A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. április 13. és 26. között felvett közvélemény-kutatásának eredményei szerint januári, sőt, tavaly októberi mérésükhöz képest is alig történt statisztikailag mérhető elmozdulás a pártok támogatottságában.

A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 32-33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is

minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak.

A pártválasztók körében a januári 52 százalékot követően áprilisban 51 százalékot ért el a Fidesz-KNDP, így továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt – írták.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el.

Az 1002 felnőtt személyes megkérdezésén alapuló, reprezentatív felmérés eredményei szerint a többi ellenzéki párt támogatottsága is változatlan statisztikai értelemben. A teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció januárban négy, áprilisban öt százalékon, az LMP mindkét hónapban három, az Együtt pedig egy százalékon állt, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az egy százalékot. A pártválasztók körében a DK januárban hat, áprilisban nyolc százalékot ért el, az LMP mindkét hónapban négy százalékot, az Együtt januárban két százalékot, áprilisban egy százalékot, a PM pedig a januári szűk egy százalék után áprilisra már nem éri el az egyszázalékos népszerűséget.

Új pártként a Tárki most először mérte a Momentumot, amely a teljes népességen belül egy százalékkal, a pártválasztók körében pedig két százalékkal debütált.

A közlemény szerint az elmúlt negyedévben még a pártot nem választók aránya sem változott: januárban és áprilisban is egyaránt a választók bő harmada, 35-36 százaléka nem tudott választani a jelenlegi pártkínálatból, vagy nem nevezte meg választott pártját.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Tárki: minden harmadik választó a Fideszre szavazna.

Romániában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@verőce21: Az ilyen politikai szűzkurvák, meg legjobb ha befogják a pofájukat, a csúti cigány haverjukkal együtt.
herczeg0210
Akkor ez rohadtul egyharmad! Messze van a kétharmadtól!!!
evacica
Hát akinek ép esze van az biztos nem szavaz erre a hazug tolvaj bandára, akik a csillagokat is lehazudják és a holdat is ellopnák ha elérnék!
kukac50
Aki félre van tájékoztatva vagy beveszi a sok Fideszes hazugságot csak az szavaz a Fideszre. Minden normálisan gondolkodó ember más pártra fog szavazni.
Eladott Ország
Az ilyen "Társadalomkutatási" LÓFASZ Intézeteknek, a Századvég(bél)nek meg a többi közpénzen fenntartott fideszes szarházi intézeteknek, médiáknak, nem kell elszámolni, a közpénzzel csak a civil szervezeteknek. Pedig az ilyen közpénzen fenntartott "intézetek" hazugságokat, fidesz propagandát gyártanak.
nusika
"minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak.""- szomorú, hogy ennyi tájékozatlan és egyoldalú ember van. Nem tudom elképzelni, hogy nem olvasnak vagy nem néznek mást, csak az orbáni direktivákat halgatják! ...vagy ennyire élvezik ezt a lopás stílust? ...ezek nem járnak orvosnál? ...ezeknek nincs iskoláskorú gyerekei, unokái ? ...még sorolhatnám ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.