Elutasította Tényi István feljelentését az ügyészség, így nem fogják kivizsgálni, történt-e bűncselekmény azzal, hogy a nemzeti konzultáció weblapján egy orosz adatgyűjtő kód futott.

Indoklásában az ügyészség azt írta: megállapítható ugyan, hogy a kormány megszegte az adatvédelmi szabályzatot, amikor harmadik félnek adta ki a kitöltők adatait, ám szerintük a felhasználók által közölt személyes adatok továbbításában nem volt haszonszerzési célzat, és érdeksérelem sem állapítható meg – így pedig nem valósult meg a személyes adattal visszaélés.

A feljelentéseiről ismert korábbi fideszes a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is közérdekű bejelentést tett, arról nincs információ, hogy a vizsgálat hogy áll.

Április elején a 444.hu szúrta ki az orosz Yandex kódját a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium által készített oldalon, amely nevet, életkort és e-mail-címet is kér azoktól, akik kitöltenék a nemzeti konzultációs kérdőívet.

A Yandex egy orosz technológiai cég, amelynek a Google-hoz hasonló szolgáltatásai vannak. A társaság 2011-ben, a tőzsdei bevezetés előtt elismerte, hogy adatokat szolgáltatott felhasználóiról az orosz titkosszolgálatnak.

A BBC szerint a Yandex olyan személyek adatait adta ki, akik online fizetős szolgáltatásukon keresztül pénzzel támogatták az orosz ellenzéki bloggert és korrupcióellenes aktivistát, Alekszej Navalnijt. Ő egyébként az az ellenzéki politikus, aki indulna Putyin ellenében a 2018-as elnökválasztáson, és akinek felhívására március végén ezrek tüntettek az orosz nagyvárosokban a korrupció ellen. – írja a hirtv.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Az ügyészség egy fidesz alapszervezet, nem vizsgál az semmit, amit az első titkár Orbán nem enged neki...de ja vu 1950-es évek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.