Kikötői úszóművekre 495 millió, 378,5 millió pedig vízi személyszolgáltatásra. A nyári vb összköltségvetése 130 milliárd forint lehet.

Újabb, közel 900 millió forintot tolnak bele a nyári vizes világbajnokságba, az Átlátszó vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) a fejleményt. 

A cikk szerint nettó 495 millió forintból kikötői úszóműveket létesítenek (gyakorlatilag ez a pontonokat jelöli, amelyhez kikötik a hajókat, valamint a pontonról a partra vezető hidakat). Ezekből az úszóművekből egy lesz a Vigadó téren és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, kettő a margitszigeti Fina Marketnél, és négy a Duna Arénánál. A közbeszerzést az állami tulajdonú MAHART – PassNave Kft. nyerte el.

Vízi személyszállítási szolgáltatásra nettó 378,5 millió forintos közbeszerzést írtak ki, itt is a MAHART – PassNave nyert. A pénzből 8 darab, egyenként 150 fős hajót bérelnek 1600 üzemórára, ezek a Vigadó-Dagály közti távot 40-50, míg a MüPa-Dagály közti távot 50-60 perc alatt teszik meg. 

Ezek mellett rendeltek három VIP-hajót is 780 órára, ezek ugyanúgy 150 fősek, és ugyanúgy wifivel, légkondival felszereltek, és ugyanannyi idő alatt érnek egyik helyszínről a másikra, csak lesz rajtuk “asztalokkal ellátott VIP felszereltség” is.

A cikk szerint "20 üzemóra időtartamra rendelt a Bp2017 Kft. egy alkalomra egy “VIP Nagy Rendezvényt hagyományos hajóval”, ezen minimum 250 fő 40-60 perc alatt utazhat a Duna Aréna és Müpa között. Ugyanezen a távon 2 darab gyorsjáratú hajó 320 üzemórában fog minimum 54 főt szállítani 15-20 perc alatt."

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter május elején jelentette be, hogy a vizes világbajnokság összköltségvetése 130,6 milliárd forint körül lesz. Alsó hangon.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha nem is olimpia, de a költségei lassan eljutnak odáig. Vajon mit tudnak még kitalálni és hozzácsapni az eddigi pazarláshoz?
Biztos vagyok benne, hogy aki a fiúk közül ki tud találni valami újabb és újabb lenyúlási címet és ötletet, na az már külön részt, extraszázalékot szakít ki belőle.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ha nem is olimpia, de a költségei lassan eljutnak odáig. Vajon mit tudnak még kitalálni és hozzácsapni az eddigi pazarláshoz?
Biztos vagyok benne, hogy aki a fiúk közül ki tud találni valami újabb és újabb lenyúlási címet és ötletet, na az már külön részt, extraszázalékot szakít ki belőle.
RonaGyuri
és még van 2 hónap a kezdetig, ráadásul még közben, sőt utána is repkedhetnek a százmilliók! =))
Jozefina
Valamelyik fidesz-kdnp-nek még üres a zsebe???
lusta
@RonaGyuri: Ez bizony így igaz. El ekll bontani a toronyugrók létesítményét., vissza kell bontani az uszoda nézőterét. Lesz az 200 milliárd is, akárki meglátja.
Eladott Ország
Ennek a kleptokrata, parazita fidesz rezsimnek Dárius kincse is kevés volna, ha a közpénzek lopásáról van szó.
Szókrakész
Ezen a vb-n még a csapból is pénz folyik.
RonaGyuri
Most hallottam egy francia barátomtól, hogy az Eurosportban azért nem szerel Budapest, és Hosszú Katinka neve a VB kapcsán, mert - az egyébként már eddig is több milliárdot kaszált - reklámmal megbízott magyar cég még nem fizet érte! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.