Orbán Viktor miniszterelnök minden kérdésben megvédte Magyarország és a kormány álláspontját szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, valamint az Európai Tanács találkozóján – mondta Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a műsorban hangsúlyozta, Magyarország fenntartja azt a jogát, hogy bizonyos kérdésekben akár különvéleménye vagy más álláspontja is legyen.

Ha kell, akkor a jogi eljárásokat is vállaljuk.

Megjegyezte, a kormánynak a legfontosabb a bevándorlás kérdése, amelyből nem kíván engedni, mert az a véleménye, egyetlen tagállam sem kötelezhető arra, hogy befogadjon bevándorlókat; a kötelező kvótáról szó sem lehet.

A miniszter elmondta azt is, az Európai Néppárt ma a legerősebb politikai szerveződés az Európai Parlamentben, és a Fidesz továbbra is a néppárt tagja marad, hiába "lobbizik" Soros György ez ellen.

Megjegyezte, az, hogy Soros Györgyöt Brüsszelben államfőknek kijáró külsőségek közepette fogadják, nem szokásos, ez arra utal, a milliárdosnak komoly befolyása van az unió központjában.

Bizonyára vannak olyan európai bürokraták, és vannak olyan politikusok is, akik nyíltan képviselik Soros György nézeteit és Soros György érdekeit.

Meglátása szerint Soros György fő célja az, hogy elérje, a migránsok balkáni útvonala mentén lévő Magyarországot "félretegyék" és lebontsák a kerítést. A kormány ugyanakkor elsődleges fontosságúnak tartja, hogy megvédje a magyar és az európai határt – hangsúlyozta.

Szólt arról is, Brüsszel azt szeretné elérni, hogy Magyarország megszüntesse a déli határon kialakított tranzitzónákat, ami viszont a határ egyfajta megnyitását jelentené.

Mi ebben a végsőkig készen állunk a vitára, mert általában minden jogi kérdésben nyitott álláspontot tanúsítunk a bizottság felé, legyen szó bármiről, de a bevándorlás kérdésében azt gondoljuk, hogy nekünk van igazunk

- mondta Rogán Antal.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
tonyó! Te minek mentél el? Egyre rosszabbul nézel ki, tán beteg vagy???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
@karma1: gyüttment a gyarmaton! meg van még a nyáj? tejelgetnek? A törzsfõnököd?
evacica
Orbánnak nem kell Magyarországot megvédenie, mert M.o senki nem bántja az EU ban!Orbán jó lenne, ha tudomásul venné már, hogy ő nem Magyarország!!! Az EUnak csak Orbánnal és a kormányzásával van problémája! Ez meg sajnos tény! Egy nagy k... lett M.o.
kukac50
Az unió parlamenti képviselői védték Magyarországot a Fidesz elnyomó kizsákmányoló diktatúrája ellen!
Soros emlegetése a Fideszesek szégyene!
advocat
Tónika! Erre szerződtél? Mert másra nem vagy alkalmas. Hiába a síma nyelv...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.