A túlterhelt budapesti sürgősségi osztályon több mint 5 órába telt, amíg a férfi EKG-ra került, pedig korábban egyszer már újra kellett indítani a szívét.

Egy fővárosi kórházban több mint 12 órán át várakoztattak egy 56 éves szívbeteg férfit, akit rosszullét miatt, szívroham gyanújával utalt be a háziorvosa. Az idő nagy részét folyosón üldögéléssel töltötte – adta hírül a pénteki Blikk. A férfi szívét egyszer már újraindították, és katéteres beavatkozáson is átesett már,a kórházban mégis több mint 5 órába telt, mire EKG-ra kötötték,és kiderült, hogy nincs életveszélyben. Délelőtt 11 óra 15 perckor érkezett, este 11 múlt 23 perccel, mire kiengedték. Három óra várakozás után hívták be először, de csak annyit közöltek vele, hogy most nem tudnak vele foglalkozni, mert nincs orvos a közelben.

Fél 5-kor következett az EKG és a vérvétel, majd elküldték tüdőröntgenre. Ott éppen takarítás folyt, azt kellett kivárni. Este 6 órakor újabb vérvétel jött, majd újabb 5 óra repült el, mire közölték vele, hogy hamarosan megkapja a zárójelentését és távozhat.

A páciens, Kiss Péter azt mondta, egyszer már újraindították a szívét, ezért ijedt meg nagyon az újabb szívtáji szorítástól.

„Több mint 12 órát töltöttem el odabent úgy, hogy nem tudtam, nagy-e a baj, megoperálnak-e, vagy ezúttal megúszom”

– fogalmazott.

A kórház közölte: a sürgősségi osztályra saját lábán érkező beteg állapotát felmérték, és az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Mint írták, a szóban forgó intézmény az ország legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, ezért igencsak túlterhelt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Még jó hogy nem zavarták el avval a kifogással hogy zaklatja az orvosokat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Vártak, hátha a természet elvégzi a szelekciót!!!
Tetű pléh bános MEGFOGSZ DÖGLENI RETTENTŐ KÍNOK KÖZEPETTE!!!
dr. prédikátor
Még jó hogy nem zavarták el avval a kifogással hogy zaklatja az orvosokat!!!
Kookas
@dr. prédikátor: ha bele gondolunk akkor minden beteg zaklatja az orvosokat mert munkára invitálja a kedves orvosokat.
elnyomott
@dr. prédikátor: Aljas és cinikus vagy.
Köszönet az orvosoknak, akik még itt dolgoznak és nem mentek külföldre. Köszönet minden egészségügyi dolgozónak, aki még dolgozik, hogy nem néz más hivatás után.
És átok a kormányra.
elnyomott
@Kookas: Neked meg ugyanazt, mint fentebb prédikátornak!
dr. prédikátor
@elnyomott: Majd ha a te szívbeteg hozzátartozódat is így látják el akkor mi lesz a véleményed???De tudod mit??? Mutatom neked!!!
elnyomott
@dr. prédikátor: Fel lennék háborodva, de nem az orvosokra, hanem a körülményre.
Átok a kormányra!
Kookas
@elnyomott: ha valaki dolgozik az ne öt óra múltával találjon rá a munkájára.ja és én is látogatom az egézségügyi intézményeket és csak úgy muszájból szóval velem is meg történtek hasonló dolgok.
elnyomott
@Kookas: Csakhogy az orvos emberrel dolgozik és ha van hatvan beteg, bizony el kell dönteni, hogy milyen sorrendben tegye. Vagy te választanád ki, hogy ki mikor?
Lennél a helyében?
Kookas
@elnyomott: ha már a sorrendről írsz az időpontra megjelenek és nem sikerül bejutnom csak 1-4 óra múlva akkor hogy is van ez és az a 60 beteg az mese.
elnyomott
@Kookas: Elmész te, ahova gondolom. Cinikus vagy és felületes.
Kookas
@elnyomott: és miért is felületes mert járogatok az eü be és ezek megtörténnek mindig velem majd ha te is ott üdögélsz 1-2 órát az időpontod ellenére akkor lehet hogy máshogy látod majd.
elnyomott
@Kookas: Akkor sem látom másként: átok azokra, akik miatt ez van!
verőce21
Válogatott egészségügyi rémtörténeteket lehet olvasni itt.
Nem tudom elhinni ezeket a híreket. Én még tíz percnél többet nemigen várakoztam sohasem orvosnál. (Érkezni igaz, tudni kell. ) :)
Desischado
Íme a magyar egészségügy! Hogy rohadnának meg a kormány tagjai elevenen, orbánnal az élen!
Eriksson
@Desischado: Csillagom. Nem a kormány ossza a sorszámot és nem Orbán rendel.
Sorrend pedig mindig is volt és lesz is. Nem fogják az előtted lévőket hazazavarni, mert TE megérkeztél.
kukac50
@verőce21: Szerencsés vagy! A szomszédom 8 ,20- ra kapott időpontot délután kettőkor végzett.8-kor már ott volt. kevés az orvos, az asszisztens két hely között szalad dolgozni olyan kevesen vannak. Vagy orvos nincs vagy asszisztens.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.