Orbán Viktor és csapata egy újabb klasszikussal ajándékozta meg a nemzetet: “Nemzeti Konzultáció Bözsi nénivel” a videó címe, melyben Orbán Viktor beugrik Nagygécre Bözsi nénihez. Jelenleg 6 lakosa van. Nagygécen villany van ugyan – de se vezetékes víz, se csatorna, se gáz. Nincs vasút, nincs busz. Viszont van nekik Emlékparkjuk. 562 millió forintból. Európai Uniós forrásból. Ennek az ötletgazdája Bayer Zsolt volt. Nagygéci Emlékpark Megmaradás Háza – Magyarság Háza Kilátótorony Látogatóközpont: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első 4D mozijának, amelyben dübörgő hanghatások mellett egyszerre kilenc látogató tapasztalhatja meg a különleges térhatás élményét. Bözsi nénit nem kérdezték meg, hogy mit szeretne, vezetékes vizet a XXI. században az Európai Unióban, vagy emlékhelyet …

Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@lampa laz: "A disznó ott maradt?" Nem. A disznót hazavitte a TEK.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kiscsillag66
@Horizont: Olvasom a cikket és nem akarok hinni a szememnek!!! Tényleg megáll az ember esze. Mindenre van itt pénz, csak a kórházakra és az oktatásra nincs. Az emlékparkba meg készítsenek egy szép szobrot az ötletadó emlékére.
quadrocopter
Bayer-Buzeráns Zsolt ismét kitett magáért, hogy b***ná agyon az ipariáram!
lampa laz
"Nagygécen villany van ugyan – de se vezetékes víz, se csatorna, se gáz. "

Bözsi mama, azt azé elárulhattad volna, h a p***ba zuhanyozol, ha nincs vezetékes víz ebbe a híres faluba? Vagy csak diszletként raktákbe a kamrába vic(c)tor kedvéért? Azok a műanyag ablakok sem semmik, arról meg nem húzták le a védőfóliát, nehogy megsérüljön a kibontásnál, mert az is csak díszlet volt. A virágcsokor legalább élő volt? Gondolom távozásukkal együtt minden dekorációt elvittek. A disznó ott maradt?
justhpeter
@lampa laz: "A disznó ott maradt?" Nem. A disznót hazavitte a TEK.
papa.49
A spiné sötétsége az eget veri, az biztos!!!
Pálinkafőző Rézüst
Ezt a bayerizét idézem szó szerint, lám,visszahull reájuk: "...a kurva anyátok.."
lampa laz
@justhpeter: én a "Mazsolára" gondoltam, nem arra a hazudós kövér disznóra, amelyik azt mondta Bözsi néninek, h fölemeli a nyugdíját, pedig ha tudná szegény, h azt törvény írja elő ki is seprűzi a házból.
Pálinkafőző Rézüst
@lampa laz: le volt ez szervezve rendesen. :) Arra azért nagyon ügyeltek, hogy a néne csak feleakkora legyen, mint a spermaszökevény...:)))))))
simmering73
Ha lopni kell ez a nagygeczi bajer se megy a szomszédba tanácsért.
lampa laz
@Horizont: Valaki az igazságról is készíthetne egy videót, h bemutassa mekkora a különbség a valóság és a hazugság között. Bár mi tisztában vagyunk vele, de van aki ezt simán bekajálja, mert eszébe sem jut a részletekre figyelni.
CsipkeRózsa
Már Bayer Zsolt is kiélheti játékszenvedélyét a mi pénzünkből?

Ennyi pénz még ahhoz sem kellett volna, hogy a víz-csatorna bevezetést megoldják.

A Bözsi néni féle videó nem kizárólag itthoni felhasználásra készült, ott volt a felirat angolul. Gondolom, jó kormány melletti reklámnak hat ott, ahol nem ismerik Orbánt.
CsipkeRózsa
Ki és milyen pénzből fogja fenntartani és üzemeltetni ezeket a létesítményeket?
desert
@kiscsillag66: Meg az orbán részére is... az emlékpark neve már majdnem stimmel, csak az ékezetet kell leszedni az "é" betűről.
glorianna
Nagyon úgy néz ki, hogy a "Bözsi nénik" be vannak oltva racionális gondolkodás ellen. Ennél hiábavalóbb "emlékművet" nem láttam, ízléstelenebbet se sokat.
A "látványzuhanyzó" meg egyenesen felháborító - vajon mit ígérhettek ennek a nyomorult Bözsi néninek, hogy részt vegyen ebben a komédiában? És vajon mennyit tartottak be az ígéretekből?
lampa laz
@Horizont: Minden videó ami erről az elmeroggyantról készül angol feliratos.
Qrva szomorú, h orbánvoodban ilyen uszkárdíjas filmeket kell forgatni az igazság elfedésére.
kiscsillag66
@desert: Már nem is tudok ezekhez mit szólni. Mindig azt hiszem, hogy már nincs lejjebb. De sajnos, van.
kiscsillag66
@Horizont: Tudod, itt mindenre van pénz, csak arra nincs, amire tényleg kellene. Üres stadionokat épít! Én beengedném oda a hajléktalanokat, hogy ne az utcán legyenek. A fű is fűthető!
eugen4402
Most majd Bözsi néni házfalára lehet 400 millióért elhelyezni egy márványtáblát, azzal a szöveggel, hogy "2017. májusában itt járt a Legnagyobb (új)Magyar, és előre köszönt a sertéseknek, mert képzeletben éppen frakcióülésre álmodta magát."
karma1
@lampa laz: 18.44-re: b+... Es GAZREZSO is van!...Lehidalok...
Megneztem ezt a borzalmat, ezt a stilustalansagot - akar makovecz, akar nem - ezek a temetoszeruen elhelyezett valamilyen szurke izek... Hat rettenetes... Pont ugy nez ki, mint az utcai szelektiv szemetgyujto kuka...Ezt en nem hiszem el...De a lenyeg, hogy a ME megigerte az emelest, meg azt is, ha erre jar, majd beugrik...
F_Viktor
A kerdes, mennyi penz maradt magan-zsebben az 562 milliobol?
Masik kerdes, hogy az EU-tol kapott, felzarkoztatasra szant 562 millio mennyiben szolgalta a kituzott celt?
Ezzel a latvanyparkkal (?), kilatoval hany ev mulva eri utol az orszag (no nem Ausztriat, mar nem ez a kerdes!) eletszinvonalban, gazdasagilag Szlovakiat?
qxy
Na nem volt az annyi, csak hát kellett egy összeget mondani .na meg neve van a gyereknek. Ennyi kellett . erre .
eszegfu
Mondjuk én azt sem értem, hogy az 1970-es árviz elmosta az egész falut, az ujjáépitéshez nem adtak ki engedélyeket -- mivel ártérben van a település --, akkor az emlékparkot meg felépithették?! Gondolom Bözsi néni nem gátőr, igy talán észre sem veszi, ha emelkedik a viz szintje... meg ugy általában: ki nyirja a füvet, ki szedi össze a 6000 látogató után a szemetet, ki őrzi az "objektumot", meg ki "védekezik", ha jön az ár?!
papa.49
@F_Viktor: Szlovákiát is SEMMIKOR, ha marad ez a csapat!!!
F_Viktor
@papa.49: Ezt mi regota latjuk es tudjuk, a kerdes, mikor do:bbenek ra a hazaarulo szekertoloik?
nemkati
Nem rajongok Makoveczért, de azt kizártnak tartom, hogy a semmi közepére, egy árterületre, ahol már egy egész falu elpusztult, kilátót álmodott volna.
Hányezer milliárd is ment pocsékba, kárba, és egy parazita sereg zsebébe? Bözsi néni föl se tudná fogni, még ha egy csöpp esze volna is.
papa.49
@F_Viktor: Amíg a ,,lé,, folyik nekik addig biztos nem, ha viszont elapad a pénzfolyam, ők lesznek a ,,belülről támadók,, ismerős már ez nekem néhány gengszterváltás után már tudja az ember mire számíthat!!!
F_Viktor
@papa.49: En a nyajra, a mindig, minden korulmenyek, hirek, tapasztalatok ellenere orbanra es a fityeszre szavazo hazaarulo bunseged bandara gondoltam.
Lepényleső
Papíron ennyi az ára,Berlin belvárosába?
Pálinkafőző Rézüst
Hol van innen a rühes veőczei??? Ja ez igazából kettő... :))))) de egyik sem vitézkedik itt...:::
wagabund
@nemkati: Bözsi néni boldog ember...mert amiről nem tud, az nem fáj neki.
Eladott Ország
"Ahol egyetlen templom és négy temető árulkodik arról, hogy itt valaha emberek éltek, de ahol ma már nem születnek emberek. Ez az állapot a Szamos öröksége, amely 1970. május 13-­án megpróbálta elmosni Nagygécet a Föld színéről. Itt lakik Bözsi néni, akinek határmenti
magányát (valószínűleg egy jó kis nemzetbiztonsági átvilágítást követően) törte derékba az
ország első embere. Csak úgy spontánul, ahogy szokta. Gyűrötten, ahogy menő, modern Mátyás királyként, a legvállalhatatlanabb téeszelnöknek álcázva. Ilyen árterületre építettek emlékművet, hogy a fidesz oligarcháknak legyen mit lenyúlni, amit az árvíz a 70-es években elmosott. Ez Orbán Magyarországa. Ahol a 100 milliárdos holdudvar és a tájékozatlan, fillérekért megvásárolható, félrevezetett Bözsi nénik között nincs semmi. Ahol a jóságos vezér lehajol a legkiszolgáltatottabbakhoz, unott pofával meghallgatja őket, majd undorodva visszaül a milliós kisbuszába és ezrek könnyeznek nyálcsorgatva a Facebookon, hogy micsoda hatalmas karakter a miniszterelnök úr. amúgy a disznók valóban okos állatok. Csak remélni tudom, hogy nem Mészáros mangalicatelepéről szállították át őket a felvétel kedvéért."
lampa laz
@karma1: Megnyugtattál, h nem az emlékpark miatt fogsz hazalátogatni, sőt Bözsi nénihez sem fogsz beugrani. Én többször megnéztem ezt videót, de csak azért, h jót derüljek rajt.
Valaki azért szólhatna ennek az idiótának, h a túlárazott stábja nevetségessé teszi ország, világ előtt, szószerint, mert feliratozzák angolul is.
desiro
Pár nap múlva majd kirabolják szerencsétlent mert ez a barom felhívta rá a figyelmet.
bakegya
@lampa laz: ciszterna-ahol víz van bőven ott egy szivattyú és már működik is a házi vízmű.
öko ház ,nekem is az van-NÉMETORSZÁGBAN KIVÁLÓ BERENDEZÉSEKET LEHET BESZEREZNI-pénzkérdése.
bakegya
...MEGMARADÁS HÁZA OTT AHOL NEM LEHETETT MEGMARADNI???
BAYER-na ez itt a nacionalista lényeg...500millióból...
1magyar
Ekkora pazarlás!!! Kormányinfón megkérdezném Lázárt, erre mit tud mondani?
papa.49
Az ,,emlék park,, helyet egészséges vizet adó rendszert is lehetett volna csinálni, annak nagybb haszna lenne mint ennek a ,,minek is nevezzelek,, valaminek!!!
papa.49
Az ,,ötöskét,, odaültetném, jegykezelőnek, és naponta legalább 1000 látogatót kéne fogadnia, ha nem jöttek annyian személyenként 10 korbácsütés a szarágyúra, oszt. jónapot!!!
karma1
@nemkati: Valoban, Makovecz mar jo par eve halott, igy a felcsuti stadiont sem az o tervei alapjan, csak a VAZLATAI alapjan fejezte be egy tanitvanya.
En elhiszem, hogy a fa nagyon szep, - sot tudom is, szeretem is alkalmazni a sajat munkaimban is - de azert ezt a borzalmat nem hiszem, hogy egy az egybe o tervezte volna...Ez egy szetszort , stilus nelkuli borzalom, a cel az lehetett, hogy minel tobb fat hasznaljanak fel, mert attol "Makoveczes"... Hat nem, foleg nem arra a gorogkeleti templomra emlekezteto kapolnaval egyutt, amit mellehanytak... Azt a rengeteg szurke szemeteskuka temetoi fejfa elrendezesben pedig nemcsak, hogy ijeszto, de gusztustalanul is nez ki.
karma1
@F_Viktor: Nem kerdes, mennyi penz maradt sajat zsebben: 561 es felmillio...:o))
szaboria1
Nem csak 561 milla, hanem ezek fenntartása is pénzbe kerül.
lampa laz
@bakegya: Nem nézem le Bözsi nénit, de ilyen házi vízművel biztos nem rendelkezik. Amúgy szép lenne, ha az átlag magyar nyugdíjakból futná ilyen berendezésekre.
eszegfu
@wagabund: Tegnap 17:20 Igaz! Azért az nekem "érdekes" volt, hogy Bözsi néni azt tudta:
választások előtt van nyugdijemelési igéret és ezért kell O.V.-ra szavazni és ő rá is voksol... mintha csak az jutna el hozzá, ami pozitiv, a negativ dolgok pedig nem.
papa.49
Most láttam a hgv. riportját itt a neten, a Bözsi néni egy hatalmas uborka ültetvényt permetez éppen, kérdés mivel fogja locsolni, mert azt bizony locsolni kell majd bőven...
Nem tudom de bennem motoszkál a kisördög, ez az egész egy hatalmas ordas hazugság, nem hiszem, hogy egy kb. 80 éves asszony egyedül ekkora gazdasággal elbír, szerintem ő csupán az őrző aki ott van, ott lakik, és az egész egy fütyiszes szarzsák magántulajdona!!!
Yeromos
Nagyon köszönjük az emlékparkot, biztosan örült mind a hat ember neki, és nagyon reméljük, hogy a TE tiszteletedre is tudunk hamarosan emlékparkot létesíteni. Ehhez nem lesz szükség EU-s pénzekre mert a szerintem adományból is összejönne az ára.
quadrocopter
Nem a vezetékes ivóvizet hívják arrafelé emlékparknak? Elmebeteg buzera Bayer!
Eladott Ország
@Yeromos: További kérdés, hogy mennyi az 562 millió forintos emlékpark valós ára. Mennyi ebből a Voldemort illeték, illetve az ellopott közpénz. A fotók alapján kapásból állítható, hogy többszörösen túlszámlázott. Az meg már csak részletkérdés a szabolcsi és a nyugat-európai bérszínvonal közötti különbözet, extra profitja.
karma1
@szaboria1: 04.24-re: Van egy olyan erzesenm, hogy ezt az egyszer megepitettek, aztan hagyjak majd lepusztulni, hiszen a karbantartasra mar nem lehet annyit lenyulni...Nem is az a cel, hogy fennmaradjon meg 200 evig, ez csak egy egyszerhasznalatos kegyhely, amit nemhogy 6000, de 600 ember sem fog meglatogatni egy ev alatt. A letesitmeny nincs szem elott, nem fog semmit senki szamonkerni, Vagy ha van is egy kamu uzembentarto, az felkap egy rakas penzt ra, es talan negyedevenkent egyszer megnezi, hogy all-e meg ez a borzalmas fogpiszkalo-rakas...
karma1
@papa.49: Ezt mar meg sem jegyeztem (a locsolast) mert tudom, hogy mi egy egesz nyarat (komoly szarazsagot) megszivtunk, pedig volt kompresszorunk, csak nem volt eleg nagy viztarolonk. A kovetkezo evben kellett venni egy masik 15 ezer literes muanyagtartalyt, hogy esos idoben minel tobb vizet birjunk tartalekolni. Nalunk se vezetekes viz, se csatornazas, es ha komolyabb vihar van, akkor elo a benzinmotoros generatort, hogy kifolyjon a csapbol a viz. Nem hinnem, hogy szegeny Bozsi neni az o tudasaval ezt meg tudna csinalni. Az uborka pedig rengeteg vizet kivan, arrol nem beszelve, hogy a tavolsag, amit le kell fednie az ontozessel, az milyen komoly berendezes igenyes...
Dehat annyian vannak ma Magyarorszagon, akik mindent beszopnak, hogy az felelmetes.
glorianna
@papa.49: A locsoláshoz nem ivóvíz kell, jó a parti szűrésű szamosvíz is - vagyis ásott / fúrt kútból lehet locsolni, hogy az inni / főzni / mosdani / mosni jó-e, fogalmam sincs. De nagyon úgy tűnik, hogy nincs más arrafelé...
A kb. 80 éves asszony munkabírásához: egyénileg nagyon különböző lehet, anyóspajtás a maga betöltött 94 évével turbódédi, képes minimum egy óra hosszat focizni (!) a 4-15 éves dédunokákkal. Bár mostanában panaszkodik: "túl hamar elfáradok". Szóval: részben genetika, részben fene tudja mi, de ahány öreg, annyiféle.
eszegfu
@papa.49: 7:34 Én is csak most láttam csak az "ültetvényt"! Hatalmas és ez csak az uborka! Ahhoz, hogy legyen egyáltalán palánta, a magokat elültetni, locsolni, majd kipalántázni, stb. kell. Ahogy a cikkben olvastam "több ember dolgozott" éppen, vélhetően a Romániából idetelepedett család lehetett -- mert Bözsi nénin kivül 1 idősebb asszony van a faluban + ők -- vajon ingyen dolgoztak? Meg ki szedi le, hogy viszi el bárhova is eladni? Bizony én is meginogtam... mi lehet az igazság?
Eladott Ország
@lampa laz: A sarok zuhanykabint, csak a TV műsor látványaként , díszként vitték oda. A disznót meg Mészáros Lölötől kérték el kölcsön.
papa.49
@eszegfu: Ma mentünk Anyával dolgozni Békéscsabára közben beszélgettünk és neki is az az érzése mint nekem EZ EGY HATALMAS HAZUGSÁG LUFI!!!
Az Anyósom 82 évesen még dolgozta a kertjét a kb. 200 nölt, de már mondogatta, hogy nehéz neki a munka...
Én nem hiszem, hogy a Bözsi néni ekkora ültetvényt egyedül lát el, szerintem valamelyik fütyiszes szarjankóé a terület, és bérmunkások dolgoznak rajta, lehet, hogy éppen Erdélyből!!!
papa.49
@karma1: @glorianna: Gondolom hogy a Szamosból locsolnak, motoros szivattyúval,, tudjátok akkor jártam pont ott mikor volt a '70 tavaszi ár, csak én Szamosszegen raktam homokzsákokat...
Ha úgy hozza az élet és járok arra megnézem magamnak ezt a valamit...
bakegya
@eszegfu: igazságból a gazság van ezeknél dögivel-a házi vízmű még csakkk -csakkk-de a @papa.49: -nak a sekjtésével értek egyet én is ez valamelyik csókosnak az ültetvénye-a cselédeket pedig bizony ERDÉLYBŐL HOZZÁK.itt is lakik egy házaspár,minimálbéren az asszony főz-a fickó pedig mindenes a birtokon,amit összeprivatizáltak-(Külön kisa komfortos házikót építettek a kertjük végébe az új földesúrék a cselédeiknek)
lampa laz
@Eladott Ország: Jobb lenne, ha már ez a törpe dinoszaurusz is csak egy papírdíszlet lenne valamelyik kelléktár kacatjai között.
karma1
@papa.49: Papus, Te mindig hiteles vagy, ha veletlenul arra jarsz, tenyleg erdemes lenne egy IGAZI riport onnan,...:o))))
Eladott Ország
@lampa laz: nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-rofi/
De aki megmarad a lelkében disznópásztornak, és azért akar kitörni onnan, hogy bosszút álljon a világon, hogy nem más társadalmi helyzetbe született, az beteg ember, és szétveri a hazáját. Elbutítja azokat, akiket fel kellene emelnie. Súlyos személyiségzavarban szenved, amikor a vállalt szerep, a megjátszás, durva ellentétben áll a belső énjével. A szocializációs máz alól kibújik a pitiáner tolvaj, a falu alkoholistája, szélhámosa, rosszindulatú csavargója.
Orbán Viktornak ez a baja, hogy nincs a helyén. Nem tudta elfogadni, hogy ő kicsoda, hogy ő nem képzett és művelt világpolgár, nem hordozza a személyiségében az elődök nagyságát. Nem született bele egy társadalmi rétegbe, ahova vágyott. Ezért inkább megszünteti a CEU-t. Nem az akadémiára tesz látogatást, hanem Röfihez, az ő barátjához, akihez visszahúzza a szíve, aki mellett mindig boldog maradhatott volna, ha nem vágyik más bőrébe bújni.
Eladott Ország
Simicska megmondta, hogy a csúti frusztrált cigány nem Nagygéci , hanem Nagygeci.
papa.49
@karma1: Ha járok arra megnézem, és meg is írom...
eszegfu
@bakegya: tegnap 17:52 Minél többet morfondirozok a dolgon, annál inkább rá kell jönnöm: a Ti "sejtésetek" lehet az igazság ...
eszegfu
@papa.49: tegnap 17:35 Sok, pici, látszatra is "megmagyarázhatatlan" dolog van ebben a történetben.
4 éve elrakott savanyu uborkái vannak Bözsi néninek és mégis hatalmas területre ültet uborkát. Én nem vagyok 80 éves, meg kicsi a területem is, de egy "háztáji" megmüvelése pont elég, nemhogy még "kereskedelmi célokra" bármit is termeljek. Bözsi néni mintha "gazdatiszt" lenne.
Eladott Ország
@eszegfu: Hogy lehet Bözsi néninek sarok zuhanyozója, amikor se viz se szennyvíz nincs a faluban. Ráadásul a rövid "villantás" alapján, több fúvókás, hidromasszázsos zuhanyozót lehetett látni. Még jó hogy nem jött ki a riportból hogy sztereó CD lejátszó és telefon is van beépítve. Lényeg, hogy első látásra a zuhanyozó legalább annyit , hanem többet ér mint a háza. Erős a gyanúm, hogy ez csak színjáték volt.
eszegfu
@Eladott Ország: Pontosan ezek azok az "apróságok", melyekre gondoltam! Tulajdonképpen valahol sajnálom is Bözsi nénit... eddig jól elvolt a "gazdaságával", de most O.V. meglátogatta, "dokumentum" filmet csináltak róla, még angolul is feliratozták, tehát előtérbe került... majd valami "kulturális" lap riportere körbeszimatolja és a néni őszintén elmondja kinek, miért, hogyan...
bakegya
@eszegfu: nem csakk ő,van ezeknek több is.@Eladott Ország: színjátékírásból jó a fogtechnikája,se rossz,csakkk valahogy mindíg önös érdekei és indulatainál megreked a NAGY SIKER!!!-AMIVEL AZTÁN ENNEK A népnek fogalma sincs mit kezdjen-okkal,mert a bűnöző soha sem vallja be a gaztetteit-és ezek azok.
lampa laz
@Eladott Ország: (6:36) Nagyon jól ábrázolja a cikk ezt a főkanászt, így már érthető a sok disznóhízlalda és föld amit összeharácsoltak.
Én is idézek a cikkből:
"Rátér a lényegre, “ki ganéz ki ezek alól?” Ez az ő világa, a trágyázás, a szaros gumicsizma. A szíve idehúzza vissza. Tett egy kísérletet, hogy behozza a hátrányos helyzetet, aztán rájött, hogy nem elég megnézni azt a tíz filmet és elolvasni azt a tíz könyvet, mert ennél mélyebb a kulturális beágyazódás. Generációk kellenek hozzá. Ahogy ő zsigereiben hordozza a disznók szeretetét, másoknak a sejtjeibe ivódik a kultúra, a civilizáció, a másik ember tisztelete."
Ördögvadász
Látom a szép számban felsórakozott ökör csorda éppen emészti az oda dobott tápot:)

Talán Nagygéc, Bözske nénéd, vagy az EU a gond? Kit, mit nem támogat az EU?
Csak csóválja a nagy buta fejét...az ökör csorda, emésztés közben.-:)
nemkati
Mai hír: megállíthatatlanul ömlik a szennyvíz (a sz@r) a Szamosba. Csak úgy mondom, hogyha tényleg a Szamosból öntözi Bözsi néni az uborkaföldjeit. Jóétvágyat az uborkájához!

verde.444.hu/2017/05/08/hal-helyett-szar-van-a-szamosban-es-ez-rohadtul-szomoru

@karma1: tegnap 08:45
Ez is mai hír: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi vezetője (a nevére nem emlékszem, talán dr. Petykó Zoltán?) nyilatkozott ma a rádióban. Azt mondta, ha tavaly 6000 látogatója volt az emlékparknak, akik fejenként mondjuk 1000 ft-ot fizettek, az 6 millió ft. Ez édeskevés ennek a parknak a fenntartására, már látszanak erodálódás nyomai. A csengersimai önkormányzatnak, vagy akár a megyének nem lesz annyi forrása a part karbantartására, amennyi elég volna az állagmegóváshoz. A megépítés az egy költség, egyszer, a fenntartás folyamatos ráfordítást kíván. Ráadásul eléggé irredenta az egész alkotás, múltbanézős, kesergős, trianonos - például Romániából nem fog turistákat vonzani.

Ez van, ha meggondolatlanul költik a költségvetés és az únió pénzét, akár olyasmire is, aminek helye van, értelme van.
nemkati
javítanék az előzőhöz: "nem lesz annyi forrása a part karbantartására," part=park
nemkati
@Horizont: Te kinek válaszoltál? :)))
Ez a szerencsétlen csak azért jön ide, hogy az ellenzékieket alázza. Nem olvas el semmit, csak ideböfögi mindig ugyanazt, kicsit variálva a szavakat, vagy szinonímákat használva. :)
Sámannus
Ezek még életükben nem tudtak jót tenni. Most úgy tettek, mintha a vidéken már csak ez hiányozna. A gémeskút jót tesz a rezsicsökkentésnek, ha nem az internetet helyettesíti, és a kútban iható víz is van.
Azért az apróval még adósak. Úgy érzem tartogatnak még valamit. Lehet, hogy Paks II-t is a Nagyg.ci igényekre van kihegyezve.
Talán ha kiönt a Tisza, Bözsi néne, meg a többiek felmászhatnak a kilátóba.
karma1
@nemkati: Csillagom, "megvolt az gondolva, igen erosen" hogy MENNYIBOL epitik fol ezt a szart! EZ volt a lenyege: egyszeri megepites, jol ellophato penzzel, oszt jonapot...:o)))
nemkati
@karma1: Egy percig nem volt kétségem, hogy az összes szereplő levette az 560 millióból az ő sápját. Élen Bayerrel, az ötletgazdaállattal. :)
papa.49
@nemkati: Igazad van ha a Szamosból locsolják én se ennék belőle...Azon a tájékon nem nehéz kutat létesíteni 7-9 méteren van az első talajvíz réteg, tehát egy közönséges szivattyúval is kiépíthető, de az a vízréteg legalább annyira szennyezett már, mint a folyó...
nemkati
@papa.49: Na ilyenkor szeretnék néhány száz évvel ezelőtt élni, amikor a folyókból még inni lehetett. Mostmár talán a forrásánál sem teljesen tiszta a víz.
papa.49
@nemkati: Igazad lehet, valamikor a Pilis hegységben a Lajos forrásnál pihentünk meg mindig, és nagyon jót lehetett inni a vizéből, már ott se mernék inni a forrásvízből...
papa.49
@nemkati: Keresztül kasul bejártuk a Pilist az öcsémmel, meg később a nejemmel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.