Újabb vizesvébé-számokkal rukkolt elő Seszták Miklós fejlesztési miniszter, aki  elárulta: minden előkészület a tervezett ütemben halad.

Kezdetben úgy volt, az eseményt 25 milliárd forintból rendezi meg Magyarország. Ezt Gyárfás Tamás akkori, azóta lemondott úszószövetségi elnök közölte még 2015 márciusában.

Vizes vébé: 25 milliárdból ígérték, már 130-nál járunk

A költségek idén áprilisra már 94 milliárd forintnál jártak, de a Seszták által most bejelentett számok azt mutatják, hogy lesz az 130 milliárd is.

A vébé 32,9 milliárdos szervezési költségeihez még hozzájönnek a FINA által kiszabott jogdíjak, így a teljes szervezési és működési költség 38,6 milliárd forint.

A fejlesztések költsége ezen felül Seszták szerint további 92 milliárd forint. A vébé miatt hozzányúltak a pesti alsórakparthoz, a Margitsziget csatornáznak és aszfaltoznak, a legnagyobb tétel pedig a Duna Aréna 41 milliárdos költsége.

(444.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Van még idő, a pénzes talicskáknak lesz még néhány fordulója!
Szókrakész
"Vizes vébé: 25 milliárdból ígérték, már 130-nál járunk"

Így nem nehéz növelni a GDP-t!!!
Nem is csoda, hogy az építőipar is javított a statisztikáján.
105 milliárd azért dob rajta rendesen.
És ez csak a vizes vb.
És ehhez jön még a stadionépítő világbajnokság, ...!!!
cs.n.
Ugyan. Csak el kell olvasni az Origo cikkét, abból kiderül, hogy ennél faszábbul már nem is mehetnének a dolgok. www.origo.hu/itthon/20170502-sesztak-miklos-vizes-vilagbajnoksag-budapest-fejlesztesek.html
Annyira tökéletes ez a kormány, hogy szinte hihetetlen. Persze a kormány szerint.
papa.49
Akkor most gondoljunk bele az olimpiára prognosztizált 3000 milliárdba, 3000X 5 az 15000 milliárd, az éves GDP. fele, de merjünk nagyot álmodni, csak a bilit ne hagyjuk az ágy mellett!!!
namihami
Ja kérem. A jó munkához nemcsak idő, de pénz is kell. És főleg bőven és számolatlanul. Persze, a megfelelő helyekre és kezekbe.
Béla333
Kicsit megcsúszott!
De hát addig lopnak, amíg lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.