A megyei elnök fejébe került az MSZP vasárnapi kudarca.

Mint megírtuk, a május 7-ei debreceni időközi választáson a Fidesz mellett a Jobbik és a DK jelöltje is megelőzte az MSZP emberét.

A Magyar Nemzet úgy értesült, Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke a csúfos vereség után lemondott posztjáról. Huszka ezt maga erősítette meg a lapnak, és mint fogalmazott, vállalja a személyes felelősséget.

Debrecenben amiatt írták ki az időközi voksolást, mert Danku Attila kormánypárti önkormányzati képviselő januárban elhunyt. A baloldalon ezután komoly vita alakult ki, hogy legyen-e, és ha igen, milyen feltételekkel helyben együttműködés, a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció a sajtóban üzengetett egymásnak. Egymást vádolták, amiért nem tudtak egyezségre jutni, végül mindkét párt önállóan mérette meg magát.

A voksoláson a Fidesz–KDNP jelöltje, Türk László 58 százalékkal győzött, a második pedig a jobbikos Keresztesy Gergő lett 16 százalékkal. A baloldali indulók csak ezután jöttek: a DK színeiben versenybe szálló Vaszkó Imre 9, az MSZP-s Pásztor Patrik pedig kevesebb mint 5 százalékot ért el.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Azt azért nem közlik, hogy ha a teljes, szavazásra jogosult 7500 főhöz viszonyítjuk a szereplést, akkor még inkább siralmas a szereplés! Oldaltól, pártoktól függetlenül igaz ez:

1./ Türk László (FIDESZ) 926 szavazatot gyűjtött, ami a leadott voksok 58,31 százaléka. (12,3 % a teljes választásra jogosultakhoz viszonyítva!!)
2./ Keresztesy Gergő (Jobbik) 259 szavazattal 16,31%, (3,4 % !!)
3./ Vaszkó Imre (DK) 149 szavazattal 9,38%, (1,9 %!!)
4./ Pásztor Patrik, (MSZP) 79 vokssal 4,97% (1,0 %!!)
5./ Bircze István, (Civil Fórum) 65 szavazattal 4,09% (0.86%!!)
6./ Orosz Tamás, (Együtt) 51 vokssal 3,21% (0,68%!!)
7./ Tóth Tamás, (LMP) 45 összegyűjtött szavazattal 2,83% (0,6%!!)
8./ Dobány László, (Munkáspárt) 14 vokssal 0,88% (0,18%!!)

Így igazán szomorú ez a szereplés!
Szókrakész
"A baloldalon ezután komoly vita alakult ki, hogy legyen-e, és ha igen, milyen feltételekkel helyben együttműködés, a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció a sajtóban üzengetett egymásnak. Egymást vádolták, amiért nem tudtak egyezségre jutni, végül mindkét párt önállóan mérette meg magát."

Éljen Feri!!!
Amíg ő van, addig tuti siker a fidesz!!!
eugen4402
Valaha szomorúan kellett szembesülnünk, hogy a tervezett szocializmus NEM AZONOS a létező szocializmussal. Most az utódpártra vár egy keserű felismerés: mégsem ők a legerősebb ellenzéki párt, és egyedül semmi esélyük nincs a jelenlegi kormány leváltására.
Kristaal
Politika ide - politika oda. Ez az ember nagyon hasonlít Arnold Wosloo színészre. Ha jól írtam a színész nevét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.