Emberrablás, vesztegetés és kifosztás bűntette miatt ítélt el tizenhat embert kedden a Nyíregyházi Törvényszék. Hét vádlottra letöltendő, kilencre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

A megállapított tényállás szerint a sértett – a harmad- és negyedrendű vádlott közreműködésével – megvásárolta az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó céget, majd a cég számlájáról 17,5 millió forintot saját bankszámlájára utalt át. A férfi ezután elérhetetlenné vált, ezért az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy ismerősei segítségével elfogja. A szervezést a másodrendű vádlottra bízta, a többiek egyrészt a pénz visszaszerzésében, másrészt az elfogásban segítettek neki. A bankban dolgozó ötödrendű vádlott például a férfi folyószámláját és a készpénzfelvételeket figyelte.

A sértettet 2015. január 9-én egy vásárosnaményi parkolóban autóba tuszkolták, elvették táskáját, készpénzét, telefonját, igazolványait, majd Budapestre vitték, ahol egy hotelben éjjel-nappal őrizték. A férfit január 12-én a rendőrök szabadították ki.

A elsőrendű vádlott B. R.-t öt év börtönre ítélték emberrablás kísérlete és vesztegetés bűntette miatt, amelyeket felbujtóként követett el. A másod-, hatod-, heted-, nyolcad-, kilenced- és tizenötödrendű vádlott egy év négy hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetést kapott. A többi vádlottra hosszabb-rövidebb idejű felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vagyonelkobzást és pénzbüntetés szabott ki – többek közt emberrablás kísérlete, vesztegetés elfogadása, személyi szabadság megsértése, kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt – a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a sértett megkapta a magyar becsületrend tiszti fokozatát... végtére 17,5 millió Ft csak egy morzsa, főként egy közmunkás szemében, ezért hotelbe hurcolni vkit... micoda disznóság... vagy nem?

Magyar jogszolgáltatás... bassza meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.