Áder bocsánatot kért és visszakézből kiosztotta a Fideszt és a KDNP-t. Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben. Áder János elmondta, az elmúlt években elnöki munkája központi kérdésévé a magyar érdekek és értékek képviseletét, a teljesítmény megbecsülését, a normativitást és a jövő nemzedékek iránt viselt felelősséget tette. Eredetileg az elmúlt öt évről akart szólni, de az elmúlt hónapok politikai közbeszédét figyelve úgy gondolta, inkább a következő egy évről beszél. Leszúrta a képviselőket, mert mocskos a politikai közbeszéd Meggyőződése ugyanis – fogalmazott a politikai közbeszédről – “ha így megy tovább, mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk. Mindent megkérdőjelezünk. Minden – akárcsak hallgatólagos –...

Forrás: poelit.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Több éven keresztül nem láttunk és nem hallottunk tőle semmilyen megfelelő érdeklődést a magyar nép iránt (úgy elvolt, mint" hal a vízben" :) ). Most, hogy a CEU döntésével lejáratta magát, elkezdett mindenhol magyarázkodni. Sajnos már késő... Aki nem ért vele egyet, a róla kialakult vélemény már mindenkinél megmaradt...
Dr plágium
Elromlott a rugó ?
Előbb kellett volna gondolkozni és csak utána bólogatni.
@Manhattan: Nem szólt mert akkor nem választják újra :) Már ezen is csodálkozom...
Manhattan
@Dr plágium: "Neved ki diccsel ejtené,
Nem él oly velszi bárd."
RonaGyuri
Egy régi PISA-baj

Egy sajnos jellemző városi legenda újabb szintre lépett

Divatos dolog – ráadásul még az oxfordi jogi diplománál is alaptalanabb – az vélekedés, hogy Orbán nem ilyen volt, csak közben elfajzott. Főleg azoktól, akiknek tevőleges szerepe volt abban, hogy a mindig a vélt elvárásokhoz igazodó Orbán fiatal, demokrata álarcát – a nyilvánvaló tényeket félresöpörve – benyalták.
Az egyik legújabb, azon búslakodás, hogy „Orbán lehetett volna Macron, de átállt a sötét oldalra”! Ezzel a címmel közöl az index.hu egy blog-bejegyzést. A post azonban nem csak ezt nézte be.
Már az indulása is erősen sántít: „A francia elnökválasztás apropóján felvetődik a magyar párhuzamok kérdése. Ki a magyar Macron és ki a magyar Le Pen? A Fidesz politikája inkább a vesztesre, a populista-szélsőséges-EU ellenes Le Pen-re hasonlít, mint a jóképű, EU-párti fiatalemberére.”, ami lássuk be nem csak egyszerűen rátesz egy lapáttal a címben jelzett félreértelmezésre, de – mint azt már sokszor jeleztem, úgy is mint a francia sajtót nap, mint nap olvasó – Marine asszony totális félreértése is.
Az igazi értelmezési hiátusa az abban az érvelésben van, mely szerint „Áder beismerte”, mármint, hogy „Egy igazán kedvelhető és pozitív politikus lehetett volna a történelemben, ha tartja magát az elveihez. Van a Fidesznek egy szuper alapprogramja 1988-89-ből, de ma mindennek az ellenkezőjét csinálják, ami finoman szólva a választók megtévesztése, szerződésszegés. És ma ezt Áder be is ismerte. Belátta a pálfordulást és a maga módján bocsánatot is kért. Csakhogy ez nem bocsánatos bűn.”.
Azonban a helyzet az, hogy a dolog nem csak magában sántít, de szó sincs Áder részéről ilyetén beismerésről. Egyszerű felelősség-szétkenés, egy húron pávatáncizva Bayer Zsolttal, aki kávéra hívott vissza egyeseket! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.