Május 11-én vízre került a Balatonfűzfői kikötőben a Baja tűzszerész járőrhajó. 

A hajozas.hu információi szerint az AN-2 típusú aknásznaszád 4 éve teljesít szolgálatot a Balatonon. Az idei évben a mai naptól kezdve szeptember 7-ig fog szolgálatban állni.

Vízre szállt a Baja járőrhajó a Balatonon

A hajó balatoni jelenlétének céljai:

Elsődleges, hogy a katonák minél jobban elsajátítsák a Balaton sajátosságait, ezek közé sorolhatjuk a hullámzást, a szélsőséges szélmozgásokat, és az irányhajózást a Balatonon, amelyet Magyarországon más belvizen nem tudnak elsajátítani.

Másodlagos célja a Baja tűzszerész hajónak, hogy a társszervekkel (Polgári Védelem, Vízirendészet, Katasztrófavédelem és egyéb mentéstvégrehajtó szervek) a Balatonon együttműködjön és segítse azok munkáit.

Fontos szerep jut a hajónak a személy és életmentés területén és a technikai eszközök mentése során, amelybe beletartozik akár egy viharban bajba került másik hajó mentése is.

A hajó feladatai közé sorolhatjuk a parti és hajós- vízirendezvények biztosítási feladatait is.

A járőrhajó, két személlyel a fedélzetén a Balatonakarattyai rekreációs központ kikötőjében állomásozik, innen látja el feladatait szeptember 7-ig.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a M.kir. Flotta zászlóshajója... harrach tengernagy majd innen indítja a háborút a libsibolsik ellen... Már kellett, mint egy falat kenyér az őzpörihez vagy a méhszaros-féle mangalica kolbászhoz... Mostantól reszkethet minden szaros vízi nagyhatalom...
quadrocopter
De jókat fognak horgászni róla a katasztrófások - a tűzoltók viszont nem érnek rá!
wagabund
egy igazi mélységi fémkeresővel még találhatnának néhány régi roncsot...
Equus
a M.kir. Flotta zászlóshajója... harrach tengernagy majd innen indítja a háborút a libsibolsik ellen... Már kellett, mint egy falat kenyér az őzpörihez vagy a méhszaros-féle mangalica kolbászhoz... Mostantól reszkethet minden szaros vízi nagyhatalom...
eugen4402
Mokány kis csolnak ez! Vegyünk még kilencet belőle, legyen egy mutatós flottilla. Amikor kánikulában már egy veréb se fér be a túlzsúfolt strandokra, vezényszóra megjelennének ők, a Parti Őrség egységei, meg néhány száz tengerészgyalogos a sétahajókkal, és percek alatt lenne hely a strandon...
Tollascsőr
"Elsődleges, hogy a katonák minél jobban elsajátítsák a Balaton sajátosságait,..." Ez természetes. Mert ha netalán tán valamelyik tengeri nagyhatalom a flottájával támadásba lendülne A BALATONON /!!!/, akkor mi le tudjuk győzni őket a speciális tudásunkkal! Bazmeg, ez a nap vicce!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.