A fogszuvasodás megelőzése kiemelkedően fontos, nemcsak azért, mert egyre divatosabbak a hófehér fogak, hanem mert a lyukas fogak további egészségügyi problémákat okozhatnak, és akkor még nem is beszéltünk az életminőség romlásáról. A fogszuvasodás népbetegség – amelynek kialakulása számos tényezőre vezethető vissza. Ilyenek például: a helytelen táplálkozás a szájhigiénia hiánya öröklött tulajdonság életkori sajátosság stb. A fogszuvasodás kialakulásában nagy szerepet játszanak száj baktériumai. Ha szénhidrátot (cukrot és keményítőt) tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk, például: pékáru gabonafélék, gyümölcsök sütemények édességek és nem mosunk fogat, akkor kitűnő táptalajt biztosítunk a szájban élő baktériumoknak, amelyek megemésztik ezeket az élelmiszereket, és savakká alakítják azokat. A baktériumok, a savak, az élelmiszer-maradványok és a nyál kombinációjából jön létre a fogakra tapadt plakk. A plakkban levő savak feloldják a fogak zománcfelületét,...

Forrás: implantcorner.hu
Feltöltő: antikaotika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.