Mint megírtuk, új adóval sújtanák a kutyatartókat, a törvényjavaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be.

Az új törvény hatályba lépésével „ebrendészeti hozzájárulást” vethet ki kutyánként a tartási hely szerint illetékes önkormányzat. Ez „ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot”.

A kutyások körében óriási a felháborodás, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete jövő hét végén a Parlament előtt fog tüntetni a sarc ellen.

Jövő hét végére tüntetést szervezünk a Parlament elé, annak érdekében, hogy mielőtt az Országgyűlés május 16-án megszavazná az állatoknak hátrányos törvénymódosító javaslatát, nyomást gyakoroljunk a döntéshozókra és megmutassuk nekik, hogy milyen sokan vagyunk állatvédők, állatbarátok

 - írták Facebookon.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Semjéntartási adó is kellene. Ritka állat tartása miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Nem normálisak!!! Szegény kutyákat még rosszabb helyzetbe hozzák. Aki szereti a kutyát azt büntetik?
Béla333
És még ők vannak az adóemelés ellen?

"A Fidesz elutasítja az adóemelést, olyan törvényeket akar, amelyek a magyar emberek adóterhelését csökkentik – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője Halász Jánossal közösen tartott keddi sajtótájékoztatóján."
www.fidesz.hu/hirek/2017-03-21/a-fidesz-elutasitja-az-adoemelest/

Hazudnak ha fekszenek, hazudnak, ha kelnek, hazudnak, ha álmodnak, egyszerűen csak hazudni tudnak!
GeoCravker
Semjéntartási adó is kellene. Ritka állat tartása miatt.
Rózsika Hatházi
Idéznem kell az "Apa zenél" refrénjét, miszerint: b@szódjál meg kdnp, s külön semjénzsót!
Maxipocak
Röviden: Semjén miért nem aknamezőn tanultál meg járni???
namihami
No, azért előrebocsájtva, én is szeretem a kutyákat és nekem is volt kutyám.
De, a nagy kutyaszeretet nem kéne, hogy annak rovására menjen, hogy a ház előtti füves sávot a nagy ""kutyabarátok"" rendszeresen kutya-wc-ként üzemeltessék. Kérdezzétek meg akár a háztulajdonost, akár a parkok és terek füvének gondozóit, hogy milyen szakkifejezésekre képesek ragadtatni magukat, midőn a munka végeztével térdig szaros a ruhájuk.
Mert a tisztelt ebgazdik elenyésző százaléka hajlandó arra, hogy kedvence ""aknáit"" a ma már sok helyen található vagy magával vitt zacskóba összeszedje.
Nem tudom, mi lesz ennek a pénznek a sorsa, de néhány jól elhelyezett és kellő mértékű (összegben kifejezett) büntetés nem lenne haszontalan a fenti gazdák részére sem. Mert nem a kutya a hibás, az csak egy állat. De sokszor a gazdi is. Sőt néha még nagyobb is, mint a kedvence.
petike
@namihami: De az adót helyesled. Vagy miről beszélsz?
namihami
@petike: Az az adó felhasználásától függ. mert, ha mondjuk a környezet (lásd kutyaszaros) tisztítására használják, akkor igenis hasznos a célja. Ha már a gazdik nagy többségének derogál a feladat.
Persze, én is tudom, hogy minden másra fog elmenni a fenti cél helyett. És akkor valóban csak a sarcolás a célja. Vagy a cél a minél kutyaszarosabb terek, utcák és főleg a játszótéri homokozók elérése? Mert akkor igenis helyeslem, hogy -esetleg- a zsebén keresztül próbáljuk a tulajdonost rendre szoktatni.
Eriksson
@namihami: Szerinted lehetne kategorizálni az ebadót? Amelyik gazdi összeszedi a kutyakakit, az mentesüljön alóla, amelyik nem, az duplán fizessen?
És amelyik házőrző még sosem volt utcán, azzal mi legyen?
Eriksson
Mint kiderült, nem lesz kutyaadó, ez is csak egy közvélemény kutató teszt volt.
colibri
Jól teszik. Menjenek ki az utcára és fejezzék ki a véleményüket a nem szünő, hülyébbnél hülyébb ötletelésükről. A kdnp már kezd az agyamra menni, főrtelmesek ezek az állítólagos keresztény politikusok! Semmilyenzsoltot meg szeretném tojással megdobálni, ahányszor csak látom! Szerencséje, hogy csak képernyőről látom!
Ludmilla
@Eriksson: majd 2018 után,ha nyernek,a kútadóval együtt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.