Szerda reggel hét óra után nem sokkal járműhiba miatt megállt a forgalom a 3-as metró Deák Ferenc tér-Árpád híd közti szakaszán, a történelem érettségire siető diákok nagyon nem örültek.

Leállt a 3-as metró járműhiba miatt szerda reggel nem sokkal 7 óra után, a Deák Ferenc tér és az Árpád híd közt pótlóbuszokat vetett be a BKK a közlekedés fenntartásért.

 

A metrók 8 óra után nem sokkal indultak újra a BKK Facebook-oldalán közzétett információk szerint.

Ezen a szerdán azonban az ország középiskoláiban történelemből írnak érettségit, így nem meglepő, hogy az Eduline.hu olvasója több csinos ruhába öltözött, de kétségbeesett és kisírt szemű nebulóval is összefutott.

30 perc és érettségi, a metrók nem járnak. Nekem még egyszerű a dolgom, a Nyugatitól kell sétálnom a Dózsáig. Az utcán több öltönyös diák fejvesztve, könnyes szemmel rohangál tehetetlenségében. Középszinten még hagyján elnézik a késést, de aki emeltezik, azt pontban fél 8-ra várják. Szánalmas hogy egy ekkora baklövést megengdnek maguknak a BKV-sok...

- olvasható az olvasói vélemény a cikkben.

Volt diák, akit robogóval vitt be a tanára az iskolába

Az eduline.hu egy másik cikke szerint a Deák téri Evangélikus Gimnáziumban az egyik diákért robogóval ment el a tanára, egy másik tanulónak a tanárok telefonon javasolták, hogy fogjon egy taxit és azzal jöjjön be. 

Az Eötvös József Gimnázium azt közölte a portállal, hogy egy diákjuk, aki emelt szinten teszi le az érettségit, 8 óráig nem ért be az iskolába.

Mi történik, ha késünk az érettségiről?

 A portál idézte az érettségire vonatkozó előírásokat, eszerint 

- ha a vizsgázó az írásbeli vizsgáról fel nem róható okból elkésik, távol marad, a megkezdett vizsgáról engedéllyel eltávozik mielőtt a válaszadást befejezné, az adott vizsgatárgyból pótló vizsgát tehet. Ilyen esetben – az igazgató döntése alapján – a vizsgázó még aznap pótlóvizsgát tehet.

- ha a vizsgázó felróható okból marad távol, vagy késik el, akkor már csak javítóvizsga tehető az erre kijelölt időpontban.

Nem árt ilyenkor a közlekedési társaságtól beszerezni egy igazolást, hogy a késés nem a diák hibájából történt.

(Címlapi kép: MTI/Balázs Attila)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Kidobni a trágyadombra Felcsút apró szülöttének még az emlékét is. Ameddig egy cserép ellopható muskátli marad ebben a búvalbaszott országban, addig ezek itt fognak csimpaszkodni és bármibe belerángatják az országot. Közben kórusban bömbölik, hogy mindent a mi érdekünkben tesznek és a nagyon tragikus ebben az, hogy ezt sokan el is hiszik. Azok is, akiket pont úgy kifosztanak ezek a bűnözők, mint a többi honfitársukat.
Európa rendetlen, de Magyarországon rend van és egyre inkább rend lesz – hörgi az elhízott
hobbifocista. A rend számára azt jelenti, hogy már mindent felzabált, már rátette a kezét a
médiára, ő irányítja az oktatás leépítését, a jogalkotást, jogalkalmazást, nála az ország
kasszájának kulcsa. Ez az ő rendje. Nemzeti padlófűtésre van pénz, metróra nincs."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Na ezért mondom mindig azt, hogy aki itt szocializálódik az utána tényleg érett lesz a világra. Gondoljuk el milyen hozzáállásbeli előnyökre tehet szert a magyar mondjuk londonban, ahol működik a metró!:)

Menjek el fidesz propaganda írónak? Ugye!:)

Tarlós kellett szapulnod a Vitézi gyeret. Leszarom, hogy a Viktor kije volt meg, hogy fideszes..A rendszer váltás óta az első innovatív gondolkodású gyerek volt. Te meg majd jól rátolod ez is másra, ügy megoldva!:)
egyvandor
Magyarországon semmi nem épülhet közpénzből aminek minimum kétharmadát nem lehet lenyúlni. Ebből következik hogy a közösséget szolgáló infrastruktúra folyamatosan leépül, miközben Magyarország erősödik hatalom konzerváló propagandára milliárdokat költünk.
nezelodo
Az a baj, hogy egyéb napokon ha leáll a szekér, már fel sem tűnik! Most egy kis ingyenreklámot kapott az alkotás az érettségi miatt. Egy biztos, egyetlen csili-vili stadion miatt sem fog akadozni az érettségi vizsga, még ha rázárják az aranylábúakra is a stadiont, a vizsgán teljes lesz a létszám.
Eladott Ország
@egyvandor: És a parazita fidesz banda a közpénzből úgy megtollasodik, elpofátlanodik hogy furkósbottal kell elzavarni a hatalomból.
kukac50
A FIDESZ JOBBAN TELJESÍT! LOPÁSBAN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.