Távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek, ha nincsenek bizonyítékai arra, hogy az oroszoknak bizalmas információik vannak a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról – erről Botka László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mire veri a nyálát Botka??? Ha Gyurcsányt támadja soha nem lesz belőle miniszterelnök, ha a fejetetejére áll, akkor sem.
Egyébként is miért nem orbánt szóllítja fel, hiszen nem perelte be Gyurcsányt, tehát valósínüleg ő sáros a történetben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Az elmúlt években Gyurcsány kritikus esetekben mindig úgy szólalt meg, amivel Orbánnak kedvezett és az ellenzéknek ártott!
Cicamama55
Én igazat adok ebben Botkának! Ez az egész baloldal most olyan, mint a Kőműves Kelemenben a vár...Amit egyik felépít, a másik lerombolja. Kit fognak beáldozni, hogy a baloldal életben maradjon?!
Jozefina
Mire veri a nyálát Botka??? Ha Gyurcsányt támadja soha nem lesz belőle miniszterelnök, ha a fejetetejére áll, akkor sem.
Egyébként is miért nem orbánt szóllítja fel, hiszen nem perelte be Gyurcsányt, tehát valósínüleg ő sáros a történetben.
Béla333
@Jozefina: 08.28
Ha rólad azt állítja a szomszédod, hogy amíg ő elmegy a boltba bevásárolni, addig te átmész hozzá és rendszeresen megiszod az ő kávéját, akkor neked kell bizonyítani, hogy nem így van?
Vagy bizonyítsa be a szomszéd az állítását!

Most nézd meg Gyurcsány történetét! Ha állít valamit, akkor bizonyítson is! Nem az általa megvádoltnak kell bizonyítani, hogy nem így van! (Még ha szeretnénk is, hogy legyen olyan bizonyítéka és azt mutassa is be, amibe Orbán belebukhat!)
coni
A teljes ellenzék Orbán pártján áll így olyan mintha a választók egy olyan focicsapatnak drukkolnának akik már rég eladták a meccset...
lusta
Két alapvető dolog, ami a tegnapi beszélgetésből kiderült.
Botka hadar. Az átlag választó nem érti mit mond.
Gyurcsánnyal szemben megfogalmazott állítása, miszerint ilyen nincs és nem is volt, hogy ilyen súlyos vádakkal illesen egy volt kormányfő egy jelenlegi kormányfőt. Hát már hasonló volt, amikor a kormányfőt a saját belügyminisztere vádolta meg kémkedéssel. Nincs új a nap alatt. Mindenesetre kiderült, itt nem lesz sem összefogás, sem választási győzelem.
Béla333
@coni: 08.34
Ez hülyeség! Nincs Orbán pártján a teljes ellenzék, csak éppen Gyurcsány hülye húzásaiból van elegük! Olvasd el 08.34-es beírásom, ez van szerintem!
bencemacska
@Béla333: a, 08:34
Ha rólad valaki nyilvánosan azt terjeszti, hogy kurvák futtatásából élsz, nem fogod rágalmazásért beperelni???
Ha nem pereled be, rajtad marad!
Aki Én
Jött Gyurcsány és összeszarta ezt az ,,adut". Ha van ilyen egyáltalán. Hiteltelen lett ő is és a történet is, mert semmit nem bizonyított. Miért nem azon csodálkozik, hogy orbán nem mondott le azonnal?
Kérdem én. Ha orbán feljelenti (miért tette volna?), mivel bizonyított volna, ha nincs a kezében semmi???
quadrocopter
Botkának igaza van ebben a kérdésben, Ferenc nagy arccal bedobta a tutit, ha nem tudja bizonyítani, akkor a 888 és a Magyar Idők szintjére ereszkedett - a béka alá!
Béla333
@Aki Én: 08.59
Tegnap a Hír TV Szabadfogás műsor vége felé erről volt szó!
Hogy ha van valami amivel Orbánt el lehetne csípni, akkor (mint elefánt a porcelánboltban) bedübörög Gyurcsány, mond egy vaskosat, aminek semmi alapja, onnantól ha ez a komprommittáló valami szóba kerül, akkor azt mondják, hogy igen, ez az, amiről nincs semmi bizonyíték, erről csak beszélni tudott Gyurcsány is.
Kifogja a szelet a vitorlából, csak azért hogy ellaposítsa az egészet és közben róla szóljanak a hírek!
Érdemes a műsort visszanézni!
magyarbakancs
Gyurcsány kezében a saját farkán kívül nincs semmihez a történet, hogy Orbánnak bankszámlán van a vagyona és ezt az Oroszok tudják hát, még ha így is van, akkor sem fog történni semmi.
Ezt a kormányt csak radikális meg oldással lehet el távolítani, mint egy rákos daganatot.
Mert a szellemisége megront, és megmételyez mindent
Aki Én
@Béla333: Nehéz eldönteni, hogy ostoba, vagy tudatos rombolást végez?
Manhattan
Jobb ha tőlem tudjátok, VAN! bizonyítéka!
coni
Se Gyurcsány, se Simicska nem hülye. Mindketten Orbánnak üzentek (anélkül, hogy bemutatták volna a bizonyítékokat), nem a népnek. Orbán érti, mi nem. Ahogy az amcsik is csak üzentek a kitiltással. Putyin bizonyára kevésbé diplomatikus mint az előbbiek
.
Botka viszont hülye, nem tudja jól leplezni, hogy Orbán zsebéből kandikál ki. Persze a közvélemény kutatások szerint sokaknak nem tűnik fel, hogy azzal pl. hogy Mesterházyt indítja Veszprémben a független Kész Zoltánnal szemben (aki elvette a Fidesz 2/3-át) beismerő vallomást tett. Hiába magyarázza Rolexel a kezén, hogy ő a néppel van (normális ember akkor se vesz/kap Rolexet ha megengedheti magának, hiszen ez csak szimbólum, nem valódi kényelem).
Béla333
@Manhattan: 09.17
Ha így lenne, ahogy írod, akkor meg KÖTELESSÉGE azonnal feljelentést tenni, bemutatni a választóknak a bizonyítékot, ugyanis ez nem az ő kis játéka a homokozóban, hanem az egész ország bőrére megy a játék!
Ne játszikáljon, mert lehetne belőle hős is, de zuhanhat Orbánnal együtt is!
Manhattan
Most írta Gréczy: Gréczy Zsolt

Tudta? Botka László háromszor szavazta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségét: 2004. szeptember 29--én, 2006. június 9-én és 2006. október 6-án... ebből kétszer az őszödi beszéd után...
karma1
@Béla333: Hat Belam, ezt azert egy picit most benezted.
Tudod, egy becsuletes embernek, akinek nincsen vaj a fule mogott, ha ilyen dolgot mondanak, 72 oras hataridovel, es arra az az ember nem lep semmit, DE MEG CSAK EGY SZAVA SINCS HOZZA, azzal az emberrel oriasi nagy baj van! Ugyanis nyakig benne van a buliban, megvadolhato, megzsarolhato.
Csakhogy a magyar jogrendben egeszen mas a szitu, ha orban perli be Gyurcsanyt, mintha Gyurcsany vadolna meg ezekkel a sulyos vadakkal orbant. Ha nem erzed a kulonbseget, akkor az oriasi baj! Ugyanis ha orban perli be Gyurcsanyt, akkor bizony Gyurcsanynak mindent be kell bizonyitania - orban felperessege eseten polt akkor sem veheti semmisnek orban feljelenteset, ha belepusztulna, MUSZAJ lenne vele foglalkoznia. Ha viszont Gyurcsany olyan bizonyitekok birtokaban van (marpedig van, ez tuti, MAR nala van!), akkor polt rohog egy jot, es az egesz Gyurcsany-fele feljelentest orban ellen besullyeszti egy fiokba, ami ott fog elrohadni, mint minden ugy, - pl. a Juhasz Peter fele fel- es bejelentesek -, mig a vilag vilag, s meg ket nap.!
polt ugy fog nyilatkozni a magas lorol, hogy csak nem kepzeli Gyurcsany, hogy ilyen nevetseges dolgokkal fog foglalkozni a birosag, es hogy barmit elfogadnak orban ELLEN az ugyeszsegen? Ha nem vetted volna eszre, orban NEM miniszterelnok, hanem erinthetetlen Eloisten. Sem kritika, sem feljelentes nem illeti a szemelyet, csak csodalat.
Szoval EZERT nem terit egyenlore egyikuk sem.
Most az lesz a forgatokonyv, hogy Gyurcsany meg egyszer ra fog kerdezni orbantol, hogy akkor nem tesz feljelentest ellene az allitasa miatt, - mert Gyurcsany egy uriember - es aztan megteszi - a kello idoben a megfelelo bejelenteseket, de azt orban mar nem fogja tulelni a szekeben. Mert sajnos az a bejelentes, feljelentes nem fog akkorat szolni, mintha orban tett volna egy eros, hatarozott lepest Gyurcsany ellen.
Vedd ugy, hogy orban most is a fuggony mogott fosik, reszketve.
Manhattan
@karma1: Minden szavad igaz! Gigalájk! )
karma1
@Manhattan: Tudod, Botka is tud korpas lenni azert a par milliard forintert, amit orban a szegedi latogatasakor BEIGERT Szeged fejlesztesere... Aha,... orban milliardokat iger Szegednek, aki kiallitja ellene a legeselyesebbnek tuno miniszterelnokjeloltet, es kozben azt hangoztatja mindenhol Botka, hogy aaaaa, o mszp-s, es jaj, de nagyon ellene van am orbannak! Majd csak nezzuk meg, mit tesz a kovetkezo egy evben!
karma1
@Manhattan: orban sose volt olyan csoro, hogy igerni ne tudott volna...:o(((
Manhattan
@karma1: Jó lenne ha Botka visszább vennél az arcából! Gyurcsány mindig is nyiltan játszott! Még 1 MSZP-st sem támadott hátba, mint ahogy vele már többször megtették. Hívja ki egy népszerűségi szavazásra, ne hátba támadja! Persze érezni, hogy ez Orbáni utasítása. Botka gyáva, mint a megbízója! A gerincesség neki is ismeretlen fogalom!
Béla333
@karma1: 11.20
Írtam már, hogy ha olyan "jó" a bizonyíték, akkor Gyurcsánynak nem Poltot kell meggyőzni arról, hogy végezze a dolgát, hanem bennünket, választókat, hogy Orbán bűnöző!
Ha olyan a bizonyíték, akkor ezek után már Polt sem tehet mást, mint kénytelen-kelletlen elindít valamiféle vizsgálatot!
Tehát a fontossági sorrend szerintem:
- először a választókat meggyőzni,
- aztán Polt nem tehet mást, mint hogy dolgozik!

Egyébként szerintem Gyurcsánynak kell valamit bizonyítani, hogy komolyan lehessen őt egyáltalán venni! Hogy Orbán csak kiröhögte?
Tegyen róla, hogy Orbán arcára faggyon a mosoly!

Csak úgy kérdem, te meg onnan Új-Zélandról honnan veszed, hogy tuti van Gyurcsánynak bizonyítéka és hogy már nála is van? A Gréczi megsúgta?
Akkor most mi lesz a pezsgő sorsa?
karma1
@Manhattan: Hahaha, hat sok mindent el tudnek kepzelni, de hogy Botka kialljon GYurcsannyal??? Mindegyiknek csak a pofaja nagy, de cselekedni nem mer...
Eddig legalabb haromszor volt ugy, hogy megbeszeltek, ahol ket jeloltet inditanak, ott , ha latjak hogy a masik egyertelmuen vezetesre all, akkor az egyikuk visszalep. Amikor ugy volt, hogy a DK embere volt hatranyban, ezt mindig meg is tettek. De amikor csak kis kulonbseg volt a ket indulo kozott, akkor az mszp pofatlanul bennmaradt, es igy veszitettek is, de MINDKETTEN! A neveto harmadik ult be a pozicioba...
Ugyis csak erre megy ki az egesz, semmi masra. Minel tobb darabra felkaszabolni az ellenfelet, na meg induljon a karaktergyilkossag is kozben, az sem art,. akkor talan a futgyisz fanok legalabb megmaradnak a nyajban, ha mar ujak nem is csatlakoznak hozzajuk...
Szep kis valasztas ele nez Ma.o...
Equus
@Béla333: Bejla! Ne aggódj, kellő időben lesz bizonyíték. Karma1 jobban látja Új-Zélandról, mint te Mo-ról. Gyurcsány úr volt a százkezű ribivel is, szilivel, aki az öszödi beszédet átadta a fidiótáknak, h kedvükre mazsolázzanak. Reb finkelstein aztán ebből indíhatta azt a karaktergyilkosságot, amit a zorbán nagy bánatára Gyurcsány túlélt. Botka a seggéig nem ér Gyurcsánynak. A nyugati világ azt sem tudja, létezik-e a Hírös Város nagyszerű polgármestere. Nem tom, ennyire vagy ismerős Mo-n, hát megsúgom: az, h Bp-ról lényegében minden nagyváros 2,5 óra alatt elérhető Gyurcsány érdeme. Neki nem voltak mészáros lőrincei, rogán tónikái, dojcstompikái. Igaz, egy nyüves stadiont nem épített, helyette inkább autópályákat... Melyik a hasznosabb? Nem vette fel a fizetését, nem úgy mint pintér és harrach a nyugdíját vagy a mélyenmagyar, csulabajszú házmester az utazási költségtérítését... (a teljesség igénye nélkül)
karma1
@Béla333: Ugye 11.33 -ra amit irtal, az csak egy rossz vicc volt??? Mirol kene meggyoznie Gyurcsanynak a szavazokat?
Mar bocsika, de ez nem egy falugyules, nem is Szentmihalynapi bucsu, ahol a mutatvanyosbodeban kihirdetik a tutit, amire aztan todul a nep...?!
polt pedig SEMMIFELE morallal nem rendelkezik, nincs az a nyomas, aminek kellene, hogy engedjen, legalabbis verbalis nincs ra.
Ennek a meccsnek rendkivul tisztan kell lezajlania - ne felj, ugyis fog lezajlani! -, BIROSAGON, es a klasszikus felallasban : vadlo - vadlott, ugyesz, bizonyitekok, es persze vedougyvedek jelenleteben, kozremukodesevel.
Ugye egy pillanatig sem gondoltad komolyan, hogy amikor meszi lolonek a zsebeben 192 ujsag tulajdonjoga van, akkor Gyurcsany felhivja mondjuk a Magyar Idoket, vagy a 888-at, pestisracokat, Blikket, Borsot vagy valamelyik kocos bulvarlapot, es egy ketes tudasu, felkeszultsegeu, esetleg (biztosan) ketes moralu' firkasz ele fogja az oroszok zsarolo bizonyitekat feltarni?
Na mert akkor el fog jutni a nephez, az tuti, olyan focimekkel, hogy "Az orosz medve kis bocsa nem hatral",... "A magyarok elso embere utolso Putyin listajan" vagy "Veszelyben volt-e valaha is orban es csaladja azert, mert III/III-as ugynok volt KISZ titkar koraban?", esetleg "Soros megtanitotta Gyurcsanyt koziratot hamisitani", vagy ehhez hasonlok jelennenek meg - ezt kepzelted el?
Mert EZ tortenne.
Hidd el, -mondom most mar utoljara, mert mas is van a vilagon, mint ez az egy cikk - , Gyurcsany 100 %-ig tudja, mit csinal, nem fogja elvagni magat egy eletre a politikai elettol, es orban bukni fog, az egyre jobban bemerevedo meszarossal egyutt.
Béla333
@karma1: 11.50
Nem, nem viccnek szántam a beírást!
Változatlanul azt mondom: Gyurcsány engem, téged mindannyiunkat győzzön meg arról, hogy ő nem hazudozott azzal, amit bedobott Orbánnal kapcsolatban! Nem nagy kérés szerintem!
Gyurcsánynak nem csak a Magyar Időket hívhatja meg, ha sajtótájékoztatót akarna tartani, ahol a bizonyítékait előadhatja, hanem az Unió számos, Magyarországra akkreditált újságíróját is, ezzel nemzetközivé téve a sajtótájékoztatót.
Ha a meghívóba azt mondja, hogy olyan bizonyítékokat fog bemutatni, amitől megbukik Orbán, biztos, hogy a világ számos újságja küld oda munkatársat!
Én egyenlőre csak annyit látok, hogy a DK hívek mindent elhisznek bemondásra Gyurcsánynak, de még egy fikarcnyi bizonyítékot nem mutatott.
Folyik Gyurcsány sztárolása, hogy milyen ravasz, okos meg dörzsölt, de egyenlőre csak egy blöff látszódik! A szokásos nagyotmondás!
karma1
@Béla333: Belus, a pezsgot majd megisszuk, es hidd el, hogy azert, mert en itt elek, kokemenyen, azert nekem nem el otthon a csaladom, a barataim, - es meg sokan masok...:o)))
Tudom, hogy mikor kell odafigyelni a telefonbeszelgetesnel a vonalra, mert nem folyton hallgatjak le , viszont hallani lehet, ha valaki belezagyval - sajnos, erre a tapasztalatra meg a regi szep Kadar rendszerben tettem szert - de a modszerek azota sem valtoztak.
Ha teljesen el akarsz hulni, akkor nezz bele, hogy mi a mindenkori fougyesznek a jogkore, mit tehet (mindent), kinek felelos? (meg a nminiszterelnoknek sem!), es mennyi idore lehet megvalasztani.
Es akkor rajossz, hogy polt a nemzet piocaja, azzal a kulonbseggel, hogy a piocanak vab haszna, es ha megszivta magat verrel, szepen lefordul a delikvensrol - na polt az nem fog. Mert megteheti, elete vegeig ulhet a posztjan, es senkinek sem tartozik felelosseggel, nincs, aki felulbiralja az iteletet, illetve a cselekmenyeit.
Ennek az egy szemet g...cinek a kezeben fetreng az egesz orszag.
Gondolod, hogy ot BARKI, BARMIRE is kenyszeritheti???
Ambar igazad van: egy, a fejetol 10 centire levo stukker esetleg meggyozne a velemenye megvaltoztatasarol...
De addig?
karma1
@Béla333: Rossz nyomon jarsz, Kedves! Engem nem kell meggyoznie Gyurcsanynak, hogy nala van a bizonyitek, mert a pali agyilag 100-as, tehat tutira igaz, amit allit, es azt is tudom, hogy nem egy ongyilkos alkat a szo egyik ertelmeben sem, vagyis hirtelen felindulasbol nem fogja magat a padlason felakasztani a szarado ruhak koze, es politikailag sem lesz ongyilkos, az elete hatralevo reszet nem ohajtja moralis szamuzetesben leelni. Mert ha nem igaz, amit allit, akkor abba nemcsak o, de az egesz csaladja, gyerekei is belerokkannanak.
Nem azert akart o egy sajat partot alakitani, hogy aztan ki kelljen szallnia a politikabol.
De mindegy, ez nem is vita kerdese, - figyeld a sajtot, hidd el, mindenrol idoben fog ertesitest kapni a nep is, de utana mar lehet szamolni orban napjait, orait is a hivatalaban...
Béla333
@Equus: 11.49
Az autópályát nem kellett volna úgy említeni, mint ami Gyurcsány dicsősége lenne, hiszen az vagy 40%-os túlárazással folyt. Lopták a közpénzt, mint az állat!
Jobb lett volna ha felveszi a fizetését, de leállítja a közpénz lenyúlásokat!
Egyébként te hogy tudod, létezik még az a magyar állam befektetés Szumátrán, ahová még Gyurcsányék vitték annak idején a magyar adóforintjainkat?:

"Rafinált Ázsiai Kapcsolatok - 1.rész
"Hungarian companies to invest $4 billion in South Sumatra."
vastagbor.blog.hu/2010/03/25/rafinalt_azsiai_kapcsolatok_1_resz

Megvan még a pénzünk?
Manhattan
@karma1: Én úgy emlékszem, hogy Botka nem Gyurcsányozott, Orbán Szegedre érkezése előtt. Mi történhetett 4 fal között?
Béla333
@karma1: 12.15
Mindenképpen! Én örülnék, ha te nyernél és előkerülnének a Gyurcsány által meglebegtetett cáfolhatatlan bizonyítékok!
De ha nem, akkor meg felbontjuk a tiedet!
karma1
@Manhattan: Kedvesem, ez annyira vili: a 4 fal kozott, tanuk nelkul (esetleg egy valahol titokban forgo magnoszalag elott) annyit mondott a csuti pockos, hogyha Botka most elindul ellene, akkor sok tizmilliardot fog kapni Szeged, de esetleg o, botka is valamilyen formaban. Termeszetesen ez nem megvesztegetes, esetleg kilora torteno megvasarlas volna, hanem csak ugy...Kis felajanlas a varosnak. Es meg azzal is megmagyarazhatja, hogy veszelyes helyen van Szeged, aradnak a migrancsok millioi, koll az a kis penz,...:o)))) Ebbe SENKI nem tud belekotni...
Mondom, van az a penz, amiert korpasodik a feje,...:o))))
eugen4402
Most előre be kell mutatni a bizonyítékokat?
2010-ben, amikor a Nokiás dobozzal megtorpedózták a baloldal választási esélyeit, azt elhitte az egész közvélemény, a rendőrség, sőt a komplett igazságszolgáltatás is..? Igaz, most is elhiszik, hogy Soros le akarja bontani a kerítést. Itt a normális ember lesz az igazi hungarikum!
Aki Én
@Equus: 11:49 Ez igaz, de ettől még ez is bolond sajnos.
Hellcat
hozzátehette volna hogy ha van akkor meg a qrbán mondjom le.
Equus
@Béla333: 12.09 Miért nem 50%-os a túlárazás, esetleg éppen 100? Az kerekebb, mint a 40... és ha már az ember nagyot mond, akkkor mondjon valóban nagyot.
7 év alatt nem lehetett egy Ft-ot sem ráverni, de te bölcsebb vagy az összes fidiótától. Van vmi bizonyítékod is? Ha nincs, akkor ne járasd le magad!
Equus
@Aki Én: 13.16 Hát igen... ahelyett, h összelopott volna magának 300 milliárd Ft-ot és vett volna magának egy szigetet a Bahamákon és még magyarul is elfelejtene, helyettte itt keresi magának a bajt.
Lehet, h tényleg bolond vagy elvhű... mostani körülmények között a kettő ugyanaz.
Béla333
@Equus: 13.37
nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."
szaboria1
Botka vegye már észre, hogy így semmi esélye sem lesz sem neki sem a pártjának a győzelemre. Gyurcsány őt is meg alázná mint anno Orbánt egy vitában.
Equus
April Foley, mint tapasztalt diplomata azonnal ellenőriztette az állítás valószerűségét és miután azt több egymástól független forrás is megerősítette, tájékoztatta a külügyet.
El sem tudom képzelni, h tapasztalt diplomata létére fel sem merült volna benne, h a kijelentés nem egyéb, mint ködös utalás, ellenőrizhetetlen állítás vki részéről, aki szeretne figyelmet felkelteni, magát érdekessé, fontossá tenni vendéglátója szemében.
Ugye, te is így gondolod.
eugen4402
Én sajnálom Botkát. Ma még Soros, Simicska, Gyurcsány és Brüsszel van a céltáblákon, a szennymédia teljes tűzereje rájuk összpontosul, ő még csak mellékszereplő. Ám egy kis ízelítőt már kapott ő is, hogy mi vár rá, ha kilép az első vonalba: kezdésnek a sokmilliós Rolex-kollekció, a 20 milliós luxusterepjáró, meg az elsumákolt földbirtok... Egyik sincs a vagyonbevallásában feltüntetve...és a "közvádlóktól" senki nem kér
bizonyítékot. Mondom, hungarikum ez az ország...
Béla333
@Equus: 13.58
Nem gondolom, hogy most újra fel kellene idézni az autópálya építésekkel kapcsolatban a Népszabadságban és egyéb újságokban megjelent cikkeket, de pl. volt egy gyors számítás még valahol 2006 körül, akkor tartott a felülszámlázott rész valahol 380-400 milliárd Forintnál, ha jól emlékszem! Konkrét adatok jelentek meg pl. aszfalt kopó rétegek árairól, hogy hogyan drágult irreális mértékben?! Ami most megy pl. az úszó VB beruházásnál, ugyanaz ment korábban az autópályáknál! Ha akarod, privátban átküldök egy pár anyagot!
Equus
@Béla333: 14.21 Köszi, de nem kérem. Nekem elég az is, h a halottlátó budai vagy mi a nagy elszámoltatási nemzethy számonkérő nem talált kapaszkodót. Hozzá képest bármilyen sajtóértesülés csak találgatás, hiteltelen maszlag.
Béla333
@Equus: 14.31
Gondoltad, hogy Budai olyan ügyekben majd talál valamit, ahol a lopott pénzeket szétosztotta az MSZP a Fidesszel? Mert az autópálya felülszámlázások ilyen ügyek.
A sok másik mellett!
De ha te úgy tudsz nyugodtan aludni, hogy nem tudsz dolgokat, akkor jó éjt!
wagabund
..."Botka: Gyurcsánynak le kell mondania, ha nincs bizonyítéka"...

Botka már Gyurcsánnyal kel-fekszik, álmodik...
Gyuri Géderről
Botka népszerűsége csak addig tart, míg szapulja Gyurcsányt. Ha nekimegy a fidesznek, ráeresztik a fideszes csontrágó kutyákat, csak a rolex marad belőle.
CsipkeRózsa
@Béla333: A szoci kormány idején, az autópályákkal kapcsolatban én más írásokat is olvastam. Az itthoni m2 árakat olyan országok áraival hasonlították össze, ahol nem kellett aluljárókat, hidakat is építeni az autópályákon. Ahhoz képest, nyilván a miénk drágának tűnt.

A legfontosabb tényekről mindig hallgatsz, mégpedig arról, hogy akkor nem volt intézményesítve, törvény által megengedve a folyamatos lenyúlás, csalás, közbeszerzésekkel kapcsolatos eljárások, és amit még el lehet képzelni. Most minden területen, minden kis településen még a polgármesterek is mindent megengednek maguknak. Az emberekkel való bánásmódot ne is említsük.
Béla333
@CsipkeRózsa: 15.49
Nem tudom mit nevezel te intézményesített lenyúlásnak, szerintem ha a kormányzó párt miniszterelnöke tud a lenyúlásról, a felülszámlázásról, de nem tesz ez ellen semmit,
ha az így ellopott pénzt a kormánypárt azért elosztja az ellenzékkel, hogy mindez csendben maradjon, ne zajongjon senki és így sokszáz/ezer milliárdot lopnak el, az azért eléggé intézményesített lenyúlás, nem?
Mindjárt beidézek egy a sík magyar autópálya feltételeknél egy ici-picit nehezebb terepen épült autópálya díjat!
Béla333
@CsipkeRózsa: 15.49
Nézzünk talán egy horvát példát:

"1 km autópálya 326 millió forintért
Horvátországban, természtesen ...
Az A12 autópálya összesen 86 kilométer hosszú lesz, az ebből korábban már gyorsforgalmi útként megépített 23 kilométeres szakaszt szintén kétszer kétsávossá fejlesztik. A nettó 1171 millió kuna (mintegy 45 milliárd forint) költségű munkálatokat összesen 22 hónap alatt tervezik befejezni.

Vagyis: 63 km új autópálya és 23 km bővítés. 45 milliárdért. Vagyis minden egyes kilométer 523 millió forintba kerül.

Az A13-es sztráda Vrbovectől Belováron (Bjelovar) és Verőcén (Virovitica) áthaladva éri el a Barcs-Terezino Polje határátkelőt.
A szintén 22 hónap alatt elkészülő A13-as sztráda ugyancsak 86 kilométer hosszús lesz. A munkálatok teljes költsége nettó 729 millió kuna (mintegy 28 milliárd forint).

Vagyis: Itt már csak 323 millió forintba kerül 1 kilométer autópálya.

A határ másik oldalán, vagyis nálunk, az ugyanolyan környzetű és talajú M7-es szakaszok:
1, Balatonkeresztúr - Nagykanizsa
35 km, 62 milliárd forint -> 1 km 1770 millió forint. HATSZOROS (!!!) ár, bmeg!

2, Nagykanizsa - Becsehely
18 km, 35,9 milliárd -> 1 km 1994 millió forint.

3, Letenye - országhatár
1,1 km, 1098 millió forint"
vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert

Csak kérdezem: muszáj nekünk hülyének lennünk?
Equus
@Béla333: 14.36 Tudod, ez így vmi olyasféle, h "Hallotta már Juliska - én is úgy hallottam, ha más hazudik, hát hazudok én is -, h a Gyurcsány körül nincs minden rendben? Biztos így van, különben nem mondanák asztat... Csak kérdezze meg az Ilonkát. A múltkor a templonyban is mondták... valami nincs rendben, én mondom magának..."
CsipkeRózsa
@Béla333: Az anyagárakat és az egyéb szükséges hozzávalókat én szakmailag nem tudnám összehasonlítani, de gondolom, Te sem.
Pl. az sem mindegy, hogy Orbán bányából nagyobb távolságról szállítják e hozzávalókat.
Béla333
@Equus: 16.02
Nálad most az egyenesség mércéje lett a Budai Gyula?
Ha ő nem vizsgált olyan ügyeket, ahol mindkét fél lophatta a közöst, akkor ilyen ügyek nincsenek?
Érdekes hozzáállás!
Equus
@Béla333: 16.00 biztosan ülnek ezek a számok... aztán megnézted a szállítási, felvonulási költségeket az élőerővel, szintkülönbséggel, kisajátítási költségekkel, kanyarokkal, kereszteződésekkel, lehajtókkal úgy együtt? Nem értek hozzá, csak kérdezem.
Béla333
@CsipkeRózsa: 16.05
Azért hatszoros ár, mégsem nevezhető korrektnek, ha az ugyanolyan Horvátországival hasonlítod össze!
De nézz egy néhány adatot:
nol.hu/archivum/archiv-415128
„Öt év alatt több mint 850 milliárd forintot költött a magyar büdzsé autópályák építésére. Egyre több jel mutat arra, hogy az elkészült és az épülőfélben lévő gyorsforgalmi utak 250-300 milliárd forinttal olcsóbban is elkészülhettek volna. Kérdés: ki a felelős a gigantikus állami pazarlásért?”
A kivitelezők többnyire ugyanazokat az anyagokat - alapozó-, kötőanyagot, kopóréteget - használják fel, és hasonló technológiával építenek be. Ugyanolyan szalagkorlátot helyeznek el a munkálatok végén az úttest mellett, és ugyanúgy festik az útburkolat jeleit. Azt, hogy pontosan menynyiért, minden egyes árajánlat tartalmazza: a felhasznált anyagok egységárait, folyóméterre, köbméterre lebontva csak ki kell olvasni az állami megbízónak leadott táblázatból. Ezek az egységárak többnyire jó, ha tíz százalékkal térhetnek el egymástól - szakmailag indokolhatóan.
Aki tehát ismeri az árajánlatok részleteit, és valamelyest ért az útépítéshez - amit az állami oldal szakértőiről joggal feltételezhetünk -, aligha dől be annak az érvnek, amellyel hivatalosan fél évtizede magyarázzák a magas árakat: "az eltérő műszaki tartalomnak".
A kartellbotrányban érintett, 2002-es közbeszerzési eljárás egyik beruházása az M3-as Polgár-Görbeháza közötti szakaszának építése volt. Mint az árajánlat máig titkolt részleteiből kiderül, az aszfalt kopórétegének köbméterét itt több mint 75 ezer forintért adta el a magyar államnak a nyertes, ugyanaz a cég, amely három évvel később, 2005 végén, az M0-s továbbépítésében is szerepet kapott. A körgyűrű le- és felhajtóira - jelentős alapanyag-drágulást követően - a társaság információink szerint 38 ezer forintért számlázza ki ugyanazt az aszfaltot. "
Equus
@Béla333: 16.05 Nem bízol a pártatlan igazságszolgáltatásban? Te már mindenben összeesküvést látsz.
Béla333
@CsipkeRózsa: 16.05
Vagy egy másik:

nol.hu/archivum/archiv-415128
"Ezért a bizonyos "mZMA" felségjelű kopórétegért az elmúlt fél évtizedben éles versenyben kiosztott útberuházások során jellemzően 30-40 ezer forint közötti köbméterárat kértek a kivitelezők. Az autópályákon az egységár ezzel szemben 2002 tavasza óta 50 és 75 ezer forint között mozog.
Ez persze csak egyetlen tétel, hát nézzünk még néhányat: az útburkolat alaprétege az M3-ason 2002-ben köbméterenként 15 100 forintba, az M0-s fel- és lehajtóin - éles verseny után - 8250 forintba került, a bitumenes útalap a sztrádán 49 ezer, a körgyűrűn 31 ezer forint köbméterenként - minden esetben pontosan ugyanarról az anyagról van szó.
Az acél szalagkorlát az M3-ason folyóméterenként majd 11 700, az
M0-son - három évvel később, jelentős alapanyag-drágulást követően - 6500 forintért kerül a helyére. A burkolat festése 11 500 forintról 2005 decemberére 6300 forintra csökkent. "

Azt hiszem felesleges folytatni, a lenyúlás ugyanúgy ment, mint most mondjuk a Puskás stadionnál fog! Vagy az uszodánál! Sajnos!
Béla333
@Equus: 16.10
Miféle pártatlan igazságszolgáltatásról írogatsz?
Mikor volt ebben az országban olyan?
Mikor ítéltek el bármelyik politikust olyanért, amiért Pista bácsit meg Juci nénit elítélték?
Melyik politikust ítélték el mondjuk az olajszőkítési ügyekért, vagy bármilyen korrupciós ügyben? (Most ne gyere az egyszem Zuschlag ügyével, mert az is leállt egy bizonyos szintnél!)
Tehát te mikor láttál itt az elmúlt 27 évben pártatlan igazságszolgáltatást?
CsipkeRózsa
@Béla333: Te is (a bemásolt írásodban) hivatkozol alapanyag drágulásra, utána sorolod az aszfalt túlárazását. A kettő összefűgg. Ne felejtsd el, hogy az akkori években sokkal nagyobb volt az infláció, mint az orbáni évek óta.

A lenyúlás nem ment olyan mértékben, és főleg nem olyan szégyentelenül és kivizsgálás nélkül, következmények nélkül.
Béla333
@CsipkeRózsa: 16.21
Az alapanyag drágulást követően képesek voltak ugyanazt néhány év múlva vagy 50-70%-al olcsóbban adni!:
"az útburkolat alaprétege az M3-ason 2002-ben köbméterenként 15 100 forintba, az M0-s fel- és lehajtóin - éles verseny után - 8250 forintba került, a bitumenes útalap a sztrádán 49 ezer, a körgyűrűn 31 ezer forint köbméterenként - minden esetben pontosan ugyanarról az anyagról van szó. "
Itt annyi volt a km. ár szerintem, amennyibe bele kellett kalkulálni a visszaosztandó összeget!

A lenyúlás 40%-nál is nagyobb volt, erre fentebb idéztem be egy Wikileaks táviratot!
Ez bizony szégyentelen lenyúlás a javából, amit senki nem vizsgált ki és mindenféle következmény nélkül csinálták!
Ugyanolyan szégyentelen közpénz lenyúlás volt ez is, mint a mai uszoda építés pofátlan lenyúlásai!
Béla333
Most este nyilatkozta Gyurcsány, hogy "megteszek mindent, hogy nálam legyenek a papírok"!
Tehát még semmi nincs, csak a kamuzás!
Elég égő!
relatív
Ezt a botkát jól kitalálta a regnáló, mindenféle marhasággal elszédítette, majd biztatta a jelöltségre.

sajnos az Mszp már másodszor fut bele az utcájába... majd botka IS lesz - végül - mint a korábbi KE- jelölt, miniszteri serteperte...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.