Vannak hivatások, amelyeket már csak néhány ember űz a világon – ilyen szakma a szemfelszedő is, amire ma már aligha volt kereslet. A Blikk épp ezért kereste fel korábban Szabóné Lendvai Zsuzsát, aki Magyarországon utolsóként foglalkozott a harisnyák stoppolásával. Most szomorú hír érkezett, Zsuzsa sajnos elhunyt.

Zsuzsa április 27-én, alig két hónappal a róla írt cikket követően hunyt el. Munkája, a szemfelszedés igazi szenvedélye volt, amit azért is kedvelt, mert saját elmondása szerint imádott emberekkel foglalkozni.

Elhunyt az ország utolsó szemfelszedője

A lap minderről olvasói levélből értesült:

Zsuzsa, ez a drága nagy lélek, aki úgy vágyott élni és aggódott a 91 éves édesapja miatt, elment időnap előtt. Most már hiába vinnék az óbudai nők a harisnyáikat a Flóriánba, nem lesz, aki felszedje a lefutott szemet. (...)

Nagyon összetörtünk. Ennyire korai halálával nem számoltunk. Írják meg, kérem, hogy az utolsó szemfelszedő harisnyáján egészen lefutott a szem... Felszedhetetlenül.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@levarosbukta: Nekeam volt hosszu, erosszalu hajam volt - azzal varrtam a harisnyat... Akkor kerult egy par harisnya 31 forintba, amikor 580 forint korul volt egy felnott fizetese. 60-as evek...:o))(Az olcsobb 26-28 forintba, az NDK-s szembiztos 15-20-ba. )
karma1
@levarosbukta: JAj, a gepem ugralt, igy hulyen hangzik az elso mondat: Nekem hosszu, erosszalu hajam volt...stb...:o(( Elnezest a helyesirasert...:o))
levarosbukta
@karma1: Így is megértettem :) Hja és milyen géped ugrál?
karma1
@levarosbukta: Egy Hewlett-Packard Pro-Book,...:o))) Nagyon jo gep, de geppuskasra van allitva a billentyuzete, es eleg csak egy piciket melleutni, vagy egy masik gombnak csak a kozelebe menni, maris mindent magatol csinal...:o))))
levarosbukta
@karma1: ÁÁÁ értem! Meg voltam győződve hogy repcsin ülsz :) :) :)
karma1
@levarosbukta: Jaj de ari vagy...:o))))) Nem, nem ulok azon, es en meg akkor sem hasznalom a gepemet a repcsin, amikor mar lehet. ...:o))) (Mindenki mas igen, de ha computerhiba miatt leesunk onnan fontrol, legalabb nem az en HP-m miatt,...:o))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.