Ingyenesen használható wifi-hálózatot épített ki a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. a város villamosain – jelentette be a cég vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Tavaly októberben két trolibuszon és két villamoson kezdték tesztelni a rendszert, amelyet kedvezően fogadtak az utasok. A fejlesztés eredményeként mostantól a DKV mind a 29 villamosán, valamint egyelőre két trolibuszon érhető el az ingyenes, 30-50 megabit sávszélességű internet.

Ingyenes lesz a wifi a debrecen villamosokon

A közlekedési vállalat a rendszer üzemeltetésére évi 4,8 millió forintot költ majd – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a villamosok évente mintegy 18 millió utast szállítanak a városban. A cég folytatja a fejlesztést, és 2018-ban a város tömegközlekedésében részt vevő valamennyi trolibuszon és autóbuszon elérhetővé teszi az ingyenes wifi-hozzáférést.

Széles Diána alpolgármester hangsúlyozta: a wifi-hálózat kiépítése jól illeszkedik a város úgynevezett Smart City koncepciójához, amelynek lényege, hogy a többi között a városi szolgáltatások terén innovatív, környezettudatos technológiai megoldásokkal tegyék fenntarthatóvá, élhetőbbé Debrecent.

A budapesti Combino villamosokra már régóta ígérik az ingyen wifit, a BKK már 2014-ben azt mondta, hogy egy éven belül ingyenesen lehet majd a villamosokon wifit használni, de csődbe ment a kivitelező cég, így a projekt nem valósult meg. Márciusban írták ki újra a tendert.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Ki az a barom, aki nem bír ki 15-20 percet wifi nélkül?!?!?!

És a vill. jegy mennyivel lesz drágább emiatt az "innováció" miatt?
cs.n.
Vonaton, távolsági buszon volt már, hogy próbáltam. Nem sokat ért.
CsipkeRózsa
Ez nem ér annyit, hogy miatta "Debrecenbe kéne menni".
silber13
@Szókrakész: A DKV külön csapatot tenyésztett ki, hpgy ilyen agyament dolgokon agyalogjanak. Jellemző a városra!!
Szókrakész
@cs.n.: De az megint más, mikor órákat utazol.
De egy 20 percre?!?!?!
szép új világ
@Szókrakész: Erősen korlátozott. Szegeden már vagy fél éve működik, de ott is csak a helyi menetrend, az időjárás és egyéb közérdekű infó érhető el rajta.
Szókrakész
@szép új világ: Akkor meg mi a lópénisznek?
Eleve, mikor villamosra szállok, tudom hová megyek, tudom, mert érzem, milyen az időjárás, ...
Felesleges pénzkidobás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.