Az alaptörvény és a régi alkotmány közti értékrendbeli különbségből kell vizsgázniuk a közszolgáknak és rendőröknek.

Egy 2016-os kormányhatározat szerint a kormánytisztviselőknek, közszolgáknak, rendőröknek vizsgát kell tenniük a régi alkotmány a jelenlegi ("gránitszilárdságú") alaptörvény közti különbségekből. Ez kell szakmai előmenetelükhöz, ehhez viszont részt kell venniük egy, az alaptörvény értékeit bemutató továbbképzésen – olvasható a 444 cikkében.

(...) az államigazgatásban alkalmazottak foglalkoztatási jogviszonyaiban fokozottabban kell érvényre juttatni Magyarország Alaptörvényének értékeit, különös tekintettel a korábbi Alkotmány és az Alaptörvény közötti értékrendbeli különbségekre.

- áll a kormányhatározatban, amely arról is határoz, hogy ezt az értékrendes tananyagot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kell kidolgozni.

Az MSZP-s Harangozó Tamás Pintér Sándor belügyminisztert kérdezte írásban, hogy kidolgozták-e már a tananyagot; ha igen, akkor ez mennyibe került; kik dolgoztak rajta; hol lehet elérni a tananyagot; mi a helyes válasz az értékrendbeli különbséget feszegető kérdésre?

Pintér Sándor belügyminiszter válaszában leírta, a "tananyagfejlesztést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói és kutatói további egyetemek oktatóinak bevonásával végezték, illetve végzik jelenleg is."

Arra nem tért ki, hogy mennyibe is került eddig a tananyagfejlesztés, de más konkrétumok helyett még leírta a következőt is:

az Alaptörvény szabályozási középpontjában a nemzeti közösség életének, ezen belül az egyén státuszának, az egyén és a közösség viszonyának és a közhatalom gyakorlásának a módja és intézményei állnak.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ha a különbségből kell vizsgázni, az rendjén van. Helyes is, ha a polgár ismeri hazája törvényeit.
De remélem,csak újságírói túlzás, hogy azt is meghatározzák, kinek mi a jobb!
Ha nem, az azt jelenti, hogy a gondolatok is törvényhez vannak kötve, tehát a gondolat is büntethető. És ez már nagyon nagy baj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Hú, ez nagyon kevés! Abból is vizsgázniuk kellene, és nem csak a közszolgáknak és rendőröknek, hanem minden magyar állampolgárnak, hogy miért jobb ez a kormány minden eddigi, a világon eddig működött és működő kormányoknál! Sőt, ezt már általános iskolában kellene tanítani!
Qqberci
Mit kell ezt vizsgával cifrázni? Úgy szar, ahogy van...
Grafix69
Szerintem totál egyszerű a különbség , a tákolmányt semmilyen felhatalmazás vagy kérés nem előzte meg ,így azt maguknak írták nem a népnek . A nép nem kérte ,hogy alkotmányozzanak . Lényegében ennyi a differencia .
anyuci
Komoly bajok vannak !!! Tiszta 50-es évek. Mellesleg megjegyzem: NEM jobb,, sőőőőt, aljasság, hogy az Alkotmányt lecserélték, sokan nem fogadjuk el ! Lesz még Magyar Köztársaság !
bakegya
@Grafix69: ÍGY VAN -EZZEKKELK A KARÓKKAL KÖTELEZŐ EN KARÓZZÁK KI ORBÁN TÖK ÉLETES SZARÁT A MAGYAR ZEMBEREK ORRA ÉS FEJE ALÁ!!!
Miért???-hogy álmukban se reméljenek jobbb életet maguknak,de még az unokáiknak sem!!!
Nessy
Eszembe jutott, amikor a pol.gazd. vizsgán a szocialista gazdaságtan volt a tétel. Kutya nehéz volt a brossura szöveget megjegyezni, mert nem volt benne semmi logika, következetesség!
És tessen mondani ennek a többször módosított irománynak melyik verziója lesz a vizsga anyaga? Esetleg, ha közben is módosul, akkor újra kell vizsgázni?
Hogy mi a különbség? Ég és föld! Ennyi nem elég?
bakegya
Meg is bukott az első próbálkozás után aki ezt nem vette komolyan,aztán befizettették a következő vizsgadíjat is-azon is meghúzták a frissen munkába állókat-többb század magával-aztán újabb vizsgadíj -és aki akkor se ment át a szűrön-KÖZMUNKÁRA VELE-TÖBB DIPLOMÁS KEZDŐ SZAKEMBEREKKEL JÁTSZADOZTAK MÁR EL.
eszegfu
Elég nagy bajban lehetnek az érintett egyetem tanárai és a kutatói, hiszen a határidő 2017. márc. 31-én lejárt. Másrészt pedig baromi nehéz feladat összehasonlitani, majd "rámutatni" a jelenlegi Alaptörvény és az Alkotmány "értékrendbeli" különbségére, ill. arra, hogy az Alaptörvény jobb, mert ugye ennek a tananyagnak ez a célja!
Kookas
csak azért kell vizsgázni hogy meg bizonyosodjanak hogy mennyire elkötelezett VAK a köz szolga a szekértoló.
Kookas
csak azért kell vizsgázni hogy meg bizonyosodjanak hogy mennyire elkötelezett VAK a köz szolga a szekértoló.
papa.49
@Nessy: Nekem is ez ugrott be, hányadik variációból kell vizsgázni , mert van vagy 6-8 változat!!!
human
Handó Tünde volt hogy kifogásolta egy állás interjús pályázat esetén, hogy a pályázó nem méltatta eléggé Handó intézkedéseit.
elnyomott
Ha a különbségből kell vizsgázni, az rendjén van. Helyes is, ha a polgár ismeri hazája törvényeit.
De remélem,csak újságírói túlzás, hogy azt is meghatározzák, kinek mi a jobb!
Ha nem, az azt jelenti, hogy a gondolatok is törvényhez vannak kötve, tehát a gondolat is büntethető. És ez már nagyon nagy baj.
papa.49
@simmering73: Remélem ,,zokogni még nem kell,, pedig szívesen elmorzsolnák EGY KÖNNYCSEPPET, a hazugovics kinyúlása esetén)))))))))))))))
human
@elnyomott: Valóban kérdés, hogy minősíteni is kell-e a rendelkezéseket. Szerintem lesz jelentősége, hogy mennyire méltatják majd az alaptörvényt. Ezt abból gondolom, hogy egy kísérleti történelmi tankönyvben Orbán méltatására több bekezdést szántak, míg Gyurcsány egy bekezdést kapott, amiben valamiért fontosnak tartották kiemelni ,hogy a rendszerváltás haszonélvezője volt. Szóval szerintem a tárgyilagosságot és az objektivitást el is lehet felejteni.
Nessy
@human: Valamikor hajdanán, egy vizsgára készülve édesanyám azt mondta: lányom mondd el az ellenkezőjét annak , ahogy gondolod,. jelesre vizsgáztam!
Lepényleső
..."Ti urak,ti urak! hitvány ebek!
Ne éljen Eduárd?
Hol van,ki zengje tetteim-
Elő egy velszi bárd!"
A.J. 1857 június?
Szókrakész
"Az alaptörvény és a régi alkotmány közti értékrendbeli különbségből kell vizsgázniuk a közszolgáknak és rendőröknek."

Vizsgázniuk kell, hogy terrorkeményen tudják elhárítani az állampolgári engedetlenséget.
Ami abból adódhat, hogy egyesek tudják, hogy a rendőrség, hatóságok illegitimek, egy jogtalan szervet képviselnek.
Mert az alkotmányt a qrmány erőszakkal, a nép engedélye nélkül változtatta meg, felhatalmazása erre nem volt, de facto bűntényt követtek el.
Az emberek a Magyar Köztársaság állampolgárai voltak, igazolványuk is ezt igazolta, nem véletlen erőltetik az új igazolványokat, ahol az állampolgár az aláírásával elismeri, hogy aláveti magát ennek a jogtalan rendszernek, elismeri, mindenben a tettestársként működik közre.
...
...
...

Na ezért kell az új vizsga.
egyvandor
Ez olyan agymosási trükk mint a közműszámlák mellé csatolt propaganda a nem tudjuk mihez képesti "megtakarítás"-ról.
egyvandor
@elnyomott: "Ha nem, az azt jelenti, hogy a gondolatok is törvényhez vannak kötve, tehát a gondolat is büntethető. És ez már nagyon nagy baj."
Ha nem így lenne, nem fideszes nertársakkal lenne beágyazva minden egyes valamire való pozíció.
egyvandor
@nemkati: Egy tekintélyelvű vezetés magelégszik azzal hogy a törvény nem ismerete nem mentesíti az elkövetőt. A jogok ismerete meg egyenesen káoszt teremtene számukra. Gorbán szeret könnyen uralkodni. Máshogy nem megy neki (és még rá mondják néhányan hogy nagy formátumú). Nem fog leállni vitatkozni "hazug" emberekkel.
quadrocopter
...és minden vizsga végén idézni kell Sztálin elvtárstól és Mao elvtárstól is!
quadrocopter
Ez a mocskos bűnöző Pintér még nem döglött meg? Miért nem?
nemkati
@Szókrakész: Örömmel látom, hogy megvilágosodtál!
nemkati
@egyvandor: Ez a kormányhatározat pont azt mutatja, hogy azt akarják, hogy az állampolgár ismerje a jogokat. Izé... azaz a törvényeket. Viszont ne gondolkodjon, CSAK ismerje meg az alaptörvényt. Egy irodalmi feladatban az, hogy hasonlítsuk össze ezt a művet azzal a művel, azt jelenti, hogy ismerjük meg, és gondolkozzunk róla. Ez a vizsga azt jelenti, hogy nem kell gondolkodni, mert a választ is ők adják meg. Tehát kijavítom magamat: nem az alaptörvényt kell ismerni, csak azt a végkövetkeztetést, amit tálcán kínálnak - és aminek ismeretét megkövetelik.
Szókrakész
@nemkati: Tévedsz.

Én mindig is ilyen voltam.
Ezer évekkel ezelőtt a Karma1-nek már megírtam.

Csak ti nem akartátok észrevenni.
És mellette le se írhatom mindazt, amit, ... mert akkor azonnal mint "államellenséget" tébolyda pozitívvá nyílvánítanának.
Tudnék mesélni ellenem irányult próbálkozásokról.
nemkati
@Szókrakész: Vajon miért nem lehetett ezt észrevenni?
justhpeter
Pont annyi a különbség az egypárti tákolmány és az Alkotmány között mint a szar és a franciakrémes között. Az elsőt a férgek csinálták a másikat a cukrász.
Szókrakész
@egyvandor: "Ez olyan agymosási trükk mint a közműszámlák mellé csatolt propaganda a nem tudjuk mihez képesti "megtakarítás"-ról."

Az azon a számlán, abból a fogyasztásból rezsicsökiként a világpiaci ár és a fidesz által a fogyasztói ár, fogyasztók közé beékelt offshore cégek nyereségét jelzi.
Szókrakész
@nemkati: Mert én mindkét politikai oldalnak odamondom, rámutatok a hibáira.
Elvégre én vagyok a károsult, én szenvedek a rossz döntéseik miatt.
Ezért jogom van kritizálni mindkettőt.

És ti csak a kontra fideszt akarjátok észrevenni.
Szelektíve olvastok.
nemkati
@justhpeter: Voltak az alkotmánynak is hibái, és olyan tételei, amiket az idő meghaladott. Csak ezeket kellett volna megjavítani, átdolgozni. Nem véletlen, hogy azok a koponyák, akik a fideszleváltás utáni alkotmányról beszélnek, azt mondják, hogy a 2011 előtti állapotból kell kiindulni. Nagy munka lesz ez, merthogy rengeteg most érvényben levő törvény az alapkatyvaszra épül. De én bízom benne, hogy van elég sok alkalmas ember ma Magyarországon, akik ezt meg tudják csinálni.
nemkati
@Szókrakész: Akkor te is szelektíven olvasol. Sokan kritizálják a másik oldalt is, Csak tudod amikor 15 éve a csapból a baloldal mocskolása ömlik, akkor az ember meggondolja, hogy rátegyen-e még egy lapáttal. Akinek van szeme, és lát is vele, az látja más szereplők hibáit is. Legfeljebb nem mindegyiket teszi szóvá. Én már nagyon várom azt az időt, amikor nyugodt szívvel lehet minden problémáról beszélni. Ez ma még nincs így.
Szókrakész
@Horizont: A fidesz "büntetése" most fog jönni.
Mert igazi büntetést egyik se kap.
Pont mert az általam leírt Deep State csicskái.

De az igazi, egyetlen bűnhődő maga a magyar nép.
Pártállástól függetlenül.
Equus
Új eskü is lesz.
A szövegéből:
Én... a Mindenható Atyaúristenre esküszöm, hogy orbán viktor és bűnszövetkezete minden akaratát hűen teljesítem, beoszottaimmal geci leszek, mint népéhez a Nemzettemető tezsvér, feljebbvalóim seggét a meleg szarig kinyalom, mint méhszaros és tömjénzsóti is.. ... Ha pedig eskümet megszegem, sújtson engem a Magasságos villáma és NERtársaim megvetése.
Szókrakész
@nemkati: A hallgatás ideje elmúlt.
Pont erre épít mindkét oldal.
Csak mert nem mondod, azt hiszik, hogy ugyanazokkal a módszerekkel, hazugságokkal mehet tovább a kész átverésshow.
nemkati
@Szókrakész: Én azt feltételezem, hogy többet ezt a szemérmetlen, pofátlan lopást, hatalommegtartó törvénykezést, az ellenzék sárba tiprását, a nép akaratának semmibe vevését, amit eddig az előző kormányok, de különösen ez a mostani, a Fideszen kívül semelyik következő kormány nem meri megtenni. Lehet, hogy túl naív vagyok, de azok után, hogy mindegyik ellenzéki párt az elmúlt 7 évben folyamatosan rávilágított a disznóságokra, a sajátmaga szembeköpése nélkül nem tudna tükörbe nézni, ha ugyanezt tenné.
CsipkeRózsa
Ilyen nem lehet, hogy a továbblépést ehhez a vizsgához kössék. Semmi köze a szakmához, és ráadásul ez zsarolásnak tűnik. Még rosszabb, hogy aki nem akar ebből vizsgázni, ezzel már elárulja azt is, hogy nem a Fidesz szavazója.

Milyen vizsgához kötik a nagy sebességgel megadott magyar állampolgárságot? Tudjon magyarul köszönni, kész?
A
Szókrakész
@CsipkeRózsa: Kapnak egy spindoktori címet.
Ezzel igazolják, hogy a Magyarország mint USA-ban bejegyzett céget, annak illegitim qrmányát és a népakarat ellenére történt tákolmánnyá modosított alkotmányát, annak legitimitását bele tudja beszélni a Magyar Köztársaság állampolgárainak a fejébe.
Mint disznóba a tehenet.
Szókrakész
@nemkati: De könyörgöm vedd mér észre, hogy a politikai "ellenzék" is csak show elem.
Semmit nem tettek, tesznek ez ellen.
Nem is akarnak, mert ők is ennek a rendszernek a fizetett része, és hogy mi, a NÉP higgyük azt, hogy még nekik sincs lehetőségük ez ellen tenni bármit is, kivéve egy-két utcai "humoros, vicces" megmozdulást.
Hogy csendben tűrjünk, békésen, alias birkákként várjuk meg a "demokratikus" választásokat, ahol aztán a 8 éves vetésforgó szerint az ellenzék jön és ugyanonnan folytatja a rombolást, ahol ezek abbahagyták, persze a jin-jang szerint nekik is ugyanúgy gazdagodást jelent.
Aztán 8 évig megint ugyanaz lesz, csak a tükörképe az előzőnek.

Míg el nem érjük a nagy utazás végállomását, a totális kifosztásunkat, nemzet, nép, magántulajdon, család eltörlését, ezen 93 ezer km2 földterület lakóinak teljes rabszolgasorba kényszerítését.
Maxipocak
@elnyomott: Sajna a bajok 2010 júliusában kezdődtek...
elnyomott
@Maxipocak: Ez igaz, de törvények, rendelkezések formájában csak mostanában rögzülnek.
Equus
@Szókrakész: ismerős?
Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!
Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.
Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
Equus
@Szókrakész: ismerős?
Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.
Szókrakész
@Equus: És még most is örökzöld.
Pedig nem is kellett "ápdételni", frissíteni.
papa.49
@Equus: @Szókrakész: Ami a legszörnyűbb hogy minden sora igaz!!!
quadrocopter
Ezerrel megy a nemzethy szervilis tsictshkaképzés!
Orbán ifjúkommunista titkári múltja, Pintér, Kerényi alapszervi titkárok, Dajcs, Varga, Rogán volt Kisz-titkárok, Harrach elvtárs múltja mikor lesz tananyag?
namihami
Hát ha a gránitszilárdságú mindenegyes ""korrekciója"" után újra és újra vizsgát kell tenni a közszölgáknak és rendőröknek, akkor nem sok idejük marad a munkavégzésre az állandó magolás mellett.
Ajánlatos lesz a tanórák után még ottmaradni a napköziben is, hogy a mindig módosuló tananyagot folytonosan be tudják magolni. Így már érthető a kapott béremelésük. Már csak tanulmányi szabadságot kéne kapniuk.És nosztalgiázhatnának a jó kis szocializmus után.
karma1
@papa.49: Nekem is meseltek a szuleim, hogy a legidosebb batyam egyik nap sirva jott haza az altalanos iskolabol, es mikor Apuek megkerdeztek, miert sir, mondta, hogy mert a tanito neni azt mondta, hogy meghalt Apank, es ezert most mindenkinek szomorunak kell lennie es sirnia kell, de o azert sirt, mert azt hitte, hogy TENYLEG a papank halt meg, de megnyugodott, mert Apu elt, csak sztalin halt meg ...:o)))
karma1
@Szókrakész: Bizony, Dragam, nekem megirtad, es ezt akkor is es most is kituntetesnek ereztem, ugy hogy en azert is csiplek nagyon, - lehet, hogy a tobbiekkel ellentetben. Szerintem akarmi tortenne, Te osztonosen a "jo" oldalra allnal... (Es most tudod, hogy mirol irok).
Vigyazz Magadra, es gondold at mindig, hogy mit irsz...:o)))
karma1
Aaaa, rosszul tudjatok... Ezzel a baromsaggal akarjak a Kozepeuropai Egyetem letet igazolni, rengeteg munkat adva nekik, mert valoszinu a franc se volt kivancsi az oktatasukra.

Lehet ebbol megbukni? Akkor az illeto elvesziti a mar meglevo allasat is?
ES KULONBEN IS: miert akarnak egy halottat minositeni, UTOLAG???

Ennek az egesznek mar kerdes-szinten nincs ertelme - na, nem ez volna az egyeduli ilyen dolog - az Alkotmanyunkat egy tollvonassal megszuntettek, nincs, nem el, nem kotelezo tananyag, gondolom, az egyetemeken erintolegesen tanitjak, hogy "2010-ig volt Alkotmanyunk is", aztan jott az Alapkatyvasz, tehat azt kell megtanulni az orszagvezeteshez.
Ha valaki azt talalna mondani a vizsgan, hogy ez sokkal jobb volt az Alkotmanyban, akkor azt fogjak neki mondani, hogy jo, akkor ki vagy rugva?
Ennyi balf@szt tenyleg ritkan hord a hatan a vilag...
kukac50
A Sziklaszilárd alaptörvényt nem érdemes megtanulni,mert már hétszer volt módosítva!
mekkelek
@Szókrakész: "a politikai "ellenzék" is csak show elem" - a parlamentben lévôk teljesen, az összes a zorbán tenyerébôl eszik. A parlamenten kívülieket meg lesorosozzák, csecsen maffiával vagy a fradi verôlegényekkel "megrendszabályozzák" ôket aztán annyi... A parasztjának meg elég annyi hogy látja a plakátokon hogy most éppen kit/mit kell útálni oszt jónapot, a kör bezárult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.