8 év 6 hónap börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki nem létező beruházásokra hivatkozva, magát földönkívülinek beállítva csalt ki mintegy 410 millió forintot a megtévesztett sértettekből.

A vádlott vagyon elleni cselekményeit 14 rendbeli csalás bűntettének minősítette az ítélőtábla, és a vádlottal szemben 353 millió forint összegre vagyonelkobzást rendelt el.

Bár a vádlott bányászati joggal 2004 júniusától nem rendelkezett, a sértetteket mint befektetőket kereste meg. Azt állította, hogy a kitermelés megkezdéséhez már csak néhány engedély megszerzése van hátra, és a géppark beszerzése szükséges.

Másoknak azt állította, hogy a Mátrában rendelkezik nagy erdőterületekkel, ott mutatott be erdőrészeket állítása alátámasztására. De kért pénzt falusi turizmus beindítására, halastó kialakítására, földön kívülről érkező 9 méter magas idegen számára készülő ingatlanberuházásra, hivatalos személyek állítólagos lefizetésére is.

Felfigyelt azokra, akik spirituális tevékenységekre és gyógymódokra fogékonyságot mutattak. Nekik azt mondta, ő a túlvilági erők helytartója, és céljaik eléréséhez anyagi és egyéb próbákat kell teljesíteniük.

Földönkívülinek adta ki magát, 410 milliót csalt ki a szegedi szélhámos

Az ügyekben érintettek még családtagjaiknak sem beszélhettek. A vádlott azt is előírta számukra, hogy ha saját forrásaikból nem tudják előteremteni a pénzt, forduljanak ismerőseikhez, de azt nem mondhatják el, mire kell a pénz. Így a sértettek is tévedésbe ejtettek másokat. A pénzek a vádlotthoz kerültek, akinek tevékenysége következtében a sértettek nagy része teljesen elszegényedett.

A vádlott ezekkel a módszerekkel, nem egyszer fenyegetésig és tettlegességig eljutva, 2004 és 2011 között összességében közel 420 millió forintot csalt ki az ország különböző pontjain lakó személyektől.

A fentiek mellett a vádlott egy tanyáján élő alkalmazottra húsforgatóval támadt, és ekkor az életveszélyt okozó testi sértés bűncselekményét valósította meg.

A bíróság 8 év 6 hónap börtönre, 9 év közügyektől eltiltásra és 4.140.000 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Emellett kötelezte a vádlottat, hogy a sértettek kárát (ami összességében megközelíti a 420 millió forintot, amiből eddig csak mintegy 20 millió forint térült meg) fizesse meg.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

(delmagyar.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
az ilyenekre szokás mondani pénzük van de eszük az már nem fért bele a bukszájukba ja és megérdemlik a szopást
eugen4402
Nem tudom, honnan származott a 410 millás kárösszeg, de egy ősi népi szólás jutott eszembe: ebül szerzett jószág ebül vész el. Semmi köze ehhez az ügyhöz, csak úgy spontán beugrott...
Equus
hát, akik ennyi zsét - 14-en - összedobtak neki, biztosan nem dolgoztak meg érte. Ezt hívhatnánk a (z ebül) szerzett jövedelem visszaosztásának is.Ügyvédek szoktak az ilyen pénzekből végül is jól járni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.