A helyiek elmondása szerint a túrricsei (főleg roma) közmunkások béréből gazdagodott meg a 700 fős település polgármestere. Az esettel a Hír TV Célpont című műsora foglalkozott.

A megszólalók arról számoltak be, hogy Garda Endre polgármester pályázati pénzből nyitott egy saját, de szövetkezeti szociális boltoknak nevezett üzletet. A közmunkások fizetésüknek csak a töredékét kapták kézhez, a pénz 90-95 százalékát úgynevezett jegyrendszeren keresztül adták nekik. Amit levásárolhattak a polgármester boltjában. 

Nekem 80 ezer 300 forint volt ugye a fizetésem. Én ebből max, amit kézhez kaptam 5 ezer, 3 ezer forint, volt

– panaszolja Kóczé Veronika.

A fizetés az úgy működött, hogy hát borítékot azt soha nem láttunk. Hanem csak rá volt írva a nevünk a borítékra, mikor Rácz Viktorné, aki adta a fizetésünket aláíratta velünk a bérjegyzéket, ketté tépte a borítékot és eldobta. Úgyhogy a fizetésünk ez már utána 2016-ban végig ez így működött, hogy pénzt nem láttunk

- hallható a riportban.

Miután a helyiek fellázadtak, idén januárban eltörölték a sajátos jegyrendszert. 

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezt meg lehet csinálni bűntetlenül ebben a szarházi fidesz banda uralta országban. Se rendőrség se ügyészség. Felháborító pofátlanság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nekünk az éves munkánkat a fideszes fenntartó egy vásárlási utalvánnyal köszönte meg. Csakhogy az utalványt kizárólag a mienknél kisebb szomszéd város egyetlen üzletében lehetett volna elkölteni és csak ha új kerékpárt veszünk. Mondanom sem kell hogy a köszönetük azonnal a kukában landolt.
Equus
Mi a bánatos fasznak kell egy 700 lelkes településnek polgármester?
Eladott Ország
Ezt meg lehet csinálni bűntetlenül ebben a szarházi fidesz banda uralta országban. Se rendőrség se ügyészség. Felháborító pofátlanság.
Eladott Ország
Ha valaki azt hiszi, ez egy elszigetelt eset, azt hiszem, mélységesen téved. Ez a szabály. A szabály követésébe meg már az sem fér bele, hogy a törvényesség látszatát fenntartsák. Hogy legalább ne költözzön bele, ha már úgyis rátette a kezét. Valami egészen szürreális kép ez is a korrupció nevű betegségben szenvedő, erkölcstelen vezetők, politikusok mindennapi ténykedéseiről, de legalább annyira az őket hatalmon tartó tömegek zsibbadt közönyéről. És nem az a tragédia, hogy a Polt Péter elsikálóművész által irányított független magyar ügyészség ingerküszöbéig sem jutnak el ezek az ügyek, hanem az, hogy egy Stockholm­szindrómás – az öntudatos, felelős polgári létezéstől fényévekre vegetáló ország évtizedeken át szavaz bizalmat ugyanazoknak a Döbrögiknek.
picike1
gondolom ugy számoltak ahogy akartak az embereknek ez nem becsületes ügy ,hanem büntetendő cselekmény . mit müvelnek a jogállamban egyesek
micfild
@Eladott Ország: Mert nincs más akire szavazhatnának.
Tele az ország - főleg keleti része - ilyen elszegényedett zsákfalukkal. Ők a helyi kiskirályok akik bármit megtehetnek..
és elhitetik a falu népével hogy még ez sem lesz ha nem ő a polgi.
és senki nem mer ellenük fellépni mert fél hogy úgy jár mint Váradi András.
Attól tartok hogy ha ezek az emberek megelégelik a földesurat és az ő rabszolgatartását fellázadnak és felkoncolják a kiskirályt családostól... aminek csak azért nincs értelme mert a varangykirály azonnal szükségállapot vezetne be- tartva egy polgárháborútól. Akkor pedig már tényleg csak a polgárháború lesz a megoldás...
quadrocopter
Ez a cselekmény vegytiszta hivatali visszaélés! Csaxólok! Feljelentés?
coni
Valójában csak próbamenet volt mielőtt bevezetik az egész országban.
justhpeter
@coni: Még egyet nyer Orbán és bevezeti, csak Mészárosé lesz a bolt is.
kukac50
Fideszes tolvaj banda csinálhat ilyent büntetlenül.
picike1
@justhpeter: ugyan már mit irsz te is ?
division
"Nekem 80 ezer 300 forint volt ugye a fizetésem. Én ebből max, amit kézhez kaptam 5 ezer, 3 ezer forint, volt"
Ezt a baromságot szerintem itt kellene abbahagyni. Vajon hogyan lehet hogy mégsem fagytál meg a télen, Veronika?
F_Viktor
Nincs min csodalkozni.
Mikor azt latjak a kis-kegyencek, hogy a felso vezetes buntetlenul, allami szinten, maffia modszerekkel szetlopjak az orszagot, a lakossag re'tegeit megalazzak, akkor ok is felhatalmazva erzik magukat, hogy sajat kis szemetdombjukon a vezerukhoz hasonloan banjanak (el) a kiszolgaltatott emberekkel.
Equus
@F_Viktor: 21.54 Normálisan:
Megállít a rendőr:
-Uram, önnek nem volt bekapcsolva a biztosági öve.
- Elnézést biztos úr, csak a szomszéd utcába akarok átmenni.
- Azért csak kapcsolja be, jó utat.
Magyaroschan:
- Jó napot. Gépjárműellenőrzés. Jogosítvány, forgalmi. Szálljon ki a kocsiból, mutassa a csomagtartót. ... ahham... nem volt bekapcsolva a biztonsági öve.
- Uram, csak a szomszéd utácba akartam átmenni.
-Hát persze... feljelentem a közúti közlekedés szabályai megsértése miatt. Elismeri a szabálysértést? Itt írja alá. Elmehet.
Reakció legközelebb:
- Jó napot. Gépjárműellenőrzés. Jogosítvány, forgalmi. Nem volt bekpacsolva a biztonsági öve.
- Rosszul látta, biztos úr be volt kapcsolva, de láttam, h leintenek, ezért kikapcsoltam, mert az okmányaim a kesztyűtartóban vannak.
- Nem volt bekpacsolva.
- Be volt kapcsolva. Fényképe van róla?
- Nincs, de láttam, h nem volt bekapcsolva.
- ahham... Biztos úr 12 ember látta, h be volt kapcsolva, mikor maga megállított.
- De nincs itt senki.
- Majd lesz, ha feljelentene...

Vmi ilyesmi...
quadrocopter
@micfild: Ez az a helyzet, amit a helytartó nehezen magyarázna ki, tehát érdemesnek látszik.
human
@Equus: A szomszéd motorral már éppen haza ért, mikor megállt mellette egy rendőr autó és érdeklődtek egy helyi lakos után. Miután megkapták az infót tovább hajtottak, de visszafordultak és megbüntették a szomszédot, mert nem volt rajta bukósisak. :/
qxy
Oda menni és meg verni a polgár Jenőt. ennyi. Hat hét polgár Jenő agyusztálása után szerintem lenne egy kis písz a seggbe hogy " nehogymáengem is meg verjenek nem?
Equus
@human: ungarische Volkspolizei... szolgálunk és védünk... :(
Borsodi
Okosabbaknak nem a nevén van a bolt csak dől a lé,talán ezért nincs Putnokon Tescó pedig jó lenne.
Eladott Ország
@Borsodi: Putnokon is fideszes Döbrögi van, aki így többet tud lenyúlni, nevezetesen Tamás Barnabás. Őt is lassan már könnyebb lesz átugorni, mint megkerülni. Miskolc polgármestere dettó. Demeter Ervin BAZ - Megyei fideszes kormánymegbízotti főszar (szervilis seggfej) meg vezeti az osztályharcot a néphülyítéssel. A bűnszervezet összeállt és a javaidat akarják.
Borsodi
Jól mondod,csak nem értem,hogy ezeknek az embereknek mért van tej hatalmuk.Az biztos,hogy Putnok is olyan szar mint Ózd igaz itt a polgármester normális de a város haldoklik,aki teheti menekül.
Eladott Ország
@Borsodi: Mert nálunk elsősorban a politika mozgatja a gazdaságot. Nyugaton nem teljesen.
kisrigó
Ebbe a faluba persze nem ment el a fényestekin(tetű)! Lett volna mit megnézni! Igaz, hogy ezt is pozitívumként adta volna elő biztosan.
yazo64
Ezt miért nem teperi a földre a tek, miközben kőművesdekoltázst villant a susogó melegítőalsóból?
evacica
Na erre büszke lehet a fidesz, ugyan úgy mint Bayer senkire. Egy tisztességes pártból az ilyeneket úgy rúgják ki mint macskát sza...ni Na de fejétől bűzlik a hal!
egyvandor
@coni: Ezt a próbamenetet már elsütötte pénztároslőrinc Felcsúton.
Gyuri Géderről
Időszerű lenne, ha a szél szárítaná a talpát.
Csak azt nem értem, az a sok f...sz miért választotta meg, miért nem húzták fel az első fára?
A fityisz állam úgy sem segít rajtuk.
adrenalink
@division: A "Hír TV Célpont"-on keresgélve láthatsz még különb dolgokat is...
division
@adrenalink: Nagyot változott a Hír tv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.