A munkavállalási és tartózkodási engedélyeket vizsgálná az Emberi Erőforrások Minisztériumának új munkacsoportja.

A Népszava értesülései szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egy munkacsoportja a CEU oktatóinak munkavállalási és tartózkodási engedélyeket vizsgálná. 

A lap szerint a papíron a "Közép-európai Egyetemmel és más intézményekkel történő megegyezés" céljából létrehozott testület feladatköre eléggé árulkodó, ahogy az EMMI nekik küldött válaszából is látszik:

A szakmai grémium feladata lesz többek között a külföldi egyetemek foglalkoztatási jogviszonyainak vizsgálata, munkavállalóik tartózkodási és munkavállalási engedélyének vizsgálata és egyéb jogi kérdések is

- olvasható a cikkben a minisztériumi válasz.

A 444 írta meg, hogy Palkovics László oktatási államtitkár egy kanadai lapnak írt cikket, melyben azzal vádolta a CEU rektorát, Michael Ignatieffet, hogy "túszul ejtette az akadémiai szabadságot Magyarországon", valamint személyes érdekből indított médiaháborút a kormány ellen.

A CEU rektora elképzelhetőnek tartja, hogy az egyetem máshová költözzön Magyarországról.

(Címlapi kép: wikipedia.org/Gphgrd01)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Orbán nem kevésbé veszélyezteti az EU intézményét, mint Erdogan Törökországa. A különbség csupán annyi, hogy Orbán ezt belülről teszi meg. Miután a független szervezeteket és egyetemeket ellehetetlenítették, szabad a pálya előttük. Létrejön egy olyan
ország, melyet az Unió soha nem vett volna fel tagjai közé, egy olyan ország, mely élhetetlen a saját fiataljai számára. „Európa! Európa!” kiáltanak a diákok egy Európához, mely számukra továbbra is a remény és a törvényesség forrása."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Putyin rühes, csaholó kutyája vagy Viktor! Nem vagyok egy bosszúálló típus, de remélem összeszarva, az idegtől gyomorrákosan hosszú szenvedés után hagysz majd itt minket:)
CsipkeRózsa
Valamibe bele kellett kötniük. Pénzügyi témába nem tudnak belekötni, mert nem az ország költségvetéséből gazdálkodnak.
bakegya
@CsipkeRózsa: sikerült,nem akármibe és főleg nem akárkibe,akárkikbe belekötni!!!
evacica
Inkább a Habony-Rogán féle kötvényeseket kéne vizsgálni, hogy azok kicsodák!Saját hasznúért akinek volt pénze az mindegy, hogy ki jöhetett M.O. és Európába! Itt nem féltek a territoriális, aljas banda!
kukac50
Egy jól működő egyetem az baj, miért nem adnak pénzt a többi egyetemnek,hogy azok is világszínvonalú diplomát adhassanak! Sorost bántani az egyetem pénzelése miatt,az igencsak agybajra elmebetegségre enged következtetni! Miért nem a Fidesz ad annyi pénzt,hogy Soros pénzére ne legyen szükség!
Csizmás Kond
...tehát hiba van elég csak piszkálni kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.