Július végén szerződnek a 3-as metró felújítására, a munkálatok várhatóan az év második felében kezdődhetnek el.

Július végén írhatja alá a BKV a 3-as metró felújítására kiírt pályázat győztesével a szerződéseket, a felújítás az év második felében indulhat meg a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest állomások közt – olvasható a Világgazdaság cikkében

A vonal északi részét a Lehel tér és Újpest-Központ közt várhatóan az év végén kezdik megújítani. 

A felújítás alatt az állomásokon lévő üzletek sem lesznek nyitva, a bérlőknek ki kell költözniük a lap információi szerint. 

A metrók pótlására buszokat vetnek be, a teljes menetrend még kidolgozás alatt áll, annyit viszont már tudni, hogy várhatóan úgy ütemezik a járatokat, hogy azok a 3-as metró ideiglenes Nagyvárad téri végállomása mellett a 2-es vonal Örs vezér téri végállomása felé is viszik az utasokat a dél-pesti körzetből.

Az Üllői úton buszsávokat fognak kialakítani, a metrópótlással érintett területeken pedig folyamatosan alakítják ki a szükséges infrastruktúrát – leszállóhelyek, kanyarodósávok, gyalogos-átkelőhelyek, stb.

A közlekedésszervező cégtől a Világgazdaság megtudta, hogy "különböző intézkedésekkel szavatolják majd a pótláshoz szükséges autóbusz-állomány rendelkezésre állását, de szerephez jutnak a terület közlekedésében eddig is aktív elővárosi szolgáltatók, a MÁV-HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz Zrt."

(Címlapi kép: wikipedia.hu CC BY-SA 3.0/Teemah)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Na végre! Alig várják már az éhes Fideszesek!
Végre már egy újabb lopkodási lehetőség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.