A magánnyugdíjpénztárakban szépen fialnak a bennmaradt pénzek. A Világgazdaság azt írja, hogy „megérte bent maradni hat évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztárakban, a kasszák legnagyobb portfóliói ugyanis az állampapíroknál és a hazai tőzsdénél is jobban teljesítettek”. A lap szerint az 58 ezres manyuptábor átlagos ügyfelének számláján tavaly év végén már több mint 4 millió forint volt, és ebből körülbelül 1,5 millió forintot tehet ki a 2012 eleje óta felhalmozott hozam, aminek a 75-80 százalékát nagyjából ki is lehetne venni reálhozamként. Azok a pénztártagok azonban, akik hat évvel ezelőtt visszaléptek a tisztán állami rendszerbe, akkoriban átlagosan körülbelül 70 ezer forintot kaptak kézhez.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Teljesen mind 1 ,már többszörösét vagy legalább ugyanannyit kipréseltek belőlük
mindenféle kitalált jogcímen vagy 5 perces fröccspálinkás hirtelen kiötletelt új adóval .
Bírság , bankcsőd ,devizahitel veszteség , bírósági végrehajtó .
De lehet hogy ezt is mi fizettük meg mindannyian . :-(
nem tibi
A Magyar átlag családok kára az emút 7 évben approximately 1 000 000 - 30 000 000 HUF közötti .
Csókolom !
RonaGyuri
Egy régi kérdést kellene feltenni újra

Matolcsy Györgyhöz, vagy inkább a volt nejének?

A vg.hu elemzést adott közre a nyugdíjak megmentésében nem hívő alig több mint félszázezer számla sorsáról. Röviden a címben is megfogalmazott lényeg: „Magánnyugdíj: megérte maradni”, sőt nagyon megérte mert:
egyfelől; „A magánnyugdíjpénztárak portfóliói verik a tőzsdét és az állampapírpiacot a hat évvel ezelőtti államosítás óta.”,
másrészt; „A tagság ugyanolyan feltétellel léphet most is vissza az állami rendszerbe, csak sokkal több reálhozamot kaphat kézhez.”
Igen jól tetszettek hallani: ha – a nyugdíj közeledvén – valaki úgy dönt, hogy visszalép az állami rendszerbe, akkor megkapja a teljes állami nyugdíjat, miközben felveszi az igen jelentős hozamot!
Csak emlékeztetnék arra, hogy annak idején mikor megkérdezték Matolcsyt, hogy mi történt az ő nyugdíjszámlájával, azt válaszolta, hogy nem tudja, mert ezt náluk a felesége intézi! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.