Nemzetközi jogot is sérthet a röszkei tranzitzóna egy uniós küldöttség szerint.

A magyarországi menekülttáborokban uralkodó "borzalmas" körülmények kivizsgálására és mielőbbi cselekvésre szólította fel az Európai Bizottságot kedden az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (S&D), miután a párt háromfős delegációja látogatást tett a magyar-szerb határon.

Az MTI-hez is eljuttatott közlemény szerint a küldöttség tagjait "sokkolták" azok az állapotok, amelyekkel a táborok lakóinak szembe kell nézniük Magyarországon, ezért arra sürgették a brüsszeli testületet, hogy folytasson le alapos vizsgálatot, és jogsértések megállapítása esetén mihamarabb cselekedjen.

"A menedékkérőket gyászos körülmények fogadják Magyarországon. A magyar-szerb határon lévő röszkei tranzitzónában szűk terekben nők, gyerekek és egész családok vannak bezárva, és még orvoshoz is csak rendőri kísérettel mehetnek. Ezek az állapotok nem pusztán embertelenek, de a nemzetközi és az európai jogot is sérthetik. Meggyőződésünk, hogy egyedül egy közös európai menekültpolitika segíthet a menekültek helyzetének javításában és az EU külső határainak biztosításában" – emelték ki a delegáció tagjai, Josef Weidenholzer, a frakció egyik alelnöke, Birgit Sippel képviselő és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció képviselője,

"A határokon uralkodó rettenetes helyzet mellett a magyar kormány legutóbbi döntései is mutatják, hogy komoly veszélyben van a demokrácia Magyarországon. Egyre több fiatal távozik az országból, mert félnek attól, hogy elveszítik a jövőjüket a közös Európában" – hangsúlyozták.

"Orbán Viktor miniszterelnök már túllépett minden határon, károkat okoz az országnak, ezért az Európai Bizottságnakvégre cselekednie kell" – írta az S&D közleményében.

(MTI)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Peller Anikó: Menj mar vissza az altalanosba! Mert nemhogy magyarul nem tudsz rendesen fogalmazni es allandoan baromsagokkal terheled a netet, de a matekkal is igen nagy problemaid vannak... Meseld mar el, hol vannak azok a szazmilliok akik MO.ra akarnak jönni?!`Mert az erdelyi romanbol magyarra lett allampolgarok 2/3-a sem akart MO-on elni, aki elment Romaniabol, az meg sem allt Nyugat-Europaig... Ja, es ha olvasni is megtanulsz majd, akkor olvass hivatalos nemet statisztikakat is, pl. a nehany nappal ezelötti miniszteriumi közlemenyt. A 2015-ben Nemetorszagba erkezett menekültek 10%.a mar dolgozik, 5 ev utan ez az arany mar 50%. MO-on a magyar lakossag hany %-a dolgozik, a közmunkat es a megelhetesi politikusokat nem beleszamitva???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@bence: ..Tedd azt "" teuton "" kétszer kértem beszéljen rendesen , utána Te oktattál ki ezért kaptátok a válaszokat ..Mit remélsz ki és hol írják elő a beszédstílust ..?? Te döntöttél mikor belém kötöttél ..Most is te döntesz ..Én tartom a szavam amíg nem személyeskedsz ..
division
@gulyasgyula: Gyula, én is Fidesz szavazó vagyok, sok mindenben egyetértek velük, olyan is van amiben nem, de megkérnélek hogy ezt a stílust itt és most fejezd be. A mocskolódás, provokáció a baloldal sajátja inkább, nem kellene arra a szintre süllyedni. Volt amikor én is berágtam annak idején és írtam dolgokat, de már inkább csak mosolygok egyet és hagyom a fenébe. Nincs értelme az ilyen hangnemnek.
gulyasgyula
@division: ..Igazad van ..Azt elviselem egyes emberek azt hiszik az igazságot csak ők tudják de mikor 34-éve Német országban élő aki ha 20-évesn ment ki most 54-éves és hűlyíti lázitja utcára küldi a Magyar fiatalokat akik azt már felvetteték mannyibe kerül a rendőrség a tüntetésen de hogy a másnapi takarítás mennyibe kerül az eszükbe se jut ..Olyan utánnuk a város mint egy menekült tábor ..ilyenkor elszakad a cérna és ha még egy külön álló akihez egy szót nem szóltam eligazit , még most is fenyeget a BECE de annyit nem tud hogy nagyon nehéz azonosítani a netenlévőket ,aztán egy polgári per eltart 6-évig is és közbe viszi a pénz .. akkor jönnek a alpári szövegek amire egyébként nem vagyok büszke ..Miért van az hogy a hozzád hasonlókat soha nem sértem meg ??..Mert tudnak--tudtok kulturáltan érvelni ..Egyébként kösz a tippet /az utolsó két sor //..Megszívlelem
bence
@division: ! Kérlek , olvasd el a május 13-án 22:52 percben írt kérésemet , és mond meg , hogy mivel kötöttem bele és oktattam ki ?! Majd olvasd el azt az ordenálé , mocskos , alpári szöveget , amit nemcsak rám , hanem mindenkire zúdított ! Én férfiba ilyen közönséges , alpári stílust még nem is hallottam ! Mindenkinek lekurvázta az anyját , és ami mocsok csak létezik öklött ki a pofáján ! Az meg , hogy nem lehet azonosítani a netenlévőket egyszerűen nevetséges ! Rövid idő alatt megfogom tudni ki ő és becsületsértésért , rágalmazásért úgy beperelem , hogy meggyullad rajta a ruha ! Akárhány évig is tartson a per vállalni fogom ! Mert nem tűröm el egy ilyen senkiházitól , hogy az anyámat , akit ő nem is ismer lekurvázzon , és a leg szemetebb álltásokkal és jelzőkkel illesse ! Majd amikor fizetnie kell , kétszer is meggondolja , hogy miket mondjon ! Félre ne érts , nem döntőbíró szerepét szeretném rád ruházni , és most is csak azért írtam Neked , mert látom , hogy tárgyilagos , fair kulturált Ember vagy !
gulyasgyula
@bence: ..Hajrá bence ! Az ilyen oldalakon ahol egyesek Orbán Viktort akasztással fenyegethetik , a köztársasági elnököt odenáré módon minősíthetik mindenféle következmények nélkül, ott ez a hang megengedett ..Senkinek nem kötelező ilyen oldalon mások véleményét kritizálni ..Egyébként Te szóllítottál meg előbb, mivel láttad a stilusom hát vess magadra ..Egyébként ""AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA ""a többiket nem zavarta annyira hogy beleszóljanak ..Nem mindenkire "zúditottam "" csak rád és teuton -ra amit mind a ketten viszonoztatok ..Nekem van jogászom-ügyvédem sok éve , legalább dolgoztatom egy kicsit ..Neked is van ? Mert egy fogadott ügyvédre a gatyád is rá megy ..Ja megint ""SEKIházi " zol pedig nem is tudod kivagyok ..Ez már megint személyeskedés ..ha nem ígértem volna meg --division-nak hogy megszívlelem az írását már kapnád az áldást amit kinyomtathatsz és bekeretezve ki tehetsz a szobád falára ..Csak hogy tudd az ilyen oldalakat rendszeresen figyelik a moderátorok ..Ha olyannak találják törölhetnek az oldalról hosszú időre ..Ha eddig nem tették akkor ez még az ilyen oldalon megengedett ..Senki nem kényszeritett hogy részt vegyél ebben a gyönyörű vitában ..Csak felhívtam néhány apróságra a figyelmed ..Magin Te döntesz ..Köszönd meg division-nak ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.