Van egy ember széles e hazában, aki bár életében nem dolgozott még a két kezével, mégis Munka Törvénykönyve  törvénymódosító javaslatot adott be az országgyűlésnek, mely rabszolga törvényként híresült el. Azóta a közfelháborodás, és a szakszervezetek erőteljes fellépése miatt ezt a…

Forrás: kmks.blog.hu
Feltöltő: MariO
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
@eszegfu: Most picit visszaléptek.. aztán majd szép csendben fű alatt bevezetik. mi meg hagyjuk...
Szerinted.. kb hány ember tudott erről.. hány ember- a lakosság hány százaléka akinek van fogalma arról hogy kb milyen jogok illetik meg őt mint dolgozót???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Felháboritó, ha valóban ilyenre változtatták volna meg a Mt-t! Különösen annak fényében, hogy a kormány a munkaidőben munkájukat végző tisztviselőknek akár 1 évi bérüknek megfelelő prémiumot tüzött ki az EU-s pénzek gyorsabb lehivásának és kifizetésének érdekében. Az Mt-be pedig pofátlanul beletették volna, hogy akár 36 hónapot is várhat egy m.vállaló, hogy a müszakpótlékot, tulórát, hétvégét kifizessék.
1magyar
Én azért nem hagynám büntetlenül ezt az emberkét. Legalább azt a pénzt fizetessék vissza vele amikor nem volt bent az üléseken!!!
Equilibrium
bánki erik... negatív kisugárzása van...
micfild
@eszegfu: Most picit visszaléptek.. aztán majd szép csendben fű alatt bevezetik. mi meg hagyjuk...
Szerinted.. kb hány ember tudott erről.. hány ember- a lakosság hány százaléka akinek van fogalma arról hogy kb milyen jogok illetik meg őt mint dolgozót???
Nessy
@eszegfu: Ezt nevezik nálunk "egyenlő mércének"! Éljen a "jogegyenlőség"!
1magyar
A parlamenti üléseken nincs túlóra az biztos. Oda be sem járnak mi meg fizetjük őket.
eszegfu
@micfild: Sajnos... nem sok ember képes, vagy tud tájékozódni a jogairól. Már ott észrevehető, hogy a munkaszerződésüket "csak" aláirják, még csak végig sem olvassák, és akkor kezdődnek a bajok, ha felmondanak nekik. Azt is tapasztalom, hogy az "okoskodó" munkavállalótól a próbaidő alatt "megszabadulnak". Véleményem szerint a Mt egyre jobban tendál szinte a m.vállalók ellen, mintha nem az ő védelmük lenne a fontos. Abban meg csak reménykedhetünk, hogy "fü alatt" nem tudják módositani, ott lesznek az érdekvédelmi szervek.
micfild
@eszegfu: nekem pl furi hogy ezt semmiféle civil szervezet nem közvetiti az emberek felé... nincs belőle tüntetés...és ha bevezetnék sem lenne. ez a legrosszabb az egészben
1magyar
@eszegfu: Egyszer én is aláírtam egy m.szerződést melyben más munkakört írtak be mint amit csinálnom kellett.
Nem is tudja értelmezni az ember ott,hirtelen, pedig "átolvastam".
eszegfu
@1magyar: Bizonyos fokig belátható, hogy mindegy milyen a munkaszerződés, csak aláirják, mert ezzel lesz munkájuk. Én találkoztam olyannal, hogy a szerződésben szakácsnak vették fel, de a végén a kasszában találta magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.