mennyiségben csempésztek be Szerbiából kábítószert Magyarországra, majd eladták azt.

A nyomozás adatai szerint a határon átcsempészett drogot Á. Géza 44 éves szegedi lakos szállította a fővárosba, ahol N. Péter 49 éves budapesti lakos utasítására és irányításával a szállítmányt 2017. április 26-án autóval a II. kerület, Vérhalom utcába vitte – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

50 milliós kábszerfogás Rózsadombon

A Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a kábítószer kipakolása közben érték tetten Á. Gézát és társát, R. Péter 43 éves gyulai lakost. A két férfi az elfogás pillanatában vette ki a jármű csomagtartójából a három szemeteszsákban elhelyezett – 96 csomagba porciózott – összesen 24 kilogrammnyi pakkot, amit a rendőrök le is foglaltak.

50 milliós kábszerfogás Rózsadombon

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána volt. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a kábítószer hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint.

N. Pétert a kábítószer elosztására szolgáló lakás előtt fogták el a nyomozók. Vele szemben 2012 óta elfogatóparancs is érvényben volt, mert egy korábbi kábítószeres ügyben a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltését nem kezdte meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. N. Pétert a rendőrök a Fővárosi Büntetés-végrehatási Intézetbe szállították, két társát pedig bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

(Képek forrása: police.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@karma1:10:52
Hát valóban hihetetlen a történet, tele hazugságokkal.
Egy jól megszervezett csapat ebben a " szakmában "
soha nem követ el hibát elöre megtervezett szállításnál.
karma1
Nagy kamu hir... Egyik fideszes ki akarja csinalni a masik fideszes bandajat...
Milyen allati erdekes, hogy valami haboritatlanul eljut 2-3 orszagon keresztul, atjut a magyar hataron, es akkor egyszer csak hipp-hopp! mondjuk a Bimbo ut 42-ben Kovacs Lajos cipofelsoreszkeszito otthonaban lefoglalnak egy kurva nagy adag kabszert...

Mentek a zsernyakok a fulesre, ami sintersanya mobiljarol jott egy sms-ben...
volvós
@karma1:10:52
Hát valóban hihetetlen a történet, tele hazugságokkal.
Egy jól megszervezett csapat ebben a " szakmában "
soha nem követ el hibát elöre megtervezett szállításnál.
kisrigó
Milyen világban élünk?! A sok sunyi, hiteltelen dolog, ami átszövi az életünket mindent bemocskol. Egyre kevesebb az a hír, ami nem kelt gyanakvást. Ez történik, ha a felelős emberek hiteltelenné válva csak ártanak az embereknek. Lassan csak szélmalom harc zajlik, de mire számíthatunk, ha a bűnüldözés vezetőiről olyan sok zavaros hír kering!
nezelodo
Ott kell keresni a terjesztőt, ahol van felvevő piac.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.