Az értelmi fogyatékkal élők jogaival foglalkozó Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) nevű nemzetközi civilszervezet szerdán hozta nyilvánosságra azt a jelenést, miszerint a gödi Topház Speciális Otthon több lakóját - gyerekeket, felnőtteket egyaránt - bántalmazták, sokukat lekötözték vagy vasrácsos ágyakban tartották, illetve a szervezet beszámolója szerint többen szemmel láthatóan alultápláltak voltak. A Balog helyett tárgyaló államtitkár kész együttműködni a súlyos állításokat megfogalmazó szervezettel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tárgyalni, egyeztetni? A bemutatott helyzet után? Már régesrégen intézkedni kellene, nem pofázni róla.
A baj az, hogy az EU által utalt pénz már régen a család számláján van, másik pedig az Istennek se akar érkezni. Bár az is az előzőleg utalt Euro sorsára kerülne.
karma1
Ha elment volna, akkor is csak egy fovel tobben lettek volna a targyalason...
Nem fog tortenni semmi sem, mert szerencsetlen, magatehetetlen betegekrol van szo, akik nem tudjak a sajat erdekukben felemelni a szavukat.
Magyarorszagon az emberek jo resze a sajat igazaert sem tud kiallni, nem hogy masokert... Sajnos, nem sok jot josolok a godi intezetnek - es nem en vagyok a veszmadar, csak ez a helyzet. Erre penzt kellene kolteni, jol megfizetni az apoloszemelyzetet, akik sokszor a testi epseguket kockaztatjak munkajuk soran.
kisrigó
@karma1: Az volt az első reakciójuk, hogy "pont ezeket akarjuk megszüntetni!" Mikor? Lapítanak, mint az a bizonyos a fűben! Nem az a reakció, hogy ki ezért a felelős, hanem megvárják, amig kimúlnak ezek a szerencsétlenek! Amúgy sem tudnak panaszkodni sem az ápoltak, sem a hozzátartozók, már ha vannak még egyáltalán! Gyalázat!
karma1
@kisrigó: Ebben is oroszorszagot masoljak, ahol az egesz vilag tudott arrol, hogy mire hasznaltak a mentalhygienes otthonokat.
Itt ugyan nem politikaiakrol, hanem valoban beteg emberekrol van szo, de orbannak teljesen mindegy: ellenzeki, beteg, nyugdijas, cigany, homoszexualis - HA nem fideszes valamilyen modon, akkor a mai magyar tarsadalomban nincs helye, nem hoz hasznot, tehat leirhato valamint ha nem akar magatol elhullani, akkor felsegitjuk a szikla tetejere a kerekessze'ke't. Gusztustalan allatokbol all az egesz kormany, foleg a partkoalicio.
Nincs bennuk semmi emberi erzes, szolidaritas: ha nem hoznak penzt, akkor nepellensegek. Ennyi.
Cicamama55
Esetleg valamelyik soros alapítvány segítsen?!
silber13
Balog a szemforgató beszariság mintapéldánya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.