Prémiumokkal pörgetné fel a kormány a minisztériumi alkalmazottakat, hogy még az év végéig 2700 milliárd forintnyi uniós támogatást le tudjanak hívni.

Busás. akár két évnyi fizetéssel megegyező prémiummal kecsegteti a minisztériumi dolgozókat a kormány - olvasható a Blikk cikkében

A sok pénzért "csupán" annyit várnak el, hogy még az év végéig 2700 milliárd forintnyi uniós támogatást le tudjanak hívni és kifizetni.

"A pré­mium egy most megjelent kormányhatározat szerint négy minisztériumot érint, a gazdasági és fejlesztési tárcát, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, valamint a Miniszterelnökség dolgozóit. De nemcsak azoknak az uniós fejlesztésekkel foglalkozó dolgozóknak jár a többletpénz, akik – mint a kormányhatározat fogalmaz – „a célok teljesítéséhez hozzájárulnak”, hanem az érintett tárcák többi munkatársának is, igaz, ők legfeljebb 12 havi illetményüket kaphatnák. ­Ráadásul a háttérintézményeknél és a tárcák által felügyelt állami cégeknél is kaphatnak egyéves fizetésüknek megfelelő bónuszt az érintett dolgozók" – olvasható a cikkben.

A bónuszjuttatás kifizetésénél nem várják meg az év végét, jutalom akár már a júniusi számok alapján is juthat az érintetteknek, de ha a kitűzött célok legalább 77 százalékát teljesítik  tisztviselők, akkor is megkapják a prémium felét.

A Blikk megkereste az érintett minisztériumokat, hogy ebből a prémiumból államtitkárok, miniszterek, helyettes államtitkárok is részesülhetnek-e, de nem válaszoltak nekik. Mint ahogy azon kérdésükre sem, hogy mennyibe kerülhet a teljes prémium kifizetése, és hány munkatárs részesülhet a jutalompénzben.

(Címlapi kép: MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a helység kalapácsa
Kell az uniós pénz.
Nem elég nekik a fél Balaton, az egészet meg akarják venni.
Pl ezért sem megyek soha többet a Balatonra.
Meg azért sem, mert úszás közben nyelje az oroszok szarát az, akinek két anyja van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a helység kalapácsa
Na jó, ezt egy kicsit kisarkítottam, de hát mégiscsak szóból ért az ember.
quadrocopter
Na, most kell NER-be és Nemzethy Konzultésönbe kérdezni a nyugdíjasokat, mennyire örülnek az osztogatásnak?
Borsodi
Talán azokon az embereken kéne segiteni akik utcára kerülnek. nem degeszre tömni magatokat.
egyvandor
@eszegfu: "És miért ennyire sürgős a kormánynak?"
Minden elhappolt forinttal erősödik a pozíciójuk. Ezek a pénzek nem átgondolt , az ország fejlődését szolgáló célra fognak fordítódni, ezt bizonyítja ez a rohamtempó is, hanem propagandára, a nertársak ösztönzésére, a hatalom egyben tartására. Minden egyes bekasszírozott fillér a haveri körbe nem tartozók kiszolgáltatottságát növeli.
egyvandor
@a helység kalapácsa: 18:59. Sajnos nem sarkítottál. Többször libegett el úszás közben a számtól pár centire olyan objektum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.