Észre kell venni, hogy az Európai Unió biztonsága Törökország stabilitásával kezdődik, miután az EU úgy döntött, hogy 3 milliárd euróért cserébe Törökországtól várja a migrációs hullám feltartóztatását

– mondta el Szijjártó Péter külgazdasági külügyminiszter pénteken az uniós tagországok külügyminisztereinek máltai, informális találkozójáról nyilatkozva az MTI-nek.

Jelezte, hogy a máltai egyeztetések legfontosabb témája Törökország, valamint az EU és Ankara jövőbeni kapcsolata volt.

Aláhúzta: tartózkodni kell Ankara folyamatos bírálatától, és fenn kell tartani a párbeszédet, mert ez nem csak gazdasági, hanem alapvető biztonsági érdeke is az Európai Uniónak. Mint mondta: ha Törökország stabilitása meginog, akkor a megállapodás betartása komoly nehézségekbe ütközne, és milliónyi bevándorló indulna meg Törökországból a nyugat-balkáni útvonalon.

„Nyilvánvaló, hogy ha Törökországból megindul egy bevándorlóáradat, az szinte pillanatok alatt Magyarország déli határánál lenne mindenféle ellenállás nélkül"

– magyarázta a miniszter, hozzátéve, hogy a török stabilitás megingatása, Törökország folyamatos bírálata, az EU-török megállapodás veszélyeztetése azt a veszélyt hordozza magában, hogy bevándorlók millió rövid időn belül újra megjelenhetnek Magyarország déli határánál.

A két héttel ezelőtti alkotmányos népszavazással kapcsolatban Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország tiszteletben tartja az eredményt, és tudomásul veszi, hogy kizárólag a törökök dönthetnek Törökország berendezkedéséről.

„Nagyon furcsának tartjuk azt, hogy az a nyugat-európai politikai elit reszket a török fejlemények miatt, amely milliószám engedte be eddig a muzulmán bevándorlókat Európába"

– hangoztatta Szijjártó Péter.

A miniszter a kampányidőszakra is kitért, mondván: most még csak a török miniszterek akartak kampányolni uniós tagállamokban, de az elmúlt évek migrációs politikája miatt hamarosan a szíriai, a pakisztáni, az afganisztáni és más országok vezetői is fel fognak lépni ezzel az igénnyel, miután ezekből az országokból az unió migrációs politikája miatt milliós számban érkeztek emberek az elmúlt 2-3 évben. Kérdés, hogy majd számukra is megtiltják-e a kampányolást – vetette fel Szijjártó Péter.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Továbbá Oroszország, Törökország után ne érje rossz szó Azerbajdzsánt, Aszad Szíriáját, Észak Koreát. Az ISIS még felkészül.
Tudom, ez gonoszul hangzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Villon
@Szókrakész: Majd a kedves vezető megvédi népét. Téged mindenképp, Engem pedig inkább ne védjen meg, mert amit ő véd meg, az elvan lopva.
papa.49
A ,,tarajosgőte,, megint rosszul aludhatott, hogy ilyen ordashazugságokat mond...
A ,,janicsár,, elhiszem fontos a hazugovicsnak, hiszen példakép, de nekünk nem annyira fontos!!!
Béla333
Ez a tökfej azt gondolja, hogy majd az ő intésére fogunk kedves és rossz országot választani?
Ez már a saját hazánkkal sem jött össze: szívünknek kedves ország, mégis miattuk rossz!
colibri
Világos, Szíjjártó szerint a török politika bírálása tabu téma, sőt gratulálni kell hozzá, akár duplán is, helyette neki kell menni "Brüsszelnek", Sorosnak és ezeket naponta, minden módszerrel kell sárba tiporni. Hajrá fidess, így már ne tovább!!
simmering73
Mi van pincser. Neked kell végezni a piszkosmunkát?
Sámannus
A trágyalé mindenfelé szétfolyik. Ez a dicsőség marad nekünk. Lesz mit siratni a következő buktakor ugye "Trianon"? Ez akkor szokott így lenni amikor egy diktatúra szembe megy a józan ésszel. A magyarok mindig megtaláltak a szarkupac közepét, ahol legutolsóig kitartottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.