A nemzetgazdasági miniszter szerint az építőipar kilőtt, egy szakértő nemrég arról beszélt, kevesebb lakás épül, mert hiányoznak a szakemberek.

Az építőipar "kilőtt", az építőipar teljesítményének legutóbbi adatai jelzik, hogy idén 4 százalék fölötti gazdasági növekedés várható Magyarországon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerés átadó ünnepségén csütörtökön Budapesten.

Varga Mihály rámutatott: az építőipar adatai alapján elmondható, bővülnek a beruházások az országban, a vállalkozások teljesítménye javul, ez növekvő gazdaságot, versenyképesebb, jobb termékeket eredményezhet a jövőben.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azt jelentette csütörtökön: márciusban az építőipari termelés volumene 33,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist a februári 19,6 százalékos növekedés után. Az épületek építése 30,2, az egyéb építményeké 48,8 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz képest 3,4 százalékos növekedést mutat a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított index.

A napokban egy ingatlanügyekben jártas szakember az M1 közszolgálati csatornán arról beszélt, hogy kevesebb lakás épül a vártnál, mivel az építőiparból hiányoznak a szakemberek.

(MTI, Propeller)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Varga! Téged kellene kilőni. A holdra bazdmeg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Annyira minuszban van, ha egy stadiont építenek, már 100% a növekedés!
papa.49
@Cefi: Szigorúan csak ODA)))))))))))))))
Eladott Ország
Nem mindegy a viszonyítási alap a bázis , hogy volt egy dióm, vagy 100 dióm és az nőtt eggyel.
cs.n.
@Eladott Ország: Épp az imént beszélt erről egy szakértő a rádióban, hogy annyira nem rózsaszín ez, mert a tavalyihoz viszonyítják, amikor meg nagyon visszazuhant. Szóval még ezzel a "kilövéssel" is csak talán érte el az évekkel korábbi szintet.
Eladott Ország
@cs.n.: Így igaz az egy évvel ezelőtti bázis a 2016. évi, az előző évihez kb. 30 %-kal csökkent. Így az építőipar gyakorlatilag stagnál. De ugyan mitől is nőne ( tartósan) ha nincs fizetőképes kereslet ( 3,6-4 millió koldus országa) és az EU-s pénz tartja életben. Választás előtt jól hangzik, hogy kilőtt az építőipar, parasztvakításnak jó.
simmering73
Nem kilőtt az te nagyon hülye. Te vagy belőve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.