Kontler László szerint Orbán Viktor és a kormánya igyekszik egy alternatív valóságot megkonstruálni. Kontler László történész, a CEU professzora április végén írt nyílt levelet Orbán Viktornak, melyben többi közt azt vetette a szemére, hogy kormányfő szerint “senki nem tudja, mi az a CEU”. A levélben a történész többek között arról írt, amikor 1989-ben “együtt lógtak” a magyar miniszterelnökkel az Oxfordon, Orbánnak pedig akkor még tetszett egy “dunai Oxford” szerű iskola létrehozásának az ötlete. A CEU professzora a Magyar Narancsnak adott interjút, melyben arról beszélt, hogy a Heathrow-ról Oxfordba tartó buszon kezdett el először beszélgetni Orbán Viktorral, Kontler szerint szimpatizáltak egymással, “jókat dumáltak”. A történész arra is kitért, hogy mióta kirobbant a CEU-botrány, folyamatosan megy a ködösítés, hogy nem lehet tudni, mi az a CEU. Amikor Orbán is ezt mondta a Kossuth rádióban, akkor kicsit elszakadt nála a cérna.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a derék történész hitelességét erősen megkérdőjelezi, hogy ha "együtt lógott" Orbánnal, akkor tudnia kellene, hogy sohasem járt ott semmiféle iskolában, csak egy tanfolyamra nevezték be Csurkáék! S az is feltűnhetett volna neki, hogy a fél évből max. bő másfél hónapot lehetett Oxfordban! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.