A vágányzár leple alatt megszüntették a villamosbarát lámpaprogramot a Nagykörút pesti szakaszán – írja Facebook-posztjában Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója.

 2012-ben a Nagykörút forgalmi rendjét uniós támogatással alakították át úgy, hogy a zöldhullám a villamosnak kedvezzen, ne az autóforgalomnak. 

Vitézy szerint 2012-ben két fontos változtatást is bevezettek:

„A villamosokra hangolt lámpák olyan zöldhullámot biztosítottak, ami a tömegközlekedésnek kedvezett és figyelembe vette a villamosok által átlagosan megállóban töltött időt is – míg korábban az autókra hangolt lámpákat mindenütt lekésték a villamosok, és az utascsere után is még körülbelül fél percig álltak a megállóban indokolatlanul, az új rendszerben ez a jelenség lényegében megszűnt.

A körúti lámpaváltás ciklusideje kilencvenről hatvan másodpercre változott. Miért fontos ez? Mert a 4-6-os villamosok kétpercenként, azaz százhúsz másodpercenként indulnak a végállomásokról. A kilencven másodperces ciklusban a villamosok nem tudtak szabályosan kétpercenként közlekedni, hanem amint beértek a körúti lámpaprogramba, váltakozva kilencven és száznyolcvan másodpercenként jártak. Nem csoda, hogy a száznyolcvan másodperces követésben közlekedő járat túlzsúfolódott, egyre jobban lemaradt, és végül, mondjuk, a Nyugati pályaudvarnál várva a villamost Buda felé az utas rendszeresen azt tapasztalhatta: négy-öt percig nem jön semmi, aztán egymás után három villamos. Ez nem a véletlen műve volt, hanem a rossz, autóforgalomra hangolt lámparendszeré.”

A BKK öt év után felfüggesztette a villamosbarát lámpaprogramot a körúton, csütörtök reggel pedig már érezhetően lassabban közlekedtek a szerelvények.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
"mert megszüntették a nagykörúti villamosbarát lámpaprogramot"
Lófaszt azért. Hanem mert Soros, Soros, Soros, Soros, Soros. És még pluszban Soros is.
Fradigege
Teljesen logikátlan lépés. Tehát jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.