A fideszes parlamenti képviselőt addig nem tudják gyanúsítottként beidézni az Országos Roma Önkormányzat körüli botrányok kapcsán, amíg mentelmi joga védi.

Hamarosan felfüggeszthetik Farkas Flórián mentelmi jogát az Országos Roma Önkormányzatnál történt szavazatvásárlás miatt – írja a Romnet. Erre azért lehet szükség, mert a fideszes parlamenti képviselőt addig nem tudják gyanúsítottként beidézni, amíg mentelmi joga védi.

 Az oldalnak a tanúként már meghallgatott kisebbségi képviselők azt mondták: az ügyben eljáró ügyész egyértelművé tette, hogy Polt Péter legfőbb ügyészt arra kéri, kezdeményezze a miniszterelnöki biztos mentelmi jogának felfüggesztését. Még tavaly jelent meg egy hangfelvétel, amelyen Farkas Flórián havi 350 ezer forintos fizetést ajánl hat ORÖ-s képviselőnek, ha cserébe segítenek elmozdítani elnöki posztjáról Hegedüs Istvánt. A Központi Nyomozó Ügyészség a Hír TV-nek nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Farkas Flóriánnal kapcsolatos sajtóértesülést.

„A Központi Nyomozó Főügyészség egy magánszemély feljelentése alapján rendelt el nyomozást hivatali vesztegetés bűntette miatt. A nyomozás határideje 2017. augusztus 1. Az ügyben nincs gyanúsított. Arról, hogy várhatóan lesznek-e az ügyben gyanúsítottak, illetve kik, előzetesen nem adható tájékoztatás a nyomozás érdekeire tekintettel. A sajtóban ezzel kapcsolatban megjelent találgatásokat, illetve értesüléseket nem kívánjuk kommentálni”

– mondta Simon Richárd helyettes szóvivő.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Már régen a sitten kellene boldoggá tennie a nagyfiúkat :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Ezen agyalnak??? Már régen börtönben lenne HELYE EGY ILYEN KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐNEK!!!
Borsodi
Orbán megvédi,elvégre a becsület bajnokáról beszélünk.Ha jobbikos lenne már börtönben rohadna,de mint fideszes így egy mártír,egy áldozat.
evacica
Már rég börtönbe lenne a helye és elkobozni a vagyonát, hogy valamit visszafizessen az általa okozott anyagi kárért. Az erkölcsit úgy sem tudja!
human
@dr. prédikátor: Kellett az idő az ügyészségnek, hogy olyan vádat fabrikáljon amivel minimalizálni tudják a büntetés mértékét. Majd kap 200 ezer pénzbüntetést meg 6 hónap felfüggesztettet. Ha annak idején a sikkasztási ügyben Göncz Árpi nem ad neki kegyelmet, akkor most visszaesőnek számítana és letöltendőt kaphatna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.