Úgy, hogy előtte már kaptak az államtól egy több mint  hatmilliárdos szerződést.

Három hónap alatt kaszált közel 800 millió forintot a migráción a Századvég, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még 2015 végén kötött velük meg egy erről szóló tanácsadói szerződést. 

Úgy, hogy előtte nem sokkal kötött több mint hatmilliárd forintos értékben egy másik tanácsadói szerződést a Századvéggel a tárca.

A hvg.hu birtokába került dokumentum szerint a minisztérium ezzel indokolta a kiegészítő szerződést:

Mivel a bevándorlási ügyek alakulása új helyzet elé állítják mind az Európai Unió vezetését, mind a tagállamokat,- köztük Magyarországot is –, a kormányzati döntések, álláspontok megalapozásához szükség van kiegészítő szolgáltatás igénybe vételére (...)

A több mint hatmilliárdos szerződés előtt volt egy 3,8 milliárdos egyesség is, amiből vitatható minőségű tanulmányok születettek, a cikk szerint ezekre alapozva a kormány nem is hozott döntéseket, hiába szólt arról a szerződés. 

Mindez nem akadályozta meg a minisztériumot egy újabb közpénz-égető tanácsadói szerződés aláírásában, ráadásul a lap szerint az eredeti szerződés még le is fedte a külön megkötött kontraktus témáit (a bevándorláshoz kapcsolódó társadalmi- és politikai kérdések elemzése). 

A szerződés szerint egy ezerfős, az EU 28 tagállamára kiterjedő közvéleménykutatást és annak kiértékelését kellett a 790 milliós szerződés szerint végrehajtania a Századvégnek, erre a munkára volt megközelítőleg 3 hónapjuk. 

(Címlapi kép: MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A be'geto" nyajtol kerdezem, erre a temerdek kozpenz (befizetett ado'itok) szo'ra'sra is adtatok felhatalmazast parancsolo'toknak?
quadrocopter
Ez a Századvég nem más, mint a "Lórinc barát" melletti második trezor a Genyó számára!
cs.n.
Ez az igazi migránsbiznisz, nem a Helsinki bizottságé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.