Bár az Európai Néppárt vezetői úgy nyilatkoztak a szombati ülésük után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kész teljesíteni az Európai Bizottság kéréseit, a kormányfő délutáni sajtótájékoztatója árnyalta a helyzetet. Orbán Viktor ekkor már hónapokig tartó tárgyalásokról beszélt - írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor délután állt az újságírók elé a szombati EPP-ülés után. Mint fogalmazott, lényegében megismétlődött a szerdai EP-vita, és a munkája is az volt, mint akkor:

meg kellett védenie Magyarország véleményét és álláspontját. Szerinte ezt eredményesen megtették.

A Soros György brüsszeli tárgyalásaira vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, ha nem tudta volna a sajtó tudósításaiból, akkor a romokból láthatta volna.

„Próbált alávágni több helyütt is Magyarországnak, ennek a lenyomataival találkoztam, de ez egy ilyen sportág, van aki ártani akar, van akinek meg az a dolga, hogy megvédje az országot. Én igyekeztem ezt megtenni, úgy gondolom, sikerült is.”

A CEU kapcsán azt mondta, semmilyen megállapodás sem született, ez egy jogi kérdés, tárgyalni fog a Bizottság és Magyarország a következő hónapokban. Kérdésre válaszolva hozzátette:

Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket.

Hangsúlyozta, hogy ők egy Európa-párti kormány, és abban hogy az EU támogatottsága a magyarok körében a legmagasabb, abban az ő munkájuk is benne van. Viszont azon a véleményén egy jottányit sem kíván engedni, hogy az Unió sok tekintetben rosszul működik és meg kell reformálni. Ezt meg kell beszélni. Hozzátette: abból sem tud hátrálni, hogy vannak olyan kérdések az asztalon, amelyek nagyon veszélyesek a magyarok számára. Ezért a Stop Brüsszel nem Európa-ellenes, hanem a jelenlegi állapotot akarja megvédeni. Ezt nehéz itt elmondani, pedig csak annyit akarunk, hogy ne változzon meg a hatáskörmegosztás.

Az EPP elnöke, Joseph Daul közleményt adott ki az ülés után, melyben azt írta, arra kérték a Fideszt és a magyar hatóságokat, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megfeleljenek az Európai Bizottság kéréseinek. A magyar miniszterelnök úgy reagált, hogy ennek megfelelően fog eljárni.

Közölték: világosan üzentek Orbánnak és a Fidesznek arra vonatkozóan, hogy nem fogadják el az alapvető jogok korlátozását vagy a jogállamiság figyelmen kívül hagyását. Ez pedig magába foglalja a tudományos szabadságot, az egyetemek autonómiáját is. Az Európai Néppárt azt akarja, hogy a CEU maradjon nyitva, a határidőket függesszék fel és kezdődjön párbeszéd az Egyesült Államokkal.

Azt is világossá tették, hogy elfogadhatatlannak tartják az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányt. Az Európa ellen irányuló, folyamatos támadások szerintük elérik azt a szintet, ami már nem tolerálható. A nemzeti konzultációt félrevezetőnek ítélik.

A találkozó után Siegfried Mureșan, a Néppárt szóvivője ugyancsak közölte, hogy Orbán kész teljesíteni az Európai Néppárt kéréseit. A Politicónak azt mondta: ha nem, akkor „szankciók lesznek terítéken”.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát kitartott az előző ,,álláspontja,, vagy 2-3 óráig, no most kell a brüsszeli pofáknak keménynek lenni és kibaszni a frakcióból a tetvest!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hát kitartott az előző ,,álláspontja,, vagy 2-3 óráig, no most kell a brüsszeli pofáknak keménynek lenni és kibaszni a frakcióból a tetvest!!!
RonaGyuri
árnyalta? Egy frászt megint pofátlanul hazudott!
silber13
" Magyarországnak senki nem szabhat feltételeket Dehogynem, te széthízott sivatagi rinocérosz! Dehogynem! És akkkor nem segít a pávatánc, bármennyire is cifrázod!
quadrocopter
"Bár az Európai Néppárt vezetői úgy nyilatkoztak a szombati ülésük után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kész teljesíteni az Európai Bizottság kéréseit..."

Nem kétséges, ki mond igazat! A Geci lovat szopott! Ez már a hányadik?
bencemacska
Most vajon ki hazudik ???
Ugyanarról a tárgyalásról két homlokegyenest ellenkező tájékoztatást adott ki a két fél.
Ha ezt kutyának tálalják fel az megveszik és mindkét felet megmarja.
Ha a Néppárt ezt a pofájába hazudást is lenyeli, OV itt fog tobzódni győzelmi mámorában, mi meg feltartott kézzel mehetünk a ... karámba, ha marad még a birkák között hely!!!-:((((
lampa laz
Neked szabtak feltételeket te idióta, nem az országnak.
Ez az ember síkhülye, már megint hazudik, folyton hazudik, mindig hazudik...
quadrocopter
A PLT mai újságai átvették az Orbán-nótás Médiworks cikkeit egy egész oldalban! Már a megfogalmazások bicskanyitogatóak!
kakaósbögre
Alternatív valóság,alternatív tények.Fordítom fideszről magyarra:hazudik a férge.
bence
Elképesztő , hogy ilyen gátlástalan , hazug embert , hogy képesek megtűrni maguk között ?! Már régen ki kellett volna közösíteniük ! Nem tud ez úgy kikupálódni , hogy ne önmaga maradjon !
Sámannus
Akkor még mindig putyin tartja rajta a szájzárat?
Menyj má gyónni te furik!
Sámannus
"Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket."
Nem-e, mert kiszórtok mindent az ablakon?
Mibű van a kisvasút?
lusta
@lampa laz: Ez így igaz. Ebből is látható, hogy a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcé.zár, aki g..i és besúgó, nem hazudik. Nem Magyarországnak szabtak feltételeket, hanem ennek a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártnak és qurmánynak.
moareka
Ja persze, azt hiszed, hogy az emberek hülyék, sem nyelveket nem tudnak, sem a netet nem tudják kezelni, így mindent elhisznek amit a sajtótájékoztatón hazudozol...
Elhiszi a szegény kézcsókos és imaláncos néni, de más nem!
cs.n.
Szokás szerint megint magát és brancsát azonosítja az egész országgal.
bakegya
orsos vicctornak senki sem szabhat feltételeket!!!-na ettől kezdve MAGYARORSZÁG NÉPÉT A FELCSUTKAI PEREPUTTY TÖRVÉNYESEN SZARRÁ VÁGHATJA ÚGY AHOGY AZ ORBÁN VICCTORNAK TETSZIK!!!
SystemError
Tetves, anyját is eladó hazug geci vagy Viktor. Viszont el kell ismerni, hogy ebben nagyon tehetséges vagy! Fasszopó!
nusika
... van akinek meg az a dolga, hogy megvédje az országot. Én igyekeztem ezt megtenni, úgy gondolom, sikerült is.”
...sikerült azt tenni, amit eddig nem kellett volna megtennie! Ez az "zember", ha nem nyer akkor ő nyert!
Zeta
Az AB hamarosan törvénytelennek fogja nyílvánítani a Lex CEU-t, meg van ez focizva, hogy ne Brüsszelnek engedjen!
Tudja a döntést, igy aztán táncolhat!
papa.49
@Zeta: Vélhetően nálad az igazság, így tud presztízs vesztesség nélkül kimászni a slamasztikából, ahová ő saját maga vezette magát!!!
nusika
@Zeta: ..." törvénytelennek fogja nyílvánítani a Lex CEU-t,""...akkor mi lesz a köztársasági elnökkel.??...ő írta alá...Orbán ezzel megalázza Ádert...
Szókrakész
"meg kellett védenie Magyarország véleményét és álláspontját. Szerinte ezt eredményesen megtették."

Nem csak sterinte.
Sok nyugati hírportál is igazolja.
Orbán lesokkolta a lipsi EU-t.
Most azt se tudják, hogy mivel támadjanak, mert a CEU ügy bukott, a migráncs történet annyiban változott, hogy már Merkel is Orbán vonalas lett, ...
de minek is okoznék SZEÉ-t(Szívroham Elötti Élmény)a lipsiknek?!?!?!
idppp
@Szókrakész: Maga rasszista barom, miért zsidózik állandóan, geci fasiszta? A "lipsi" nemcsak áthallása a bibsinek(biboldó), hanem egyértelmű zsidózás! Nem elég, hogy hülye, mint a segg, ezt még sikerült fokoznia is!
Ördögvadász
@idppp: na nyugi te nagykamasz. Hát a magad fajta jól nevelt mismás, hogy nevezi a zsidót?
Nessy
Itthon "megvédte", ott kint meg mindent megígért!
Na, ez a jó lélek is remek ebéd lenne egy agg cápának! Nem kell a gerincével bajlódni!
Egyébként csak saját magát, és az ostoba agymacskáit védi!
Ameddig több mint tízezer ellenőrizetlen ember jutott az unióba jó pénzen vett letelepedési kötvénnyel, addig miről beszél Orbán?
Pénzért jöhetett terrorista, kém, körözött bűnöző. És ráadásul magas kamattal még vissza is kapja a pénzét a költségvetésből.
Jöhet a hozsanna tisztelt hívek!
Szókrakész
@idppp: Említettem egyszer is hogy zsidó?!?!?!
Idióta?!?!?!
Vagy ön azt állítja, hogy a komcsibolsik, a lipsik zsidók?!?!
Mert ebből az jön le!!!
Ördögvadász
@Nessy: látod haver mekkora pekked van:)
Ha anyád éppen a vajdaságban hoz a világra. Mi lenne veled most? Kit szapulnál ott?
Szókrakész
@idppp: Akkor döntsük már el!
Akkor a lipsik, "liberálisok", kommunisták zsidók?!?!?!
Akkor a zsidók vannak az angol "forradalom"(Cromwell), a jacobinus terror, a Kun Béla féle "forradalom",a 48-as Európán végigsöprő "forradalom" a cári család kivégzése, a vörös terror, a 45 utáni magyar terror, a kínai, a kher terror, a...minden mögött?!?!?!

Válaszoljon!!!

Mert az ön reagálása, felháborodása, reakciója, ...ezt igazolja!!!
Szókrakész
@idppp: Azért a kivetítőkön is látható hatalmas öngól mellett, azért a meccs után a riporternek is elmondhatná, hogy hogyan lehetett ekkora barom, hogy...
Mert csak a lihegés, tátogás, levegő után kapkodás jött eddig csak le.
De ezt az anyagot nem küldhetjük be a főműsorba.
Ezt vágni kell.
Zeta
@nusika: de ő ki tud jönni a helyzetből! Barki lenne ott , megtenné vele!
Az egójánál fontosabb lenne Áder?
idppp
@Ördögvadász: Zsidónak! Ilyen egyszerű... A cigányt cigánynak, a nácit nácinak, a hülyét hülyének, felfogta? Kivétel erősíti a szabályt, Orbánt csak egy többszörösen összetett mondattal tudnám megnevezni...
Borsodi
Eredményes volt mint a nép szavazás.Orbán helyt állt mint a foci meccsen.Én már nem bánnám ha le ülne vagy húsz évre.
kisrigó
@moareka: Sajnos az a szomorú valóság, hogy sokan vannak, akik bedőlnek ennek a nemzeti mázzal leöntött tömény hazugságnak! Van aki azért, mert csak a mesterien "kikozmetikázott" híreket hallja, mert nincs lehetősége anyagiak miatt máshonnan is tájékozódni. A kommunizmussal való ijesztgetés is remekül működik. Elfoglalták a médiát, megéri a nyilvánvaló hazugság, hisz sajnos sok szavazó gondolkodik így, annak ellenére, hogy kilóg a s...e a gatyából! Ja, és a városi emberek is, nemcsak a sokat emlegetett falusiak!
Desischado
Ott fülét farkát behúzta. Itthon meg majd halljuk a teljesen más meséket! Eddig sem lehetett már adni, majd a sok hülye szavazőj
szaboria1
Megint kettős játszmát játszik. A Néppártnak fűt fát ígért, hogy ne zárják ki a fideszt. A sajtótájékoztatón már megint a régi nótát fújja.
papa.49
@nusika: a tegnapi 22. 27. re Gondolod hogy ez őt érdekli, szerintem cseppet sem a biotoll neki csak addig fontos míg aláír, aztán eldobja!!!
kiscsillag66
@Horizont: Én remélem, mihamarabb. Elképesztő, miket művel!
solidedge
A Fidesz tudatosan hazudik és ezzel választást is nyerhet. A kormány médiában való terjeszkedése lehetővé teszi, hogy sokan csak az általuk közölt állításokat tudják mérlegelni. Gyakorlatilag nincs ellenzéki hangú rádió, a vidéki lapok kormányközeliek, Az internet nagy fegyver ellenük, de az idősebb korosztály egy jelentős része nem tart rá igényt. A Fidesz nagy fájdalma, hogy a nagy tömeg számára hozzáférhető RTL Klub-ot még nem sikerült felszámolniuk. Így aztán a hazugsággal sok embert lehet manipulálni büntetlenül. 1,5-2,5 millió szavazóval választást lehet nyerni. A Fidesz célja, hogy ennyi megtévesztett, illetve a hatalom által anyagilag helyzetbe hozott embert tartsanak maguk mellett.
Fradigege
Magyarországnak, a Hazánknak ez a zsírvajda szab feltételeket.
nusika
..egy kis humor!
Orbán Viktor lement a Parlamentből a Duna-partra. Azt látja, hogy valaki éppen vizet merít a folyóból, és inni készül. Rákiált: - Ember! ne igyad, az nem iható víz. Mire az illető felnéz: - Nem érteni, én lenni szír migráns. Mire Orbán: - Lassan igyad, mert hideg.
mariaberta
Unom ezt az Zorbánt, még jobban a Soros-ozását
1magyar
Meg különben is le vannak sz@rva azok az uniós vezetők, akiknek fontosabb a migránsok sorsa,élete mint az uniós állampolgároké!
Lepényleső
Az viszont kívánatos volna,ha a vállalt feltételeket mindenki betartaná,s nem a saját kényére
módosítaná?
egyvandor
Senki nem szabhat feltételeket a magyaroknak. Gorbán jó lenne ha betartanád! nertársaid egy részén kívül senki nem kér idióta ámokfutásodból. Sőt még híveid sem, még ha a budi legaljára is veled tartanának.
egyvandor
Gorbánt benn kell tartani a hazamegmentő szerepében ez bármit megér. Eddig már több tíz ezer milliárdot költöttünk erre a projektre közpénzből. Ez erősen meghatározhatja a ner sorsát.
kukac50
Nem Magyarországnak mondták,hogy mit kell tenni, a szabályokat be kell tartani,hanem Orbán Viktornak és a Fideszes sleppnek! Mi történt Rogán elő került? Le esett a helikopter vele?
Orbánnak hátrányára volt a Soros emlegetése Az európai parlamentben.
Orbán kifogásolta,hogy Sorost milyen tisztelettel fogadták,Erre azt tudom mondani a tiszteletet nem megkövetelni kell, hanem kiérdemelni!
advocat
Beléptünk egy klubba. Az alapszabályok betartása kötelező. (Jobb helyeken.) Viszont ki lehet lépni. Lásd az angolokat. Ők legalább nemcsak pofáznak, és felveszik a nagy pénzeket.
karma1
Vazze, ezt miert nem merted kinyogni "face to face", amikor ott alldigaltal lesutott szemmel a szonyegszelen?
Ahogy kozeledsz a magyar hatar fele, mindent elfelejtesz, amit - jogosan - a fejedhez vagtak, es azonnal felkuszol a ganedomb tetejere , hogy onnan hirdesd a megnyomoritott, dezinformalt, alulkepzett, elfaradt nepednek, hogy te mekkora hos vagy...
Vagy a francot... Operahazbol hatulmenekulo, fuggony moge bujo szar senki vagy...
qxy
Magyarországnak senki sem szabhat feltételeket.??? Na akkor fogd marokra a segged és " hess"
Pálinkafőző Rézüst
Húzzál haza félázsiába pötyössegű...:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.