Nemzeti konzultáció, meg az arra adott uniós válasz.

A kormány komolyan veszi a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokat, részletesen válaszol majd a feltett kérdésekre – mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hangsúlyozta: csúsztatások és igaztalan állítások vannak az Európai Bizottság levelében a nemzeti konzultációval kapcsolatban.

Az államtitkár a csúsztatások között említette, hogy a bevándorlással kapcsolatban Brüsszel "elfelejti" azt a tényt, hogy az állandó betelepítési kvóta létrehozása szerepel a brüsszeli tervekben, az Európai Bizottság döntést is hozott róla.

Az energiapolitikáról szólva Tuzson Bence kitért arra, Brüsszel azt állítja, hogy a verseny csökkentené az árakat, pedig éppen az Európai Bizottság mérte fel, hogy 2010-2015 között az EU-ban átlagosan 20 százalékkal nőttek az áramárak, a gáz árának emelkedése pedig még magasabb volt.

Ez nem az az út, amelyen Magyarország járni szeretne a következő időszakban, másik utat kell választani – fogalmazott az államtitkár.

A külföldről finanszírozott szervezetekkel kapcsolatban Tuzson Bence jelezte: egy európai parlamenti (EP) bizottság jelentése szerint is szigorítani kell a nem kormányzati szervezetek (NGO) vizsgálatát.

A brüsszeli támadásnak épp az a célja, hogy minél kevesebben írják alá a nemzeti konzultációt – közölte. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagy az érdeklődés; a magyar emberek látják, hogy ezek fontos kérdések, már nagyjából 900 ezer körül van a visszaküldött kérdőívek száma.

Egy kormány politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek, ehhez szükséges például a nemzeti konzultáció is. Minden magyar ember véleménye számít hangsúlyozta Tuzson Bence.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szegénykém hazudik, mint a vízfolyás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@bencemacska: tegnap, 16:54 Házi páleszt, a koleszszobai ötletgazdák társasásága a bibó kollégiumban ivott utoljára. Azóta nagy ívben leszarják a polgárokat, márkás itakokat issznak, és a tokájuk a pofájuk meg nagyra nőtt.
magyarbakancs
"A kormány komolyan veszi a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokat, részletesen válaszol majd a feltett kérdésekre – mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár "
Én az álláspontomat nem hetek hanem percek alatt megtudom fogalmazni Tuzson úr.
Nem kell hozzá hetek mert amihez hetek kellenek az a válasz hazug és gyenge.
Gyenge ki nem tud egyből megvédeni az érdekeit ,és véleményét.
volvós
@magyarbakancs: 8:52
Barátom !! Azért egy ilyen kis népmüvészeti cserépedényt
" ÚR " nak titulálni finoman szólva is merészség !! Ez a lény
csak a kormány szócsöve, Hofi szerint csak ugy folyik a fos
a szájából...és a másik ilyen elvetemült k...g a csepreghy
" kisasszony "...kilövésre érett példányok...:-))
magyarbakancs
@volvós: Nem szeretek olyan veretes paraszt lenni mint a fideszesek ezért meg különböztetem magam tőlük még a megszólításban is.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 08:19
Nekem mindig az a kép ugrik be, amikor a veje demizsonból önti OV-nak a pálinkát boros pohárba.
Az házi. Persze nem kuktában főzték. És nem is cukorból, hanem gyümölcsből!!!
evacica
Ha Európába valaki csúsztat, nem hazudik az a magyar kormány és annak miniszterelnöke! Jó lenne, ha már nem néznének hülyének bennünket!!! Hogy a kormány is értse!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.