Norvégia nagykövete szerint nem igaz, hogy a magyar kormánynak vétójoga lenne a pénzek elosztásánál, erről nem is tárgyaltak.

Felfüggeszthetik Magyarországon a Norvég Civil Alap működését, erről Norvégia nagykövete beszélt a 168 órának

Olav Berstad magyarországi norvég nagykövet szerint nem igaz a magyar kormány azon állítása, hogy vétójoguk lenne a Norvég Alap 65 milliárd forintos leosztásánál. 

A nagykövet kiemelte,

feltétlenül szükségesnek tartjuk, hogy a civil alap kezelője teljesen független legyen minden kormányzati befolyástól.

Oslo számára elfogadhatatlan, hogy külföldi ügynöknek minősítsék azokat a civil szervezeteket, melyek külföldről, többek közt Norvégiától kapnak pénzt.

Berstad veszélyesnek tartja az "Állítsuk meg Brüsszelt!" szlogent is, szerinte ezzel az európai integrációs folyamatot, vagyis a fejlődést akarja leállítani a kormány. Az integráció az európai béke alapköve ugyanis a nagykövet szerint.

Amíg a tárgyalások folynak, van mód megállapodásra. Én személyesen azonban azt gondolom, ha egy olyan egyszerű kérdésben sem sikerül megállapodnunk, mint a civilek támogatása, akkor Magyarországon az egész program megállhat

- nyilatkozta a lapnak Berstad.

Hozzátette, személyes véleménye az, hogy ha egy ország nem tud megállapodni a támogatás felhasználásáról, akkor ezt a pénzt

abban az országban nem használjuk fel.

Berstad úgy látja, a Norvég Civil Alap egységes csomag, abból nem lehet kihagyni semmilyen részt. Az alap működési elve pedig az, hogy a mindenkori összeg 10 százalékát – jelesül most 6,5 milliárd forintot – a civil szervezetek működésére fordítják. 

Következésképpen a programot nem lehet úgy működtetni, hogy ezt a részt kihagyjuk be­lőle

- mondta el az interjú végén a budapesti norvég nagykövet.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
@Donáld Tramp: ...talán azért, mert arról írjanak a lengyelek a saját portáljainkon.
Nekem, mint magyar polgárnak a magyar miniszterelnök aljasságai fájnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mohó, tolvaj, hazug kormányunk minden pénzt el szeretne lopni!
Náluk az a régi mondás sem igaz, hogy "Élni és élni hagyni!"
Az ő olvasatukban ők szeretnének (és teszik is) dőzsölni, a többi meg dögöljön meg!
Hazaáruló szemét banda!
Klubtag
Köszönjük norvég barátaink az eddigi segítséget, érthető, hogy feladják, melyik országnak hiányzik ezekkel az orbán-féle gennyládákkal való vita. Az ő polgáraik értelmes, demokratikusan gondolkodó, művelt emberek. Nem elég, hogy pénzelnek idegen államokat, még azt is el kellene viselniük, hogy gyalázzák őket. A magyarok meg egyék meg, amit főztek...
Klubtag
Csak úgy mellékesen: Norvégia 1956-ban és az azt követő évtizedekben az egyik legbefogadóbb állam volt a MAGYAR MIGRÁNCSOKKAL
Sziszifusz
@Béla333: 11:34
Orbán és bandája nem tudja elviselni azt, hogy Magyarországon tőlük anyagi és politika szempontból független szervezetek működjenek. A független szervezetek létezése számukra veszélyt jelent.
Egy autokrata miniszterelnök vezette, illiberális politikát folytató országban, az uralkodó elit számára veszélyesek lehetnek az ilyen Norvég Civil Alap félék is. Ezért el is üldözik ezeket.
Klubtag
@Donáld Tramp: ...talán azért, mert arról írjanak a lengyelek a saját portáljainkon.
Nekem, mint magyar polgárnak a magyar miniszterelnök aljasságai fájnak.
nyanya001
Mert nem adtak a csuti beteg stadionjára, hát ez lesz a bosszú !
silber13
@Donáld Tramp: Minden tököm tele van a . Bezzeg más országok így, meg úgy.." szöveggel Miért kellene a lengyelekkel foglalkoznunk??
Donáld Tramp
@silber13: Tán me nem vagyunk egyedül akik rühellik gyuri bát.. Objektív tájékoztatás, ezt úgy hívják.
eszegfu
@Donáld Tramp: 11:51 Tulajdonképpen lehetne erről is irni... csak a pontosság kedvéért nem árt tudni:
a lengyeleknél a Norvég Civil Alap pénzeinek pályáztatása, elosztása a Báthory Alapitványon keresztül történik, melyet Soros alapitott, ezért szeretné elvenni ezt a jogot a lengyel kormány.
M.o-n ez az Ökotárs Alapitványon keresztül történik, melyet nem Soros alapitott, hanem egy civil mindössze 200 eFt-tal. Az Ökotárs egyébként pályázaton nyerte el a Norvég Civil Alap pénzével való "gazdálkodást" -- több m.o-i civil szervezet is pályázott -- akkor mégis hogyan gondolja a kormány, hogy ő ebbe "beleszólhatna"?! Ha én megnyerek egy pályázatot, mert jól dolgoztam, jók a terveim, akár már vannak sikereim is, akkor nehogy már beleszóljon bárki is?! Főleg ugy, hogy még ezzel is a kormány, ill. O.V. még mindig a fociba, stadionba "ölné" a pénzt?!
Donáld Tramp
@Donáld Tramp: Persze azt nem itt, a 444-en, a 888-on, meg a hasonszőrű oldalakon kell keresni...
Klubtag
@Donáld Tramp: "Tán me nem vagyunk egyedül akik rühellik gyuri bát.. Objektív tájékoztatás, ezt úgy hívják."
Egy hsz-ben "gyuri bá rühellés" és objektív tájékoztatás...bármely szómágus dicséretére válna...nem beszélve a habony-katonákról
lusta
@eszegfu: A varsó norvég nagykövet ezt így fogalmazta meg:
˝ A fő különbség az, míg az uniós források főleg az infrastruktúrális fejlesztésekre irányulnak, addig a norvég alap az emberi tényezőt veszi alapul, az emeberk életét, tevékenységétveszi górcső alá és a gyerekek, egyetemisták, elítéltek megsegítésére irányul.˝
Ezért is ellenzi a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a Norvég Alap működését. Akinek semmilye sincs, annyit is ér. Tehát nem kell velül foglalkozni, ellenben ezt a lovettát ők azokra tudnák fordítani, akiknek van bőven mit a tehjbe aprítani és nem mindegy, hogy egy bentley, vagy kettő áll a garázsban.
eszegfu
@lusta: Az biztos, hogy a nagykövet megfogalmazásában jobban elhatárolható és érthetőbb az EU-s és a Norvég alap pénze közötti különbség. Én ugyan másképpen közelitettem meg ezt a kérdést -- "Tán me nem vagyunk egyedül akik rühellik gyuri bát.." felvetésre -- de véleményünk megegyezik!
relatív
A regnálót támogatók ( hívők ) nem a tények alapján alakítják véleményüket, hanem az állami (!) sugallat útmutatásaként...

Velük értelmesen vitázni, véleményt cserélni lehetetlenség, mert a dogma szerint élők még az anyjukat IS megölik, ha erre kapnak utasítást, utalást...

Amíg ez a nyáj nem tűnik el a függöny (!) mögött, addig nehéz lesz értelmes érvek mentén egy jobb országot megteremteni. Látható az irány vektora a többi - közel azonos - induló ország hazánkhoz való eltávolodása során, egyre lejjebb, csak lejjebb csúszunk...
papa.49
Inkább függesszék fel, semhogy ez a tetves fütyisz rátegye a mocskos mancsát!!!
human
Az ATV-n napokban kérdezték Bencsik Gábort a Magyar Krónikáról, annak állami támogatásáról és az újság valós piaci forgalmáról. Bencsik nem tudta megérteni, hogy miért baj az, ha pályázat nélkül kapnak csak úgy 100 milliót.
lusta
@human: Közben, mint az imát mormolta, hogy minden könyvtár ingyé kapja és ott mindenki elolvashatja. Az istennek sem értette meg, hogy nincs ingyé, azt is az adófizetők fizetik ki. Salamon Béla mondta egyszer, jegyezd meg fiam, nincs ingyen vacsora.
human
@lusta: Nem tudtam eldönteni, hogy ő ilyen buta, vagy csak a fideszeseket nézi butának.
lusta
@human: Őszintén szólva, nekem sem sikerült.
lusta
Karsten Klepsvik varsói nagykövet azt is elmondta, ami az itteni egybites 300 forintos budiforradalmárok számára szinte hihetetlen, hogy Norvégia Európai Gazdasági Térség tagjaként szabad piaci lehetőséggel, az állampolgárai mozgásszabadsággal és üzleti tevékenységgel rendelkznek az Unió területén. ˝Azokra az előnyökre való tekintettel, amelyek számunka léteznek, részt kell vennünk az uniós kohéziós alapban, amelyikan a célja, a legszegényebb és elmaradottabb uniós régiók megsegítése. Az Alapok tehát Norvégia hozzájárulása a különböző régiók megsegítésére.˝
Györe-Juhasz Eva
@Donáld Tramp: 12:28 " Tán" ha vennèd a fáradtságot,ès utána nèznèl,hogy hány kormány párti tanult "gyuri bá" jóvoltából,kezdve Orbánnal.
Valamint annak,hogy ki pènzelte a fideSS elindulását.
Ha mindennek utána nèztèl, akkor kèrdem,hogy ki,ès mièrt is" rühelli gyuri bát "?
Normális gondolkodású magyar esetleg azèrt mert ezt a maffia kormányt az országra szabadította.10 millió magyarnak lenne oka le soros bèrencezni a kormányt,mert ők tènyleg azok !!
colibri
@human: Ez a Bencsik Gábor minden témában ritka egy antipatikus, erőszakos figura. Talán csak a vén Steffka képes túltenni rajta.
Ördögvadász
@Györe-Juhasz Eva: hamár utána járást javasolsz a pajtársnak, talán Neked sem ártana!

A terrorista vezetõk a jussukat követelik gyuri bától:

YourNewsWire. com: Antifa Thugs Demand 'Overdue Payment' From George Soros
Györe-Juhasz Eva
@Ördögvadász: ha elolvastad normálisan,láthatod,hogy Magyarországról beszèlek,tudomásom szerint itt mèg nincsenek terroristák.
Ördögvadász
@Györe-Juhasz Eva: hát gyuri bá nem az? Nem terrorista? A fõnökük, de akárhogyis...
lusta
@Györe-Juhasz Eva: Ez nagy tévedés. Terrorista az, akit a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebczéár, aki g..i és besúgó, annak nevez.
Szókrakész
Ha annyira segíteni akarnak, akkor miért nem a kormánnyal közösen teszik?!?!?!
Mi sumákolni valójuk van?
F_Viktor
@Szókrakész: Dumalsz csak a nagyvilagba, pedig ha utana neznel, akkor nem egetned magad folyamatosan buta hozzaszolayaiddal!

Idezek:
"Az alapok Magyarországon 12 különálló programból állnak, amelyek közül kilenc esetében a magyar állam felügyeli a források szétosztását, három esetében pedig független civil szervezetek."
Desischado
Az fáj a tetves rablóbandának, hogy ebből nem tudnak lopni! Most meg, ha csak nem történik valami pozitivum, ebből is kifogy az ország! igazuk van a norvégoknak, segíteni akarnak és gyalázatot kapnak cserébe érte. Ez nem normális! Ilyen rohadt banda alig egy kettő van, nem igazság, hogy mi fogtuk ez egyik ilyen zsebdiktátort a tolvaj bandájával!
justhpeter
Orbán is azt sérelmezi, hogy a civilek pénzét nem adhatja a havernak - azaz saját magának.
Yoda69
@Szókrakész: Azert new a kormannyal mert a vilagon mindenhol fuggetlenek a politikatol. Erted?
Zeta
Már egyszer vizsgálták, tiszta volt!
Még is uralni akarják, ha nem , viselkedés alapján , inkább nem kell!
Biztos lenne rá saját "CÖF" , aki eddig sem volt civil!
Györe-Juhasz Eva
@lusta: ebben egyetèrtek,igazad van.@Ördögvadász: mármint ha arra gondolsz, hogy a fideSS főnőke a gyuri bá, abban az esetben igen mert a haza ellen elkövetett bűnökben ők a legnagyobb terroristák.
colibri
Inkább ezt a magyar kormányt kellene felfüggeszteni (örökre!) orbánostól, lázárostól, rogánostól, pláne balogpáterestől, rezsiszilárdostól, kósástól és az összes államtitkárostól, meg helyetteseiktől, szóval ez a jó nagyra nőtt vízfej, vagy tumor nem szívná tovább a vérünket és nem hozna szégyent Európában a magyar névre.
papa.49
@colibri: De legalább 1 méterre a földtől!!!
Ördögvadász
@Györe-Juhasz Eva: a magad fajta jóhiszemüek mindenképpen szarban vannak. Órbánnal vagy nélküle. Mert többdioptriás lencsén keresztül szemlélnek. Felrakták az okulárt, maguknak, hogy ne lássanak. Csak tudnám, hogy miért?

Egy igyekvõ, kreatív, pozitívan gondolkodó és figyelõ embert csak nagyon kis mértékben érint, vagy folyásol be a politika. Mindenkinek adatott a feltétel és lehetõség, hogy politika mentesen személyre szabva írányítsa a saját életét. Elsõsorban az egyén a legfontosabb.

Paradicsomban élsz!, szabadságban, jólétben, csak nézz körül. A világban. Mi hiányzik, mikor éltél jobban? Csak élni kellene. Tudni.

A nagy zsidók, a csalók, akik fölöttünk élõsködnek, na ez egy másik kategória.
eszegfu
@Györe-Juhasz Eva: 7:40 Végigolvastam a hozzászólásokat és szomoruan állapitottam meg: nagyon is jól müködik a kormány "ellenség" keresése és találása. Itt arról van szó: lehet, hogy felfüggesztik a Norvég Alap m.o-i müködését, mert a pénzek elosztását is magának szeretné tudni a kormány. Sem a norvég pénzekhez, sem annak az "elosztásában" döntő m.o-i alapitványnak nincs köze Soroshoz, mégis eljutottunk a "sorosozáshoz"... csak "gyuribáról" beszélünk. A kormánnyal szimpatizálók a témában valódi érvelés nélkül, ill. ennek hiányában "rátereltek" mindenkit Soros György személyének kritizálására és védésére.
quadrocopter
@eszegfu: A vak birkákat bármivel el lehet altatni, csak hozzá kell tenni, hogy "nemzethy, önálló, magyar érdek, a magyar emberek...stb." miközben vastagon familíáris érdekek vannak a háttérben és csapódó gazdagodással és korlátlan hatalmi kísérletekkel együtt!
Ördögvadász
@eszegfu: hát meg Te kinek ügynökölsz? NGO-s vagy, vagy ennyire buta?

Jobb helyeken az NGO tíltva van. Jobb helyeken.
De itt az EU-ban nem. Itt legális ez a terror netz, ez a terror hálózat!
Végülis ki vezeti, ki irányítja az EU-t? Nem a Bilderberg uralkodók vezetik az EU-t? Ohhhhh

Hát hol élünk? Hol élsz?
quadrocopter
@Ördögvadász: Te ekkora paranoiás, összeesküvés-elméletes ökör vagy?
Na, az ilyen "túlképzettek" kellenek a hordába!
papa.49
@quadrocopter: Nem ő találja ki papíron vagy emailban kapja a böfögéseket, és gondolom hogy egy internetkávézóból irkálja, hogy hamis legyen az IP. címDDDD
eszegfu
@Ördögvadász: Ó, bölcs Kádi! Bocsásd meg, hogy élek és le merem irni a véleményem! Neked érdemben válaszolni még inkább félek...kérlek, szólj, ha vehetek levegőt, mert "iránymutatásod" nélkül még ez sem megy! Bölcsességed tovább fényesedjék! Mély tisztelettel üdvözöllek!
Ördögvadász
@eszegfu: akkor mehet tovább a duma. A hülye duma persze. Te meg élvezed, szórakozol.
És én dettó.
Györe-Juhasz Eva
@Ördögvadász: válaszom eszegfű 09.13-kor írt hozzászólásával megegyezik.
silber13
@Szókrakész: Nem sumákolnak, csak ismerik a magyar qrmány enyves kezét!
Szókrakész
@silber13: Minden kormánynak maga felé ragad a keze.
silber13
@Szókrakész: Na, ez igaz! De ennyire, mint nálunk...?
Szókrakész
@silber13: Hát ők superkleber-t használnak.
F_Viktor
@Ördögvadász: Irod:
"Egy igyekvõ, kreatív, pozitívan gondolkodó és figyelõ embert csak nagyon kis mértékben érint, vagy folyásol be a politika. "

Meg a jo edes apukad budos f@sz@t!
Ilyet is csak egy barna orru bofoghet fel, aki kotelessegenek erzi sajat bunozo csaladjanak vedelmet! Allitasaid melle soha semmi konkretumot nem tudsz tenni, ezert megteszem en:

Eleg ha bemesz egy uzletbe, s kicsengeted a 27 szazalekos AFA-t. Igen, 27-et, mert lopni kell!
Itt van elottem egy tegnapi szloven szamla, ezen a DDV 22 szazalek. Nem 27!

Emlithetem az oktatast, ami merheto, amit mernek is, amiben egyre jobban latszik a fityesz modszeres rombolo politikaja.
Mit tegyen az a csalad akinek fontos gyerekenek jovoje, nem partkatonat, nem egy gyulolettel a sziveben elo, parancsokat teljesito birkat szeretne felnevelni? Nagyon jo pelda szemelyed, Isten mentsen, hogy hozzad hasonlo bunozo gyereket neveljen a part a gyerekembol!

Ebbol kovetkezik amit mar minden magyar csaladot erint, hogy nagyszulok az orbani politikanak koszonhetoen unokaikat evente ket, harom alakalommal lathatjak szemelyesen...
Mert pl. mig Angliaban a lengyelek 3-4-5 ev kinti dolgozas utan telepednek vissza hazajukba, addig a magyar fiatal kulfoldon kepzeli el jovojet!
Koszonhetoen orbannak es az olyan barna orru segg-turoknak, mint amilyen te is vagy!

Tehat e par peldabol is latszik, hogy a politika hosszu tavon, nagyban befolyasolja minden magyar csalad eletet, hogy minden szavad hazugsag!
S akkor nem beszeltem a lopasokrol, a mutyikrol, Paksrol, Olimpiarol, EU-rol...

Neked pedig nem pofaznod kellene ha nem vagy orbanekhoz hasonlo hazaarulo, koztorvenyes bunozo, hanem gondolkodni!
Ördögvadász
@F_Viktor: te zsugori szabotör! Szabad tõke, ember és mindenféle mozgás van. Mert van.
Központi irányítás van. Most meg ez a bajod? Vagy?
Menj Katárba, ha nem akarsz áfát fizetni. Szurok van a seggeden?
F_Viktor
@Ördögvadász: Ha mar szabad toket emlitesz, akkor a kapitalizmus is csak annyiban mukodik, mint putylernel.
Szabad tokearamlas mukodik, de szabadverseny mar nincs, mert akit nem fogad be NER, azt lenyomjak a viz ala, a haverokhoz kozpontilag, allami szinten folyik a prnzosztas. Ez pedig nem szabad kapitalizmus!
AFA: nem a letet koveztem meg, hanem a merteket!
A vilag legmagasabb AFA-jat!

De qvara eltertel a temadtol, a magyar csaladok es a politika osszefuggesetol.
Hogy allitasod szerint az a jo magyar csalad aki olyan birka, mint te, akinek problemaja onhibaja, a kormanynak nics benne felelossege!
Jo mese, a bokkeno az, hogy hazugsag!
evacica
Na akkor ezt is meg lehet köszönni Orbánnak! Legalább sikerült megint betartani egy csomó rá-szoruló embernek, akiken segített ez az alapítvány,mint pl. az Iványi Gáborékon aki tényleg olyan egyházat vezet ahol tényleg a biblia és Jézus tanítása alapján tevékenykednek! Nem a saját jólétük a fontos, ha nem a rászorultak, Ezt nem birja Orbán elviselni!
kukac50
Orbán azért bántja a civileket mert azok segítenek a szegényeken,lámpákat osztottak a biciglikre, ez fájt Orbánnak mert a rendőrnek nem volt miért büntetni. Nem teljesült a pénzbeszedés.
kopacsijanos
Mindegyik a multikultúrát szorgalmazza húzzanak a kurva édesanyjukba a civilek és a pénzelőik!Mit gondoltok a jó szándék vezeti csak őket vagy hátsó szándék is mint az a mocsodék sorost is!
Béla333
@kopacsijanos: 19.41
Százszor inkább a civilek (ostoba: a civilek mi magunk vagyunk!!!) kapják a Norvég pénzeket, mintsem hogy az enyveskezű mocskos Fidesz lopja el ezeket is!
A "civil" társaságok legalább értünk dolgoznak, nem úgy mint a kleptokrata, maffia kormányunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.