Brüsszel csak egymillió ember szavát érti meg, kormányokét nem – mondta a Fidesz frakcióvezetője szerdán a Békés megyei Medgyesegyházán, a nemzeti konzultáció témájában tartott országjáró körúton.

Kósa Lajos elmondta, azért kérik ki az emberek véleményét, mert bizonyos kérdésekben Magyarországnak komoly konfliktusai vannak az Európai Bizottsággal. "Brüsszel csak abból ért, ha egymillió ember felemeli szavát" – hangsúlyozta. Hozzátette: különböző kérdésekben különböző szövetségesekre talál Magyarország. A rezsi- és az adópolitikát illetően a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, az Európai Ügyészség esetében a svédek támogatják a magyar álláspontot – mondta Kósa Lajos.

A politikus a rezsicsökkentésről azt mondta: korábban Magyarországon fizették vásárlóerő-paritáson mérve a legmagasabb rezsit, jelenleg itt a legalacsonyabb. "Brüsszelt ebben a formában a magyar rezsicsökkentés nem érdekli" – közölte, a probléma szerinte az, hogy az Európai Bizottság egyre több hatáskört venne el a nemzetállamoktól, és emelne uniós szintre.

"Ennek a rezsicsökkentés az áldozata lehet" – magyarázta. Hozzátette: egy magyar fogyasztónak nem lenne érdekérvényesítő ereje, szemben egy német-francia termelő óriásvállalat lobbierejével. Ugyanez a logika igaz az adócsökkentésre vonatkozó utolsó kérdésre – mondta Kósa Lajos. Kifejtette: 2010-ben Magyarország és Görögország azonos helyzetben volt.

A görögök az uniós iránymutatást követték, és most "teljes kilátástalanságban vannak". Magyarország pedig kilábalt a válságból – húzta alá.

A közös adópolitika Magyarország számára adóemelést jelentene. Az adóemelés a magyar versenyképesség legfontosabb eszközét venné el, és "keresztbe vágná" a gazdasági fejlődést – jegyezte meg.

Kósa Lajos a kötelező betelepítési kvótáról szólva hangsúlyozta: Magyarország betartja a schengeni, a dublini és az ENSZ menekültügyi egyezményeit.

A nemzeti és a hazai jog alapján mondjuk azt, hogy szeretnénk eldönteni, kit engedünk be – közölte. Megjegyezte: egy-két ország kivételével nem is hajtja végre senki a kvótát.

"De míg mi kimondtuk ennek az életszerűtlenségét, a többiek csak sumákoltak" – fogalmazott.

A külföldről támogatott civil szervezetekről a frakcióvezető elmondta: nem azt akarják megtiltani, hogy tovább működjenek, csak azt, hogy hozzák nyilvánosságra, kik finanszírozzák őket. Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a vállalatokkal kötött stratégiai partnerségek, a munkahelyteremtő intézkedések is össztűz alatt vannak, a diákmunkarendszer esetében "látjuk, hogy készülődik az újabb kötelezettségszegési eljárás".

Az erre vonatkozó kérdés azt szeretné felmérni, a kormány használja-e tovább ezeket az intézkedéseket, vagy se – tette hozzá.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ok! Visszaküldenek egy millió levelet! Aztán abból mennyi értékelhető?
Mennyien akarják "megállítani" Brüsszelt?( Nem is tudtam, hogy Brüsszel vándorol, mint homokdűne a sivatagban!)
Olyan mondvacsinált baromság az egész! A Városligetről persze nem mondhatunk véleményt,, elvégre azt Orbán akarja valóban tönkretenni!
Paksról sem, elég ha még az unokáink is fizetik a hitelt, amiből jó páran tovább gazdagodnak kis hazánkban. Tényleg nagyon ostobának néz bennünket pártunk és kormányunk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
És mi van a maradék kilenc millióval?
quadrocopter
Kósa rezdülése jelzi, hogy nemigazán akarják sokan "megállytani" Brüsszelt ezért nyomatják a vidéki sajtóban a kék.félcédulás baromságaikat/hazugságaikat!
Nessy
Ok! Visszaküldenek egy millió levelet! Aztán abból mennyi értékelhető?
Mennyien akarják "megállítani" Brüsszelt?( Nem is tudtam, hogy Brüsszel vándorol, mint homokdűne a sivatagban!)
Olyan mondvacsinált baromság az egész! A Városligetről persze nem mondhatunk véleményt,, elvégre azt Orbán akarja valóban tönkretenni!
Paksról sem, elég ha még az unokáink is fizetik a hitelt, amiből jó páran tovább gazdagodnak kis hazánkban. Tényleg nagyon ostobának néz bennünket pártunk és kormányunk!
namihami
Na, ebben tökéletesen eltér Brüsszel a mi ""Istenadta Vezérünktől"". Az még 6 millió ember szavából se ért. És ezt már bizonyította néhányszor és most is folyamatosan.
@Nessy: És még az a bizonyos millió is necces, hiszen a neten akárhányszor leadhatja ugyanaz a rajongó az imádottja iránti rajongó levelet.
Ennek alapján akármennyire csökkenhet a valós száma a beküldött leveleknek.
a helység kalapácsa
Egy millió ember?

index.hu/belfold/2017/05/03/nemzeti_konzultacio_csalas/

Innentől kezdve az egész egy hiteltelen hazug bullshit propaganda.

-----

"Kósa: Brüsszel csak egymillió ember szavát érti meg"

Érted, CSAK egymillió ember szavát érti meg.
Tehát 999 ezer (és az alatt) ember szavát MÉG nem érti, míg egymillió egy (és a felett) ember szavát MÁR nem érti.

"Ki érti ezt? Kii érti ezt? Én nem."
Fura srác ez a kósa laja...
(KFT után szabadon)
simmering73
Nem Brüsszel az, te csökött agyú, hanem orbanisztán, amiről ugatsz.
Mobil123
te szarf@szú! ti meg csak annak a pár embernek a hangját halljátok meg akinek tömitek a zsebét.
Nessy
@Mobil123: Azokét sem! Csak a saját hangjukat, azaz Orbánét értik, hallják! Abból is csak azt, amit itthon szónokol!
A haverok meg a pénz szavát!
coni
"az Európai Ügyészség esetében a svédek támogatják a magyar álláspontot – mondta Kósa Lajos"
Más okból mint mi, a svédeknél van a legkisebb korrupció, minden transzparens, amíg nálunk évekig tart kiperelni a közpénzekre vonatkozó adatokat, náluk egy kattintás a netten.

Brüsszel csak egy főváros, de elég sokan nem tudják, hogy a belgáknak kutya bajuk velünk. Az EU mi (is) vagyunk, érdekérvényesítésünk a külpolitikánkon és a gazdasági erőnkön múlik.
Nessy
@coni: Külpolitika és gazdasági erő! Na ez az ami nincs!
human
Többen felvetették, hogy a konzultációba az online konzultációt is bele számolják. Ott viszont egy személy több konzultációt is kitölthet, ami ugye csalás. Erre Kósa azt válaszolta, hogy akkor akár azt is mondhatnánk hogy egy ellenzéki portál hozzászólásait valójában csak a szerkesztők írják csak más-más e-mail címet használva. Kósa csak azt felejtette ki a képletből, hogy míg a szerkesztőségnek erre sem embere sem pénze nem igen van addig a kormánynak a teljes államkassza rendelkezésre áll és akár közszolgákkal is "segíthetik" a konzultációs ívek szaporitását. Nemrég volt hír, hogy közszolgákkal kampányoltattak. Szóval, ha valakiről akkor a kormányról alapból feltételezhető, hogy csal. A népszavazás az egyetlen megbízható mérő eszköz.
Lepényleső
A kormány szerint Brüsszel támad,hiszen meg kell állítanunk. Akkor tehát Brüsszel ellenségünk.
Amikor az ellenségtől pénzt fogadunk el,az nem hazaárulás? Aki pénzt kapott,az EU-tól az hazaárulónak tekinthető?
A politikai pártok támogatói miért nem ismerhetők meg,ugye nem azért mert az bukást jelentene?
Jozefina
Kósának is elment a maradék esze. Miről beszél ez 1 millió emberről??? Hozzák nyilvánosságra a visszaküldött baromságokat szám szerint és, hogy mit üzent a "nép". Ja és a külföldön élő magyarokat miért hagyták ki ? Elveszett a postacímük?? Tetű vagy barátom és bukásra ítéltetett!!!
justhpeter
Bizony, bizony a Gazdaállat szombaton elárulta az összes gyönyörtől ájult hívét, amikor kapitulált a néppárti raporton. Itthon meg kirántott fakarddal rohan "Brüsszel tankjai" ellen.
Igazi nemzeti-keresztény Don Quijote !

Kedves fideSS-kdnp hívek ! Nem lenne itt az ideje a Gazdaállatotok hathatós kivizsgálásának ?
Eladott Ország
"Minden másra meg ott van Kósa Lajos, a seggbuta, szótagolva okoskodó szellemi világítótorony. Ő a mérce a Fidesz számára, az ő szintjére próbálják lebutítani ezt a nyomorult országot. Hát ez az igazán szomorú."
magyarbakancs
Mért nem kétmilliót mondanak Kósa úr?
Ki ,és mi elellenőrzi a visszaküldött,neten ki töltött uszító kampányukat?
Annak valóság tartalmát és menyiségét?
Eladott Ország
@magyarbakancs: Kamu névre és kamu e- mail címre sem reagál az internetes kérdőív. Csak az e-mail cím szerkesztésének alapelveit kell betartani és annyit lehet beküldeni amannyit akarunk. Röhej az egész. ( Az elektronikuslevél-cím két részből áll, a személyi azonosítóból és a levelező-kiszolgáló azonosítójából, a két elemet a @– magyarul általában kukacnak nevezett – jel (karakter) választja el egymástól.) Az egésznek a célja, a fideszes választók feltérképezése, mozgósítása ,ébrentartása és a pártvezetők szarkeverése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.