Norvégia nagykövete szerint nem igaz, hogy a magyar kormánynak vétójoga lenne a pénzek elosztásánál, erről nem is tárgyaltak.

Felfüggeszthetik Magyarországon a Norvég Civil Alap működését, erről Norvégia nagykövete beszélt a 168 órának

Olav Berstad magyarországi norvég nagykövet szerint nem igaz a magyar kormány azon állítása, hogy vétójoguk lenne a Norvég Alap 65 milliárd forintos leosztásánál. 

A nagykövet kiemelte,

feltétlenül szükségesnek tartjuk, hogy a civil alap kezelője teljesen független legyen minden kormányzati befolyástól.

Oslo számára elfogadhatatlan, hogy külföldi ügynöknek minősítsék azokat a civil szervezeteket, melyek külföldről, többek közt Norvégiától kapnak pénzt.

Berstad veszélyesnek tartja az "Állítsuk meg Brüsszelt!" szlogent is, szerinte ezzel az európai integrációs folyamatot, vagyis a fejlődést akarja leállítani a kormány. Az integráció az európai béke alapköve ugyanis a nagykövet szerint.

Amíg a tárgyalások folynak, van mód megállapodásra. Én személyesen azonban azt gondolom, ha egy olyan egyszerű kérdésben sem sikerül megállapodnunk, mint a civilek támogatása, akkor Magyarországon az egész program megállhat

- nyilatkozta a lapnak Berstad.

Hozzátette, személyes véleménye az, hogy ha egy ország nem tud megállapodni a támogatás felhasználásáról, akkor ezt a pénzt

abban az országban nem használjuk fel.

Berstad úgy látja, a Norvég Civil Alap egységes csomag, abból nem lehet kihagyni semmilyen részt. Az alap működési elve pedig az, hogy a mindenkori összeg 10 százalékát – jelesül most 6,5 milliárd forintot – a civil szervezetek működésére fordítják. 

Következésképpen a programot nem lehet úgy működtetni, hogy ezt a részt kihagyjuk be­lőle

- mondta el az interjú végén a budapesti norvég nagykövet.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
@Donáld Tramp: ...talán azért, mert arról írjanak a lengyelek a saját portáljainkon.
Nekem, mint magyar polgárnak a magyar miniszterelnök aljasságai fájnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
@F_Viktor: te zsugori szabotör! Szabad tõke, ember és mindenféle mozgás van. Mert van.
Központi irányítás van. Most meg ez a bajod? Vagy?
Menj Katárba, ha nem akarsz áfát fizetni. Szurok van a seggeden?
F_Viktor
@Ördögvadász: Ha mar szabad toket emlitesz, akkor a kapitalizmus is csak annyiban mukodik, mint putylernel.
Szabad tokearamlas mukodik, de szabadverseny mar nincs, mert akit nem fogad be NER, azt lenyomjak a viz ala, a haverokhoz kozpontilag, allami szinten folyik a prnzosztas. Ez pedig nem szabad kapitalizmus!
AFA: nem a letet koveztem meg, hanem a merteket!
A vilag legmagasabb AFA-jat!

De qvara eltertel a temadtol, a magyar csaladok es a politika osszefuggesetol.
Hogy allitasod szerint az a jo magyar csalad aki olyan birka, mint te, akinek problemaja onhibaja, a kormanynak nics benne felelossege!
Jo mese, a bokkeno az, hogy hazugsag!
evacica
Na akkor ezt is meg lehet köszönni Orbánnak! Legalább sikerült megint betartani egy csomó rá-szoruló embernek, akiken segített ez az alapítvány,mint pl. az Iványi Gáborékon aki tényleg olyan egyházat vezet ahol tényleg a biblia és Jézus tanítása alapján tevékenykednek! Nem a saját jólétük a fontos, ha nem a rászorultak, Ezt nem birja Orbán elviselni!
kukac50
Orbán azért bántja a civileket mert azok segítenek a szegényeken,lámpákat osztottak a biciglikre, ez fájt Orbánnak mert a rendőrnek nem volt miért büntetni. Nem teljesült a pénzbeszedés.
kopacsijanos
Mindegyik a multikultúrát szorgalmazza húzzanak a kurva édesanyjukba a civilek és a pénzelőik!Mit gondoltok a jó szándék vezeti csak őket vagy hátsó szándék is mint az a mocsodék sorost is!
Béla333
@kopacsijanos: 19.41
Százszor inkább a civilek (ostoba: a civilek mi magunk vagyunk!!!) kapják a Norvég pénzeket, mintsem hogy az enyveskezű mocskos Fidesz lopja el ezeket is!
A "civil" társaságok legalább értünk dolgoznak, nem úgy mint a kleptokrata, maffia kormányunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.