Elismerte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), hogy nem adnak enni a menekülteknek Kiskunhalason, mert már ismételt menedékkérőknek számítanak.

Elismerte a BÁH, hogy nem adnak enni annak a hat menekültnek, akik még a kiskunhalasi szálláson tartózkodnak. 

A hvg.hu kérdésére a hivatal a jogszabályt citálta elő, amely szerint 

az ismételten menedékjogi kérelmet benyújtó személyek esetében a hatóság kötelező tartózkodási helyet jelöl ki, ahol a szállást – rászorultsága esetén – térítésmentesen veheti igénybe, valamint továbbra is biztosított számukra a sürgősségi orvosi ellátás. Az elutasított, ismételt menedékkérelmezőt nem illeti meg ugyan az ellátás, azonban a Hivatal a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) együttműködve segítséget nyújt az önkéntes hazatérési programban való részvételre.

Vagyis ételt nem ad a BÁH, de nagyon szívesen segít visszatérni eredeti országába a menedékkérőnek. 

A hat menekültet helybeli civilek etetik, akik névtelenségbe burkolóznak, mert félnek a retorzióktól.

Azzal, hogy nem adnak nekik enni, de kötelező tartózkodási helyet írnak elő számukra, azzal a hvg.hu szerint eleve azt kockáztatja az ismételt menedékkérő, hogy kérelmét elutasítják, mert elhagyta szálláshelyét, vagyis nem volt együttműködő.

(Címlapi kép: pixabay.com)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ejnye papa, hát etesd őket.

A hajléktalanjainkat sem eteti senki, legfeljebb elvétve. Nem is tudom miért kukáznak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A hazugovicsnak is minek adnak enni, ilyen gerinctelen tetű kormány, meg vezetése még nem volt az országnak, ezek a legalapvetőbb emberi jogokat is a sárba tiporják!!!
Azt mondom én ezzel az eljárással elért a hatalom arra a szintre ahol a náci halálgyárak voltak, meg a sztálini gulágok!!!
Peller Anikó
Ejnye papa, hát etesd őket.

A hajléktalanjainkat sem eteti senki, legfeljebb elvétve. Nem is tudom miért kukáznak.
szaboria1
@Peller Anikó: Megint érdekest írtál vannak hajléktalanok akik nem tartanak igényt ellátásra mert ön törvényűek. Nem csak a nagy ünnepek előtt vannak ételosztások.
sokanvagyunk
Megtudhatja ország-világ, nálunk sem kolbászból van a kerítés... - de ha abból lenne, akkor lenne igazán nagy cirkusz részükről.
magyarbakancs
Nem tudom, de emberségesen kellene viselkedni.
Nem szeretem én sem a migránsokat ,de nem kell közép kori viselkedést mutatnunk.
nevemnick
Alapvető dolog, hogy a bajba jutott embertársainkon segítünk.Ez emberiesség kérdése, főleg a fidess - kereszténydemokrata néppárt kormány részére!!!
Mocskos szemét banda, akik csak a lenyúlásokra blazírozik, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben háromszorosára emelte a menekült ügye szánt pénzt, (ha jól emlékszem 75 milliárd Ft) közben még az EU-t is lehúzza!!!
FULLADJANAK BELE!
papa.49
@Peller Anikó: El vagy tévedve, nem azt mondom hogy a Hiltonból hozzanak nekik kaját, de ha meg vannak kötve a legelemibb, hogy a kajájukat biztosítják a ,,nemzeti tolvajok,,!!!
Nehogy már az vágja földhöz a gazdaságot, hogy 6 embernek napi 3 szori étkezést biztosítunk!!!
A másik meg az ha a hivatalnokok jobban csipkodnák magukat nem kéne nekik itt dekkolniuk!!!
Ennek így az az üzenete ,,NE FELEBEZZ, MERT NEM KAPSZ KAJÁT!!!
Peller Anikó
@papa: dolgozni tudnak? Tessék megküzdeni az ellátásért. Melyik jött ide dolgozni?

Ha zabáltatjuk őket, teljes ellátás, nyugati fizetés, nyitott határok akkor szerinted mennyien jönnének Európába?

Azt hiszem itt nem én vagyok eltévedve, mert NEM 6 emberről van szó, hanem úgy 600 millióról.

@bakkancs: emberségesen mennyit kellene belőlük beengedni? Mindet?
szaboria1
@Peller Anikó: Légyszíves olvasd már el mikor kezdhetnek itt dolgozni azok akik még nem kaptak menedék jogot. Sehogy és csak 6 emberről van szó. Mert milyen jó törvényeket hoztak megint, ha elhagyják a jelenlegi tartózkodási helyüket akkor újból indul a kérelmük elbírálása ami itt nálunk nagyon sokáig tart. Mikor akartak nálunk 600 millióan letelepedni? Jóformán egy sem.Te vagy eltévedve mert a nagy Fidesz dumát bevetted.
papa.49
@Peller Anikó: Úgy látom nem érted, ha nincs papírja nem mehet dolgozni, ha nem dolgozhat nincs pénze, ha nincs pénze miből vegyen kaját???
Én viszont nem a 600 millióról beszéltem hanem csupán erről a HAT EMBERRŐL ezt értsd meg végre!!!
Ez egyeszűen kibaszás azokkal az emberekkel, akik megmerték felebezni az elsőfokú határozatot!!!
quadrocopter
Ennek megint Strasbourg-szaga van, jó nagy szopcsaival a végén!
papa.49
@Peller Anikó: Mond te nem érted ITT BECSUKJÁK ŐKET, DE KAJÁT NEM KAPNAK!!!
Ez esetben tök mindegy miért jön, ha becsukja ETESSE ez a piszkos tetű kormány annál is inkább mert pénzt is kap az ellátásukra, csak NEM KÉNE AZT IS ELLOPNI!!!
papa.49
@quadrocopter: Biztos is ezért megint lesz eljárás Magyarország ellen!!!
Ez a teljesen hülye hazugovics maga tartja oda a pofázmányát a pofonokért!!!
Györe-Juhasz Eva
Az a legnagyobb baj, hogy Magyarországra csak a rossz,vagy kreált hírek jutnak el.Így van ez a migránsokkal is,arról hallgatnak,hogy a nyugati országokban nagyon sokan már dolgoznak,ès a munkaadók 80-90%-ban megvannak elègedve a munkájukkal,egyedüli probléma a nyelvismeret.
De a nyelvtanulást,szakma elsajátitást folyamatosan igènybe veszik.
papa.49
@surdilloFUJT: Ki kéne neki próbálni, hátha akkor leesik a tantusz...
Peller Anikó
@Györe-Juhasz Eva: Húha, mennyi az a nagyon sokan? Melyik országokban?

Mert az világos, hogy az Európában élő kb 50 millió bevándorló egy jó része dolgozni jött Európába például a törökök. De ezek nemám a határon áttörve jöttek hanem papírokkal, munkavállalásival és évtizedek óta itt vannak

Arról hazudj, hogy az a 2 millió amelyik keresztülgázolt rajtunk az utóbbi két évben azoknak mekkora része jött dolgozni. A merkel propaganda is működik, próbálja szépíteni a hülyeségét de látom van vevő is rá.

Vagy tán a bevándorlásiban dolgozol, hogy ilyen jólértesültnek véled magad?

@papa: valóban nem kelle becsukni őket. Kicsukni kellene.
quadrocopter
@papa.49: Mocskos, konok, csökönyös köcsög! Valójában meg patkány a zakó alatt!
Szókrakész
TZetszettek volna első körben itt maradni és nem germoneyba menni.

Dögöljenek éhen, ha kell.
Az elsőre nyújtott segítség nem volt jó!!!
Most meg a "jogaikért" ágaskodnak?!?!?!
Szókrakész
@Györe-Juhasz Eva: Ne drogozz többet!!!
Látod mi az eredménye.
Ész nélkül írogatsz mindenféle baromságot.

Vagy nálad nem is kell drog hozzá?!?!?!
Györe-Juhasz Eva
@Peller Anikó: nem dolgozom a bevándorlási hivatalban,de a nyugati helyzetet nem a magyar mèdiából ismerem, amiben nem csak a valós,ezt aláírom,de nagyobb rèszben kitalált álhíreket terjesztenek.A törökök ? semmivel nem különbek,mint a mostani bevándorlók.
Anno '56 után minden ország befogadta a magyar " migránsokat " sőt a rendszer váltásig bárki hivatkozhatott arra,hogy politikai menekült, akkor jól esett a magyarnak , hogy támogatják őket,mert Magyar.
A mai Magyarországon akkor sem számíthat befogadásra,ha valóban rászorul,mindez a gyűlöletet generálás eredmènye.Egy ország,ami mindig híres volt a vendèg szeretetèről itt tart ès ez óriási szègyen !!!
Desischado
Szégyellem már lassan, hogy magyar vagyok. Hol a humanizmus és a tolerancia?!
Peller Anikó
@Györe-Juhasz Eva: Tudod te édesem, hogy hány száz millió ember szorulna rá a befogadásra és az ingyen segélyre a világban?

Például uszkve egész Afrika 1000 millió. Aztán az arab világ úgy 300 millió.

Akkor még nem beszéltünk Ázsia vagy Indonézia nyomorgóiról és Dél Amerika gyilkos szegénységéről.

Hogy keverheted a magyar menekülteket az iszlám zombi agresszorokkal? A magyar dolgos nép, edukált és nem akar rosszat egymásnak. Ezen azt értem, nem akar szándékosan elütni a járdán és ha az úton mész mondjuk biciklivel akkor nem kell aggódnod, hogy vadásznak rád hanem bizonyos lehetsz benne, hogy legjobb szándékuk szerint kikerülnek (általában).
Szókrakész
@Desischado: Halvány fingod nincs a humanizmus valódi jelentéséről.
Mert pont itt az orrod előtt a szemed láttára erőltetik.
Szókrakész
@Desischado: Akkor toleráld be a lakásodba őket és minden el van berenálva.
teuton
@Peller Anikó: Te egy agyatültetesre szorulsz ra, mert a hsz-eid szerint a galambehoz lehet hasonlitani a tied. Azert jo lenne ha neha nem csak alhireket es riogatasokat olvasgatnal inevtelen netes kamuportalokon, hanem pl. törvenyeket... Ja, es te sem nevtelenül mocskolodnal itt lent, hanem ott fent a neved es keped vallalva! Arra persze nem telik a fizetsegböl ugye?
wagabund
..."azt kockáztatja az ismételt menedékkérő, hogy kérelmét elutasítják, mert elhagyta szálláshelyét, vagyis nem volt együttműködő."...

..."a Hivatal a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) együttműködve segítséget nyújt az önkéntes hazatérési programban való részvételre."...
kukac50
A Menedék kérelmeket fél év alatt képtelen Magyarország elbírálni! Akiknek ez lenne a munkájuk azok cigiznek beszélgetnek nem végzik a munkájukat . Mindezt a Fidesz parancsára teszik. Ők is emberek enni kell nekik is! Amit az unió ad pénzt azt ne lopják el hanem arra költsék amire kaptuk!
bence
@Peller Anikó: ! Ne ez ellen a hat ember ellen tiltakozz , hanem az ellen a több ezer ellen akik milliókat fizettek a Magyar állampolgárságért a gülüszemű rogán tóninak ! Aztán nézd meg mit művelnek itt nálunk ! Az ellen miért nem tiltakozol ?
bence
@papa.49: ! Az a baj , hogy nem kap elég nagyokat ! Már Végre egyszer bemoshatna neki valaki akkorát , hogy élve se maradjon !
papa.49
@bence: Eljön az az idő is, mikor kapja csőstűl a pofájára a ,,szemrehányást,, szőlőkaróval))))))))))
bence
@Peller Anikó: ! Nem hiszem . Olvasd el amit papa.49- k írtál , én erre reagáltam .
papa.49
@bence: Én most is vállalom amit írtam a hazugovics tudta nélkül ebben az országban semmi nem történhet, erre rengeteg példa van, tehát ha annak a HAT embernek nem adnak ENNI, az is a hazugovics tudtával, vagy utasítására történik!!!
Előbb, utóbb az ilyen diktátorocskák megszoktak dőlni, akkor elnyerheti méltó jutalmát a dádé, akár az emlegetett szőlőkaró által is!!!
bence
@papa.49: ! Ebben bízom én is ! Az való igaz , hogy ez a tolvaj mindenen rajta tartja a szemét ! Az ő tudta és beleegyezése nélkül , egy fidesznyik sem mer tenni semmit ! Soha nem voltam rossz indulatú , de ennek a páva táncosnak minimum azt kívánom , hogy a választások előtt jusson Hitler sorsára ! Csak így , nélküle menekülhet meg az ország a teljes összeomlástól !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.