Habár Lengyelország beelőzött bennünket, Magyarország a második azon országok listáján, ahol a legtöbbet romlott a sajtószabadság. A 2016-os teljesítményünkkel már Románia és Bulgária mögött kullogunk.

A világrangsorban miénk a 84. hely, így 18 hellyel maradunk le a lengyelek mögött, akiknél a sajtó elvesztette a szabad státuszát.

Freedom House: kevésbé szabad a magyar sajtó, mint a román vagy a bolgár

Egyébként globálisan egyre rosszabbak a statisztikák:

2016-ban 13 éves mélypontjára süllyedt a sajtószabadság helyzete a világban.

Ennek oka részben a szabad demokráciákban a sajtót ért támadások, részben az autoriter országokban tapasztalható sajtóellenes intézkedések, de az orosz és a kínai hatalom propagandán alapuló tevékenysége is fontos szerepet játszott a romlásban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A Fidesz jobban teljesít! Már Románia is elhúzott mellettünk!
Edmond Dantes
Soha nem hittem,hogy egyszer irigykedve nézek például Szlovákia után a kanyarban,mind a gazdasága fejlődése,mind a demokrácia működése miatt.Köszönöm,Orbán!!!
egyvandor
Gorbánnak ez a siker és még nem értünk el mindent . a nertársak folytatják, mert máshoz nem is értenek. Gorbán politikai zsenialitásának kibontakozása érdekében mindenkinek be kell fogni a "pofáját".
Az nem lehet hogy holmi szabadon gondolkodók össze zavarják a nemzethvezető elméjét. (ha jól tudom Hitlernek is ez volt a baja a demokráciával.
Aki látta Gorbán vigyorát, miközben szerintem túl lágyan és udvariasan adták tudtára mocskait Brüsszelben, az láthatja hogy ebben az alakba több gazemberség jutott mint a XX. század diktátoraiba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.