Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint megélhetési minimum bevezetésére van szükség. Botka László pártja május 1-jei rendezvényén hétfőn Budapesten azt mondta, "itt az idő, hogy elzavarjuk a kormányt!", "Orbán országlásának legyen végre vége, szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét!"

 Botka "megélhetési minimumot" vezetne be

Szeged polgármestere szerint a jelenlegi kormány nem a nép kormánya, nem becsüli meg a melósokat, "magas ívben tesz" a bérből és fizetésből élőkre. Baloldali fordulatra, baloldali kormányzásra van szükség – hangoztatta.

Közölte:

be kell vezetni a megélhetési minimumot, amelyre a magyar állam vállal garanciát mindenkinek, aki ledolgozta a magáét és akinek legális bejelentett munkája van. Ezen szint alá nem lehet menni sem nyugdíjakban, sem fizetésekben

- tette hozzá.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a városligeti rendezvényen azt mondta: a Fidesz kormányzása kudarc, Orbán Viktor azonban megpróbálja másra fogni a kudarcot.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..." nem becsüli meg a melósokat,"...

meglepő, hogy ma két fontos ember szájacskáját hagyta el nagy nyíilvánosság előtt a "melós" szó..botka, és gyurcsány engedte meg magának, hogy egyszerűen melósozzanak...

Ércsük mit jelent, csak nem szeressük elvtársak. A munkást sokféleképpen lehet még nevezni, csak melósnak ne. Így nehéz lesz szavazatot gyűjteni...még szerencse, hogy botka nem lesz miniszterelnök(sem)
F_Viktor
@wagabund: Engem nem zavar a melos megnevezes, foleg majus 1.-en. Nekem azt sugalja, hogy minden ketkezi munkavallalohoz szolnak.
F_Viktor
Marcsak az a kerdes, mekkora osszegre gondol amikor megelhetesi minimumot emlit.
Ugye nem 36 ezer forintra?
wagabund
Gyurcsány most beszélget az ATV-n ...hibát hibára halmoz...nem tudom mi történt vele, de egyre jobban elsüllyed a hazugság tengerében...ez az orosz vonal már nem is orosz, aztán már nem is biztos, meg tulajdonképpen nem tiszta ez az egész...meg közvetítőre vár, aki nem is az ismerőse..
aztán a beszélgetés elején újból elkövette azt a szarvashibát, hogy Botkát többször is "lacizta"...és melósozott is egy kicsit..

aki figyeli a beszédet, az érzi, hogy Gyurcsány vékony jégen próbál átjutni a túloldalra...egyre feltűnőbben zavarban van...
wagabund
@F_Viktor: tudod, ha a fínom úri közönség a cigány szót rosszul értelmezett roma szóval helyettesíti, akkor tessenek szíveskedni a melós szót is kicsit illedelmesebb, baráti szóval helyettesíteni...engem zavar, bár tudom, hogy a dolgos embereket szólítják meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.