Délelőtt a keleti országrészben is csökken a felhőzet, majd a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett mindenütt erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés.

Több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra, főként az északi, északkeleti országrészben heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. Többfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, de zivatarok környezetében akár komolyabb szélrohamok is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de északkeleten néhol 19 fok is lehet. Késő estére 13 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés!

Kora reggeltől a középső és keleti országrészben a záporok mellett zivatarok kialakulása is valószínű. A délelőtt kelet, északkelet felé visszahúzó, távolodó csapadékrendszer mögött csak átmenetileg stabilizálódik a légkör, csökken a felhőzet. A déli, kora délutáni óráktól kiemelten először az északi országrészben intenzív zivatarfelhők kialakulása várható.

Délután már nagyobb számban az északi megyékben és az Alföldön intenzív zivatarokra lehet számítani, melyek kelet felé helyeződnek át. Kiemelten Észak-Magyarországon, az Alföld északi felén helyenként heves zivatarok kialakulása is valószínű, melyekhez 70-100 km/h-s szélroham, nagyobb méretű jég is társulhat. Az egymást követő záporokból, zivatarokból leginkább északkeleten 20-30 mm feletti csapadék hullhat. Ugyanakkor az Alföld déli részén, kisebb eséllyel a Dunántúlon is kialakulhat heves zivatar.

Este főképpen még keleten, délkeleten lehetnek szórványos zivatarok.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.